ČSOB vybrala nového šéfa privátního bankovnictví

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 29. 6. 2023
ČSOB vybrala nového šéfa privátního bankovnictví
Jan Poulík
Zdroj: ČSOB

Od 1. září se novým výkonným ředitelem ČSOB Private Banking stane Jan Poulík, oznámila dnes jedna z našich největších bank.

Jan Poulík vystudoval finance na pražské Vysoké škole ekonomické. Pracoval jako auditor ve společnosti Arthur Andersen, později byl obchdoníkem se specializací na kapitálové trhy v Patria Finance a později vedoucí obchodování s dluhopisy.

Pro ČSOB pracuje od roku 2001, kdy se v bance stal ředitelem kapitálových trhů. V roce 2008 se stal ředitelem obchodování pro klienty.

V letech 2013 a 2014 byl generálním ředitelem Patria Finance a od roku 2014 je ředitelem obchodování pro klienty v ČSOB. Nyní bude mít jako šéf privátního bankovnictví na starosti služby pro nejnáročnější klientelu. V nové funkci bude přímo podřízen Jánu Lučanovi, členu představenstva ČSOB zodpovědnému za oblast vztahového bankovnictví.

„Velice si vážím toho, že bude Jan novým výkonným ředitelem pro oblast privátního bankovnictví, se kterou je ČSOB dlouhodobě spojována a jejímž prostřednictvím pečuje o ty nejnáročnější klienty a pomáhá jim rozvíjet jejich byznys a investice,“ říká Ján Lučan, člen představenstva ČSOB.

ČSOB je stoprocentní dceřinou společností belgické KBC Bank NV, jejíž akcie drží belgická společnost KBC Group. Její součástí je značka Poštovní spořitelna. Do skupiny patří i Hypoteční banka (původně Agrobanka v Hradci Králové, poté Regiobanka a Českomoravská hypoteční banka), kterou ČSOB získala při převzetí IPB v roce 2000

Binokulár. Zlobil. Zdroj: Shutterstock.com
Zdroj: Shutterstock

Už nás sledujete? 

Přidejte si Peníze.cz na Facebook nebo Twitter a dozvíte se včas další aktuality a praktické rady! Jsme i na Instagramu.

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

První zbraň proti volání z falešného čísla. Úřad zpřísní pravidla

26. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

První zbraň proti volání z falešného čísla. Úřad zpřísní pravidla

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) v červnu a červenci spustí nová opatření v boji proti takzvanému spoofingu – kvůli zneužití telefonního čísla má spotřebitel dojem, že mu podvodník... celý článek

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

16. 4. 2024 | Petr Kučera

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

Zavázali jste se, že na peníze po určitou dobu nesáhnete. Jenže je nečekaně potřebujete dřív. Aspoň část. Jde to? A jakou sankci vám banka naúčtuje? Podmínky v jednotlivých bankách... celý článek

Partners Financial Services