Komerční banka chystá propouštění

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 5. 1. 2021 | 2 komentáře
Komerční banka chystá propouštění

Zdroj: Mino Surkala/Shutterstock

Komerční banka bude během první poloviny roku 2021 propouštět. Uvedla to v oznámení pro investory o „urychlení některých kroků strategické transformace“.

Počet zaměstnanců (přepočteno na ekvivalent plného pracovního úvazku) klesne přibližně o 3,5 procenta. Podle informací z firemního webu má Komerční banka zhruba 7000 zaměstnanců, zmíněný podíl tedy odpovídá téměř 250 plným úvazkům. Víc než dvě třetiny ze zmíněného počtu propuštěných připadnou na centrálu. Banka očekává, že přibližně pětina zaměstnanců ze zrušených pozic najde jiné umístění v KB. 

„Mimořádné náklady spojené s tímto snížením, plynoucí zejména z vyplácení odstupného odcházejícím zaměstnancům, dosáhnou 76 milionů korun,“ uvedla banka, která už o svém kroku informovala firemní odbory.

Podle banky jde o reakci na pandemickou situaci a s ní související negativní dopady na ekonomiku. Cílem je posílení provozní efektivity banky a její ekonomické odolnosti. Banka už loni zavřela pětinu poboček.

Na pokračující digitalizaci a koronavirová omezení reaguje také ČSOB. Hospodářské noviny v říjnu napsaly, že ČSOB do konce roku zruší 170 pracovních pozic na pobočkách. Z toho asi polovina jsou neobsazená místa. Banka měla na pobočkách 1900 zaměstnanců. Nejmenovaný zdroj deníku řekl, že v příštím roce mají celkově odejít z banky až čtyři stovky lidí. Při rušení pozic využívá ČSOB i odchody pracovníků do důchodu.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Komerčka omezí provoz poboček, ČSOB propouští

30. 10. 2020 | Petr Kučera | 4 komentáře

Komerčka omezí provoz poboček, ČSOB propouští

Komerční banka od pondělí 2. listopadu omezí otevírací dobu svých poboček. „Cílem je dále omezit možnost šíření koronaviru a ochránit tak naše zaměstnance a klienty,“ říká Miroslav... celý článek

Polovina poboček České spořitelny bude bezhotovostní

28. 7. 2020 | Ondřej Tůma | 37 komentářů

Polovina poboček České spořitelny bude bezhotovostní

„Snažíme se naučit klienty, aby se nebáli digitálního prostředí. Pobočky by měly být hlavně poradenské místo,“ říká v rozhovoru Markéta Klučková, která má v České spořitelně na starosti... celý článek

Banky po viru: KB zavře pětinu poboček, pokladny ČS v ohrožení

15. 6. 2020 | Jiří Hovorka, Petr Kučera | 14 komentářů

Banky po viru: KB zavře pětinu poboček, pokladny ČS v ohrožení

Koronavirová karanténa urychlila plány na rušení některých poboček nebo jejich přechod na čistě poradenskou funkci. Revoluci ale nechystáme, říkají banky.

Partners Financial Services