Česká leasingová a finanční asociace mění vedení

pk | rubrika: Aktuality | 3. 8. 2021
Jana Hanušová
Zdroj: ČLFA

Jana Hanušová

Předsedkyní představenstva České leasingové a finanční asociace (ČLFA) se stala Jana Hanušová, generální ředitelka společnosti ESSOX. Dosavadní místopředsedkyně představenstva přebírá funkci po Jiřím Matulovi, generálním řediteli společnosti UniCredit Leasing CZ, který bude nadále působit v představenstvu ČLFA jako místopředseda a na konci letošního roku po čtrnácti letech strávených ve vedení asociace odejde do penze.

Hanušovou jako svou předsedkyni zvolilo představenstvo asociace na červencovém zasedání. Na něm se sešlo poprvé v novém složení, o kterém rozhodla červnová volební členská schůze.

Své pozice v představenstvu obhájili také místopředseda Karel Nováček (Factoring České spořitelny) a členové představenstva Pavel Fořt (ALD Automotive), Luděk Jírů (Home Credit) a Josef Langmayer (Raiffeisen-Leasing). Doplnil je nový člen představenstva Josef Vajsejtl ze společnosti ČSOB Leasing.

Sedmačtyřicetiletá Hanušová absolvovala Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy. Svou profesionální dráhu spojila s bankovní skupinou Société Générale. V roce 1999 nastoupila do Komerční banky, kde nejdříve pracovala v marketingovém oddělení a poté jako vedoucí řízení segmentů. Následně se stala vedoucí marketingu společnosti ESSOX. Po angažmá na pozici marketingové ředitelky společnosti Rusfinance Bank (SG Russia) se v roce 2010 vrátila do Komerční banky coby poradkyně generálního ředitele pro synergie v rámci skupiny. V roce 2015 byla jmenována jednatelkou a generální ředitelkou společnosti ESSOX v Česku a na Slovensku.

Česká leasingová a finanční asociace sdružuje firmy zabývající se finančním a operativním leasingem, úvěry a splátkovými prodeji pro domácnosti i podnikatele a dále také factoringem. V současné době má 39 členů.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nová možnost pro český export mimo EU. Faktoring s pojištěním od státu

15. 3. 2024 | Radim Zelený

Nová možnost pro český export mimo EU. Faktoring s pojištěním od státu

Fintech Roger navázal spolupráci se státní pojišťovnou EGAP. Českým exportérům se tím otevírá možnost využít faktoring pro pohledávky mimo země Evropské unie. Včetně zemí, kde se válčí,... celý článek

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

7. 3. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

Průměrná úroková sazba nově nabízených hypotečních úvěrů v Česku se za poslední měsíc prakticky nezměnila. Pro úvěr do 80 procent odhadní hodnoty nemovitosti (LTV) je sazba 5,62 % p.... celý článek

Startují výhodné úvěry k programu Oprav dům po babičce. Mají bezkonkurenční úrok

29. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Startují výhodné úvěry k programu Oprav dům po babičce. Mají bezkonkurenční úrok

Dotační program Oprav dům po babičce doplní nabídka výhodných úvěrů od stavebních spořitelen a bank. Úrok bude poloviční proti tomu, co běžně nabízí trh – maximální RPSN bude 3,5 procenta... celý článek

Hypotéky mají dva krále. Žebříček bank podle prodejů

12. 2. 2024 | Olga Skalková | 4 komentáře

Hypotéky mají dva krále. Žebříček bank podle prodejů

Loňský rok ovládla Hypoteční banka, když po čtyřech letech předběhla svého největšího konkurenta. Česká spořitelna zůstává jedničkou v celkovém objemu splácených hypoték.

Hypotéky výrazně zlevnily, ukazují nová čísla z bank

9. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Hypotéky výrazně zlevnily, ukazují nová čísla z bank

Průměrná úroková sazba nově nabízených hypotečních úvěrů v Česku klesla na nejnižší hodnotu od června 2022. Ukazuje to statistika Swiss Life Hypoindex.

Partners Financial Services