Jak přežít (v) zaměstnání. Pracujeme v Unii

Jiří Lojda | rubrika: Seriál | 4. 2. 2014 | 6 komentářů
Občan Evropské unie může pracovat v Evropské unii. Tedy kdekoli v Evropské unii. Ovšem jakým právem se pak řídí vztah mezi ním a jeho zaměstnavatelem, řekněme třeba v případě, že český občan pracuje pro švédskou firmu v Rakousku?
Jak přežít (v) zaměstnání. Pracujeme v Unii

Po předchozích dílech našeho seriálu Jak přežít (v) zaměstnání jsme se ocitli definitvně (a přesto určitě jen dočasně) bez práce a přemýšlíme nejspíš co dál. Správným směrem nás může pootočit třeba článek Končíte v práci? První kroky nezaměstnaného, hodit se může taky kalkulačka podpory v nezaměstnanosti, tak ji přibalujeme na konec článku. Ovšem co takhle zkusit zahraničí? O volném pohybu pracovníků v rámci Evropské unie slyšíme přece pořád; a možná už i vás napadlo, že by to za zkoušku stálo. Zkušenost je to nepochybně dobrá, takže jak se to s volným pohybem pracovníků v Evropské unii vlastně má? 

Jak přežít (v) zaměstnání

Začali jsme v našem seriálu od konce. To ovšem jen proto, že každý konec znamená zároveň taky nový začátek.

A ode dneška už na veselejší notu.

Zkoušíme to v Unii

Volný pohyb pracovníků patří k takzvaným základním svobodám, na kterých Evropská unie v podstatě stojí. Právně zakotvený je přímo ve Smlouvě o fungování Evropské unie. Pracovníci-občané Unie tak v žádné z jejích zemí nemají být omezováni diskriminací, která by se týkala jejich zaměstnávání, odměny za práci a jiných pracovních podmínek, přičemž mají především možnost:

  • Ucházet se o zaměstnání v některém z členských států Evropské unie
  • Za tím účelem se v rámci Evropské unie volně pohybovat
  • Pobývat za účelem výkonu zaměstnání v členském státě
  • Za určitých okolností dokonce zůstat v členském státě po skončení zaměstnání

Pojem pracovník pak nemá být vykládán na základě ustanovení národních právních řádů. Možnost pobývat v členském státě tedy máme i v případě, že budeme vykonávat práci na částečný úvazek, dokonce i v situaci, kdy výdělek bude tak nízký, že bude třeba ho doplnit o různé sociální dávky. Stejně tak máme možnost do členského státu vycestovat, abychom se tam o takové zaměstnání ucházeli. Pokud bude zaměstnavatel u svých domácích zaměstnanců určovat výši výdělku na základě jejich dosavadních zkušeností a bude mezi to počítat i zkušenosti získané mimo jeho podnik, pak musí rovněž započítat předchozí zkušenosti zaměstnance v jiném členském státě. Stavět překážky volnému pohybu pracovníků totiž nesmí nejen státy, ale ani zaměstnavatelé – třeba tím, že budou vyžadovat jazykovou zkoušku, kterou lze složit výlučně v určité oblasti.

Anketa

Máte zkušenosti s prací za hranicemi?

Výše uvedené možnosti nám však mohou být odepřeny, pokud to daný stát odůvodní svým veřejným pořádkem nebo veřejnou bezpečností, případně ochranou zdraví. Zvláštní pravidla rovněž platí pro veřejnou správu. Pokud se chce stát dovolávat ochrany veřejného pořádku nebo bezpečnosti, musí soudit chování jednotlivce (nesmí tedy paušalizovat) a nebezpečí ohrožení těchto hodnot musí být dostatečně závažné. V případě veřejné správy pak musí jít opravdu o pracovní místa spojená s výkonem základních úkolů státu (např. policie), nikoli o pozice, které se státní správy pouze dotýkají – jako například kapitán lodi či učitelka na povinné praxi, to jsou příklady, které už soudy opravdu posuzovaly.

Jakým právem se bude řídit naše pracovní smlouva?

Pokud se rozhodneme pracovat v jiném členském státě Unie, můžeme si se zaměstnavatelem zvolit právo některého státu, kterým se pak bude naše pracovní smlouva řídit. Tuto možnost nám dává evropské nařízení nazývané nejčastěji jako Řím I, které zároveň stanoví, že v případě volby práva nesmí být zaměstnanec zbaven ochrany, kterou mu poskytují normy toho práva, které by se použilo, pokud by k volbě nedošlo, avšak za předpokladu, že se od těchto norem nelze smluvně odchýlit. Pokud k volbě práva nedojde, řídí se pracovní smlouva právem státu, ve kterém (popřípadě ze kterého) zaměstnanec obvykle práci koná. Pokud nás tedy zaměstnavatel v EU vyšle na pracovní cestu, nemění to nic na právu, kterým se řídí naše smlouva, pokud je výkon práce v jiné zemi pouze dočasný. Stejně tak pokud budeme pracovat přes telefon a budeme volat i do jiných států, nemění to nic na tom, že se naše smlouva bude řídit právem zvoleným nebo právem státu, ze kterého telefonujeme.

Protože předcházející odstavec může vypadat na první pohled komplikovaně…

Příklad: Karel pro Švéda v Rakousích

Pan Karel

Karel začal pracovat v Rakousku pro švédskou společnost. Zaměstnavatel mu sice nabídl, že se jejich pracovní smlouva může řídit švédským právem, ale Karel to s díky odmítl, protože už v Rakousku pracoval pro tamní společnost, a v rakouském pracovním právu se tedy trochu vyzná. Karlova smlouva se řídí rakouským právem, a to i v případě, kdy Karel jezdí dohlížet na stavební práce do Španělska v některých případech i na několik týdnů.

Spory se zaměstnavatelem

Ať už budeme pracovat v kterémkoli členském státě, všude budeme řešit běžné problémy a spory. Pokud to ale dojde tak daleko, že budeme nuceni se se zaměstnavatelem soudit, na který soud se máme obrátit? Odpověď na tuto otázku dává jiné evropské nařízení, opět nejčastěji poeticky nazývané Brusel I.  

Zaměstnavatel, který má bydliště na území některého členského státu může být podle nařízení Brusel I žalován u soudů státu svého bydliště. Dále je možno zaměstnavatele žalovat u soudů jiného členského státu – za předpokladu, že jde o soud místa, kde zaměstnanec obvykle vykonává svou práci nebo ji vykonával naposledy, nebo za předpokladu, že jde o soud místa, kde se nachází nebo nacházela provozovna, která zaměstnance přijala do zaměstnání, pokud ovšem zaměstnanec obvykle nevykonává nebo nevykonával práci v jiné zemi. Jako zaměstnance nás pak může zaměstnavatel žalovat pouze u soudů státu, kde máme jako zaměstnanci bydliště. Za podmínek článku 21 nařízení Brusel I si můžeme příslušný soud rovněž zvolit.

příklad: Petr pro Holanďana v Polsku

Pan Petr

Petr bydlí v Bohumíně a dojíždí denně za prací pro nizozemskou společnost do polských Katovic, kde tato společnost vyrábí některé součástky pro své stroje. V případě sporu potom Petr může žalovat svého zaměstnavatele v Polsku, nebo v Nizozemsku (může si vybrat jen jednu zemi). Pokud bude chtít zaměstnavatel žalovat Petra, bude tak moci učinit pouze v České republice.

Vaše podpora, sire či mylady

Výpočet podpory v nezaměstnanosti 2014

výdělků
let

Další kalkulačky

Tip: práci hledejte na Euresu

Pokud jste se rozhodli, že do toho půjdete a práci si najdete v cizině, můžete začít třeba na portálu EURES. Na tomto místě máte prostřednictvím vyhledávače přístup k pracovním místům v rámci celé Evropské unie, v Norsku, na Islandu v Lichtenštejnsku a ve Švýcarsku, můžete sem rovněž vložit svůj životopis nebo si nastavit zasílání informací o pracovních místech podle kritérií, jaká si zvolíte.

Najdete tu i užitečné tipy, třeba zrovna na to, jak správně sestavit svůj životopis. K vyhledávání pak jedna rada: nespoléhejte se pouze na angličtinu, mnohé inzeráty jsou v jiných jazycích, například ve španělštině nebo němčině, takže hledanou pozici zadávejte i v jiných jazycích, pokud jimi vládnete. 

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+11
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 6 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

24. 3. 2014 10:01, Marketa

Dobrý den, chci se optat, dcera pracuje legálně na Kypru.Zaměstnanec za ni vše platí, ale chtěla u nás,v ČR si dojít k lékaři.Ale pojištovna ji nevydá žádný doklad,takže jakoukoliv návštěvu zde u lékaře musí hradit hotově.Otázka je:
NEEXISTUJE NĚJAKÉ EVROPSKÉ POJIŠTĚNÍ PRO státy EU???

+2
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

14. 6. 2021 21:03, Pavel

Dobry den potrebuju poradit rok a pul spatky jsem na pozadani pomahal o kolo RD slozit material uklid o kolo domku, a parkrat stavet zed s kamenbloku namichat beton pan semnou ne sepsal zadnou dohodu ani smlouvu o dile, a tet mne udal zesem u nej pracoval na cerno neplatil mi nic za pomoc jak se mohu branit? Dekuju

-1
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (6 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Práce v cizině: obstarejte si zahraniční důchod

11. 10. 2012 | Petra Dlouhá | 11 komentářů

Práce v cizině: obstarejte si zahraniční důchod

Až dnešní třicátníci dospějí do důchodového věku, na jejich penze podle všeho nebude. Současná podoba penzijní reformy možná nebude ještě dřív – nejspíš už po příštích volbách. A tak... celý článek

Za práci v Německu německý důchod. V Česku s ním budete páni!

31. 5. 2011 | František Mašek | 20 komentářů

Za práci v Německu německý důchod. V Česku s ním budete páni!

K zemím Evropské unie, v nichž mohou Češi bez omezení pracovat, začátkem května konečně přibylo i Německo a Rakousko. Co znamená práce v Evropě pro váš důchod a co je třeba udělat,... celý článek

Očima expertů: Práce v Německu? Nein, danke!

13. 5. 2011 | Ondřej Tůma | 171 komentářů

Očima expertů: Práce v Německu? Nein, danke!

Od 1. května se otevřel pracovní trh v Německu a Rakousku občanům osmi států, které v roce 2004 vstoupily do Evropské unie. Exodus českých pracovníků za lepšími podmínkami se však čekat... celý článek

Německo a Rakousko otevřely pracovní trh. Češi zůstanou za pecí

2. 5. 2011 | Luboš Palata | 14 komentářů

Německo a Rakousko otevřely pracovní trh. Češi zůstanou za pecí

Skoro by se chtělo napsat: Díky za sedm dlouhých let. Německá a rakouská stopka zaměstnávání lidí z nových členských zemí totiž udržela kvalitní pracovní sílu v Česku. A dnes, když... celý článek

Tahle země není pro mladý

18. 1. 2011 | Ondřej Tůma | 35 komentářů

Tahle země není pro mladý

Na iniciativu Děkujeme, odcházíme! se lze dívat z různých úhlů. Co ale může zabránit v odchodu do zahraničí mladému člověku, jenž absolvoval náročné studium medicíny a má před sebou... celý článek

Partners Financial Services