Max banku nově řídí manažerka z Creditas

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 4. 1. 2023
Max banku nově řídí manažerka z Creditas

Zdroj: Max banka

Novou předsedkyní představenstva Max banky – bývalé Expobank CZ – je od 2. ledna Ivana Pícková. Ve funkci nahrazuje Jana Winklera, který zůstává členem představenstva zodpovědným za útvary provozu a IT.

Ivana PíckováFoto: Max banka

Ivana Pícková

Pícková působí v představenstvu Max banky působí od loňského prosince. Už dříve se podílela na její akvizici skupinou Creditas a na přípravě produktové a obchodní strategie.

Nový majitel Max banky tím prosadil svého zástupce do vedení. Pícková je od srpna 2021 členkou představenstva Banky Creditas a současně je ředitelkou jejího retailového bankovnictví. V Creditas pracuje od roku 2018, dříve vedla odbor řízení projektů a produktů.

„Max banka se bude nadále profilovat jako online banka pro každý den, která bude nabízet srozumitelné produkty pro široké portfolio zákazníků. Konec roku 2022 přinesl bance mnoho nových klientů, což svědčí o jejich důvěře v naši značku. Nyní se zaměříme na implementaci nových služeb a rozšíření nabídky úvěrových produktů,“ říká Pícková.

Na dotaz webu Peníze.cz upřesnila, že počet klientů Max banky na konci roku 2022 dosáhl téměř 30 tisíc. „Od počátku října, kdy proběhl rebranding na Max banku, je to tedy nárůst o více než 80 procent v porovnání s počtem klientů tehdejší Expobank CZ,“ dodává Pícková.

Ivana Pícková má v bankovnictví třicetileté zkušenosti, pracovala na manažerských a řídicích pozicích v předních bankách. Řídila například divizi Back office v eBance, zastávala pozici Head of Operations Transformation Cluster v Raiffeisenbank, vedoucí BPM týmu v České pojišťovně, projektové manažerky v České spořitelně, v PPF bance působila v oblasti managementu platebních služeb.

V Max bance bude Pícková zodpovídat za útvary Corporate & Premium Banking, Retail Banking a Strategic Communication. Dalšími členy představenstva vedle Jana Wiklera zůstávají Martin Provazník (zodpovídá za finance a finanční trhy) a Martin Kubíček (řízení rizik, AML a Compliance).

Creditas se stala vlastníkem Expobank CZ loni v září, od 4. října ji přejmenovala na Max banku. Ta má být čistě retailovou online bankou. Má jedinou pobočku v Praze na Pankráci vedle své centrály, další pobočky neplánuje. Její klienti budou moct postupně využívat i některé služby a pobočky Creditas. Firemní klientela se v budoucnu přesune do Banky Creditas.

Max banka láká hlavně na nadstandardní úročení vkladů, a to nejen na spořicím, ale i běžném účtu. V každodenním bankovnictví zatím za konkurencí zaostává: jako jedna z posledních retailových bank (společně s Trinity) nemá klasickou bankovní aplikaci v mobilu, nenabízí ani okamžité platby nebo bankovní identitu. Vylepšení by ráda představila už letos, stejně jako nové internetové bankovnictví. Na druhou stranu například mezi prvními na trhu umožnila klientům, aby si na kartě zablokovali nevýhodné kurzy DCC.

V roce 2023 plánuje Max banka rozšířit nabídku o spotřebitelské úvěry – zatím se soustředí na jejich refinancování, které nabízí plně online pod značkou Refixo. Chce také přijít s nabídkou nových i refinancovaných hypoték. Naopak skončí s poskytováním úvěrů pro firmy a podnikatele, jejich kompletní obsluha přejde pod Banku Creditas.

Co chystají

Všech čtrnáct bank, které nabízejí služby běžným klientům, přibližuje své plány a očekávání v novém roce.

Co chystá vaše banka v roce 2023. Přijde další velká věc?

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+19
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

Partners Financial Services