Coca-Cola otevírá první obchod s módou v Evropě

Jana Divinová | rubrika: Aktuality | 6. 5. 2022 | 1 komentář
Coca-Cola otevírá první obchod s módou v Evropě
Víc fotek najdete v galerii pod textem.
Zdroj: The Coca-Cola Company

Značka nealkoholických nápojů Coca-Cola v minulém týdnu otevřela svůj první obchod s oblečením a doplňky v Evropě. Návštěvníkům slibuje, že zažijí „skutečné kouzlo Coca-Coly“.

„Vlajkový“ obchod v Covent Garden, rušné turistické oblasti Londýna, má fungovat minimálně do září, kdy značka plánuje vyhodnotit jeho úspěchy. Navazuje na úspěšné spuštění podobných prodejen v USA.

Nabídka produktů cílí převážně na takzvané mileniály a generaci Z. Příznivci značky si v londýnském obchodě mohou koupit oděvy a módní doplňky v limitovaných edicích. K dostání jsou kolekce sportovního a pracovního oblečení. Mezi zbožím se objeví také kousky, které vznikly ve spolupráci s předními britskými a světovými návrháři jako jsou Soho Grit, Alma de Ace, BAPE, Herschel, Staple, BE@RBRICK a další.

Coca-Cola se snaží o lidštější přístup a vylepšení vztahu zákazníků ke značce, vysvětlila týdeníku Marketing Week Michelle Mooreheadová, viceprezidentka společnosti pro licencování a maloobchod.

Londýnský obchod dbá na udržitelnost – proto v něm najdete třeba i oblečení z recyklovaného plastu a opakovaně použitelné láhve od nápojů. Lákadlem má být i možnost personalizovat si nápojové plechovky nebo si dopřát občerstvení v nápojovém baru, kde se samozřejmě podává Cola-Cola na různé způsoby.

Fotogalerie

Foto: Coca-Cola

Nové možnosti za tradičními hranicemi svého byznysu testují i další společnosti.

Vlastní kolekci oblečení před dvěma lety spustil třeba Lidl. Kolekce v Česku zahrnovala tenisky, pantofle, mikiny, trička, kraťase nebo ponožky. Limitovaná edice měla úspěch, a tak řetězec za pár měsíců představil druhou kolekci. Některé položky jsou dodnes dostupné v e-shopu.

A například zásilková společnost DPD nedávno oznámila, že v Berlíně testuje vlastní koncept obchodu, kde kromě standardních služeb nabízí také občerstvení a kávu.

Jana Divinová

Autor článku Jana Divinová

Vystudovala ekonomii a management na Vysoké škole báňské. V redakci NextPage Media působí od podzimu 2021, předtím pracovala v MF Dnes a iDnes.cz. Volný čas tráví nejraději s rodinou a přáteli. Miluje přírodu, cestování a... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

A tohle už jste četli?

Alza se chystá na prodej léků. Na trhu už má silnou konkurenci

7. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ

Alza se chystá na prodej léků. Na trhu už má silnou konkurenci

Internetový obchod Alza.cz v květnu získal podíl v lékárně Other Corp ze středočeských Zdic. Nově by tak do své nabídky mohl zařadit i volně prodejné léky, informoval server CzechCrunch. celý článek

Kvíz pro opravdové machry. Víte, který svátek je otevřeno?

7. 5. 2024 | Gabriel Pleska

Kvíz pro opravdové machry. Víte, který svátek je otevřeno?

Zákon o prodejní době nedává smysl. Není v něm žádné vodítko, ve které svátky mají větší prodejny zakázáno prodávat a ve které ne. Takže kdo nechce párkrát do roka hledat, ten aby se... celý článek

Švýcarský nůž bez nože. Ikonický výrobek se mění kvůli bezpečnosti

6. 5. 2024 | Pavla Adamcová | 3 komentáře

Švýcarský nůž bez nože. Ikonický výrobek se mění kvůli bezpečnosti

Švýcarská společnost Victorinox, která proslula výrobou legendárních zavíracích armádních nožíků, je začne vyrábět bez čepele. Nahradí ji například příslušenstvím pro cyklisty.

Povinné zálohování PET lahví a plechovek. Vyplatí se to?

3. 5. 2024 | Pavla Adamcová | 5 komentářů

Povinné zálohování PET lahví a plechovek. Vyplatí se to?

Ministerstvo životního prostředí posílá na vládu novelu, která zavádí systém zálohování a vykupování PET lahví a plechovek. Co si o chystané novince myslí odborníci?

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

2. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

Píše vám přítel na Facebooku, že jste vyhráli? Pozor na to. ČSOB varuje před novým trikem kybernetických podvodníků, kteří využívají kontakty na sociálních sítí.

Partners Financial Services