Lidl míří na nejdražší ulici v Česku. Nahradí banku

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 21. 2. 2022 | 4 komentáře
Lidl míří na nejdražší ulici v Česku. Nahradí banku

Zdroj: Lidl

Obchodní řetězec Lidl otevře zhruba v polovině letošního roku prodejnu na pražské pěší zóně Na Příkopě, která dlouhodobě vede žebříček ulic s nejdražším nájemným v Česku a poráží i Pařížskou.

Prodejna vznikne na rohu ulic Na Příkopě a Panská v původně bankovním paláci z přelomu 20.a 30. let minulého století. Až do roku 2007 v něm sídlila Československá obchodní banka (ČSOB). Současným vlastníkem budovy je Immofinanz. Nejznámějším nájemcem je hračkářství Hamleys, kancelářskou část mají pronajatou například advokátní kanceláře.

„V současné době probíhají na místě intenzivní stavební práce, jejichž cílem je co nejmenší zásah do charakteru budovy. Zasazení prodejny do historického centra Prahy totiž vyžaduje velice citlivý postup,“ říká mluvčí Lidlu Tomáš Myler. Počítá se proto s mnoha prvky, které jsou pro běžné supermarkety tohoto řetězce atypické.

Prodejní plocha bude mít rozlohu 1140 metrů čtverečních. Lidé v ní najdou i samoobslužné pokladny, které Lidl začal zkoušet před několika dny – zatím v jediné prodejně v pražské Krči – jako poslední z velkých řetězců.

Lidl vstoupil na český trh v červnu 2003, v současnosti má 289 prodejen. Zpočátku stavěl jen nízkonákladové, samostatně stojící budovy. V roce 2015 začal některé starší prodejny nahrazovat většími, na první pohled modernějšími. V roce 2018 otevřel v pražském Karlíně první prodejnu v bytovém komplexu, o rok později pak první prodejnu v obchodním centru (Centrum Stromovka).


Fotogalerie: Do Česka vstupují nové řetězce a značky

Diskont označovaný jako ruský Lidl, nové prodejny zboží pro domácnost nebo futuristická prodejna polského řetězce. A ještě přilétá Majaland. Do Česka nově přišlo skoro 25 značek obchodů a služeb. Seznamte se.

Popisky fotek a jejich autory najdete uvnitř galerie.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Lidl se srovnává s konkurenty. „Suverénně nejlevnější“ je o koruny

28. 3. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Lidl se srovnává s konkurenty. „Suverénně nejlevnější“ je o koruny

Nová kampaň využívá srovnávací reklamu. Velikonoční ceny v Lidlu a Penny přitom porovnal sám Lidl, a to dlouho před Velikonocemi. Je to v pořádku?

Čokoláda jako luxus. Letos zdraží o desítky procent

27. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Čokoláda jako luxus. Letos zdraží o desítky procent

Cena čokolády v obchodech za poslední rok stoupla už asi o 15 procent. Výraznější růst ale teprve přijde, shodují se analytici i prodejci. Důvodem je raketové zdražování kakaa na komoditní... celý článek

Otevírací doba na Velikonoce. Jak jsou otevřené obchody

26. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Otevírací doba na Velikonoce. Jak jsou otevřené obchody

Velký pátek a Velikonoční pondělí – zákaz prodeje má pro každý svátek jiná pravidla. Tady je přehled pro rok 2024.

Tesco prohrálo s Lidlem. Žlutý kruh v modrém čtverci musí pryč

21. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Tesco prohrálo s Lidlem. Žlutý kruh v modrém čtverci musí pryč

Obchodní řetězec Tesco ve Velké Británii tento týden prohrál dlouholetý spor s konkurentem Lidl. Tamní soud s konečnou platností potvrdil, že logo jeho věrnostního programu Clubcard... celý článek

Deset věcí, které vás nejvíc štvou při nákupech. Máte další?

21. 3. 2024 | Pavla Adamcová | 3 komentáře

Deset věcí, které vás nejvíc štvou při nákupech. Máte další?

Chaos v cenách, bloudění po prodejně, špinavé a nedostupné košíky, ohmatané pečivo... V naší anketě jsme se čtenářů zeptali, co jim v obchodních řetězcích nejvíc vadí.

Partners Financial Services