Otevírací doba na Velikonoce. Řetězce zavřou, i když nemusí

Jana Divinová | rubrika: Co se děje | 12. 4. 2022 05:00 aktualizováno 14. 4. 2022 15:30 | 2 komentáře
Jak jsou otevřené velké obchody s potravinami? V pátek, sobotu i neděli nakoupíte normálně. V pondělí bude až na výjimky zavřeno.
Otevírací doba na Velikonoce. Řetězce zavřou, i když nemusí

Zdroj: Shutterstock

Velký pátek letos připadá na 15. dubna, Velikonoční neděle na 17. dubna a Velikonoční pondělí na 18. dubna. Státem uznanými svátky jsou Velký pátek a Velikonoční pondělí.

Zákaz prodeje podle zákona o prodejní době v maloobchodě se týká jen pondělí. Situaci však letos mění nouzový stav, který vláda vyhlásila v souvislosti s vlnou uprchlíků. Během nouzového stavu totiž tento zákaz neplatí.

Velké řetězce s potravinami (ale třeba také IKEA) se přesto rozhodly, že v pondělí dají zaměstnancům volno tak, jako kdyby zákaz prodeje platil. Stejně jako při předchozích nouzových stavech tedy v pondělí dobrovolně nechají obchody zavřené. Výjimkou jsou některé prodejny, pro které by podle zákona platila jiná výjimka: jde o prodejny na železničních či autobusových nádražích a letištích.

Albert

V prodejnách Albert můžete nakoupit v běžné otevírací době na Velký pátek i během víkendu. Na Velikonoční pondělí zůstanou prodejny Albert zavřené, otevřený bude jenom hypermarket v obchodním centru Mercury v Českých Budějovicích u autobusového nádraží. V úterý po Velikonocích se prodejny otevřou opět podle běžné otevírací doby.

Billa

Na Velký pátek budou všechny obchody Billa otevřené, stejně jako během víkendu. Na Velikonoční pondělí pak bude většina prodejen uzavřena. Výjimkou jsou Billa na pražském ruzyňském letišti a na hlavním vlakovém nádraží v Praze a v Brně, kde si zákazníci nakoupí i během pondělního svátku. Po celé Velikonoce (tedy i v pondělí) zůstanou v provozu také všechny obchody Billa stop&shop na čerpacích stanicích Shell.

Globus

Hypermarkety Globus budou otevřené na Velký pátek od 7 do 21 hodin, v provozu zůstanou i o víkendu. Na Velikonoční pondělí budou všechny prodejny zavřené. Od úterý se vrátí ke standardní prodejní době.

Kaufland

V prodejnách Kaufland můžete nakoupit ve standardní otevírací době na Velký pátek i během víkendu. Na Velikonoční pondělí zůstanou všechny prodejny zavřené. V úterý po Velikonocích se prodejny otevřou opět podle běžné otevírací doby.

Lidl

Prodejny Lidl zůstanou v provozu podle běžné otevírací doby na Velký pátek i o víkendu. Na Velikonoční pondělí budou všechny prodejny bez výjimky zavřené. Od úterý se vrátí ke standardní prodejní době.

Makro

Velkoobchody Makro budou otevřené podle běžné provozní doby na Velký pátek i o víkendu. Na Velikonoční pondělí zůstanou všechny prodejny zavřené. 

Penny

Prodejny Penny zůstanou v provozu podle běžné otevírací doby na Velký pátek i o víkendu. Na Velikonoční pondělí budou všechny prodejny bez výjimky zavřené. V úterý po Velikonocích se otevřou opět podle běžné prodejní doby.

Tesco

Na Velký pátek budou všechny typy obchodů Tesco v provozu podle běžné otevírací doby, stejně jako během víkendu. Pouze hypermarkety s nonstop provozem nebo s otevírací dobou do půlnoci budou v neděli výjimečně zavírat ve 23 hodin. Na Velikonoční pondělí zůstanou prodejny Tesco zavřené. V úterý po Velikonocích se obchody otevřou v sedm ráno. Od středy už pak všechny zase poběží podle standardní otevírací doby.

Čtěte na Peniaze.sk: Prázdniny a svátky na Slovensku

Jana Divinová

Autor článku Jana Divinová

Vystudovala ekonomii a management na Vysoké škole báňské. V redakci NextPage Media působí od podzimu 2021, předtím pracovala v MF Dnes a iDnes.cz. Volný čas tráví nejraději s rodinou a přáteli. Miluje přírodu, cestování a... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+77
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

26. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 5 komentářů

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

Rozmočené brčko v pití nebo víčko připevněné k lahvi, které se nepříjemně odírá o obličej. Vychytávky, které mají na rozdíl od plastů šetřit přírodu, už stihly rozčílit nejednoho z... celý článek

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

25. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

Cena elektrické energie pro domácnosti v Česku byla v loňském druhém pololetí nejvyšší v Evropské unii, pokud zohledníme odlišnou kupní sílu v jednotlivých státech. Vyplývá to z dnes... celý článek

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

23. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

Obchodní řetězec Billa dnes představil novou mobilní aplikaci, přes kterou si mohou zákazníci nakoupit na e-shopu.

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

23. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

Jmenují se podobně jako známé značky – třeba Balando, Joot nebo Bonky. Tváří se jako zavedený e-shop, ale přitom jen zprostředkují doručení z Číny. Chlubí se falešným oceněním od zákazníků.... celý článek