Nejlevnější směnárna. Karty Revolut už se nebojte

Petr Kučera | rubrika: Recenze | 27. 9. 2019 | 48 komentářů
Naštvalo vás, jakým kurzem banka přepočetla platby kartou během dovolené? Při další cestě do ciziny už je čas vyzkoušet kartu Revolut. Otestovali jsme, jak funguje.
Nejlevnější směnárna. Karty Revolut už se nebojte

Zdroj: Revolut

Ještě před rokem mohl Revolut vypadat jako technologická vychytávka pro nadšence. Někoho odrazoval britský původ a komunikace v angličtině, lidé se teprve učili ovládat účty přes mobil, někomu chyběla bankovní licence nebo prostě ještě neměl důvěru k začínající firmě.

Teď už je to jinak. Služba funguje v češtině i v korunách, má aspoň symbolické české zastoupení a lidé už se nebojí bankovních aplikací. Revolut získal bankovní licenci a přesvědčuje čím dál víc uživatelů, že se mu dá opravdu věřit.

V českých podmínkách zaujme hlavně jako výhodná online směnárna. S touhle „dobíjecí kartou“ zaplatíte v Německu, Chorvatsku, USA a desítkách dalších zemí světa za výhodnější kurz než u ostatních bank. A sleva může být opravdu zadarmo – základní verze je bez poplatku a přitom toho umí docela dost. 

Revolut se pro běžné uživatele v Česku nestane hlavní kartou, natož jediným účtem – zvlášť když konkurence levných a přitom docela šikovných bank je tu silnější než jinde. Může však být první volbou pro placení a výběry v eurech, dolarech, kunách, librách a dalších cizích měnách. Nejde sice ovládat přes počítač, jenom přes mobil, ale je to jednoduché a po úvodním seznámení skoro automatické.

Všechno přes mobil

Aplikaci si do mobilu stáhněte přes tenhle odkaz – proč, o tom si napíšeme za chvíli. V češtině vás pak během několika málo minut provede založením účtu. Jde o jednoduché úkoly, které zvládne běžný uživatel chytrého telefonu. Kdo už si někdy přes internet zakládal bankovní účet, zná to – snad jenom s tím rozdílem, že u Revolutu úplně všechno probíhá přes mobil.

Anketa

Co říkáte na kartu Revolut?

Zadáte telefonní číslo, jméno, datum narození a adresu, na kterou vám pak klasickou poštou přijde platební karta. Tak jako v běžné bance musíte předat i kopii občanského průkazu nebo cestovního pasu – díky mobilu můžete doklad rovnou vyfotit. A nakonec vyfotíte i sebe.

Když je všechno v pořádku, můžete si účet aktivovat. K tomu je potřeba vložit na něj 300 korun. Nebojte se, nepřijdete o ně. Budete je moct utratit hned, jak účet začne fungovat. Celá částka se použije na nabití karty.

Za samotné vedení účtu v základní verzi (plně postačující pro účely výhodné směnárny a platební karty) nechce Revolut žádný paušální poplatek. Samozřejmě doufá, že vás časem přesvědčí k přechodu na placené varianty.

Přestože se nic neplatí ani za vydání nebo vedení karty, Revolut standardně účtuje 100 korun za její doručení na vaši českou adresu – strhne to z těch úvodních tří stovek. Jenže prakticky neustále běží akce umožňující doručení zdarma. Pokud ji zrovna nepořádá sám Revolut, stačí, když si aplikaci stáhnete přes link zadaný některým ze stávajících uživatelů.

A nebývá problém dostat i počáteční bonus 300 korun – opět díky odkazu. Ten se připíše až potom, co kartou poprvé zaplatíte – stačí jakoukoliv částku. Pozor: Zatímco akce na doručení karty bez poplatku mívají delší trvání, bonusy jsou časově omezené a průběžně se střídají mezi dosavadními uživateli. Náš link by měl přinést prémii při aktivaci do 6. října. Co díky němu skutečně v konkrétní den získáte, se dočtete před stažením (zadáním telefonního čísla).

Na webu kdyžtak najdete plno jiných linků, platných zase pro jiné období. Za „doporučení“ získá stejných 300 korun taky stávající uživatel – tedy i autor tohohle článku, který věnuje případný zisk na dobročinné účely.

Vyzkoušením karty rozhodně o nic nepřijdete ani se k ničemu nezavazujete. 

Nepusťte ke směně vaši banku

Nejenom na začátku, ale i kdykoliv později nabíjejte Revolut prostřednictvím jiné platební karty, případně prostřednictvím Google Pay nebo Apple Pay. Je to stejně rychlé a bezpečné, jako když klasickou kartou od vaší tuzemské banky platíte kdekoliv na internetu.

Kudy k dobrému kurzu

Možná máte „účet zdarma“. Možná díky němu neplatíte ani za výběry ze zahraničních bankomatů, nebo je máte za „transparentní“ poplatek. Přesto vám může použití karty v cizině prodražit směnný kurz, který vaše banka používá.

Kolik zaplatíte za eura? Porovnali jsme kurzy na kartách

Pozor: Když máte – tak jako skoro všichni – bankovní kartu k běžnému účtu v korunách, nabíjejte účet Revolut taky v korunách nehledě na to, na jakou měnu ho pak budete chtít převést. Vyhnete se tak tomu, aby koruny na cizí měnu „výhodně“ směnila hned vaše domácí banka. Takže ještě jednou: Když chcete dobít účet (kartu) Revolut třeba úvodními 300 korunami, zadejte z vaší dosavadní bankovní karty platbu 300 korun – zapomeňte zatím na eura, dolary, libry nebo jiné měny.

Pro českou banku se taková transakce bude tvářit jako klasická platba kartou po internetu, takže za ni nestrhne žádný poplatek. Stejně, jako když nakupujete za koruny v e-shopu.

Revolut sice můžete nabíjet i převodem z účtu, tedy příkazem v elektronickém bankovnictví. Má to ale hned dvě podstatné nevýhody: Peníze se nepřevedou okamžitě, ale až v řádu dnů. A vaše tuzemská banka by si nejspíš vzala vysoký poplatek za zahraniční platbu. Revolut má totiž hlavní účet ve Velké Británii (plánuje si ho prý založit i v Česku, ale zatím to neudělal).

Protože Revolut nebude vaší hlavní kartou pro běžné domácí platby, doporučujeme nabíjet si průběžně vždycky jenom o trochu víc peněz, než v dalších dnech plánujete v cizině utratit. Nepřevádějte tam všechno, co máte. Není sice pravděpodobné, že by vám z účtu zničehonic zmizely, ale můžete si k nim dočasně zablokovat přístup – ať už kvůli nedostupnosti vhodného bankomatu, nebo kvůli nevyzpytatelným bezpečnostním opatřením Revolutu a horší komunikaci s ním. To je koneckonců obecná zásada, hlavně když cestujete v zahraničí: Nespoléhejte se na jedinou kartu nebo účet. Ani na jedinou peněženku.

A další důvod, proč Revolut používat jako průběžně dobíjenou kartu než jako hlavní banku s velkým zůstatkem na účtu: Už sice získal bankovní licenci (v Litvě, ale platnou pro celou EU, čímž se připravil i na brexit, tedy odchod Velké Británie), do budoucna by se díky tomu na něj mělo vztahovat pojištění vkladů. Podle dostupných informací se ale zatím Revolutu netýká, protože formálně vzato ještě nemá vlastní účty. Vede je pro něj britská banka – a jejími klienty přitom nejsou přímo uživatelé Revolutu, ale jenom firma jako celek.

Jako běžná karta od Brita

Přibližně za deset dnů vám domů přijde modrofialová platební karta – vypadá elegantně i v té základní bezplatné variantě.

Jde o debetní, ne kreditní kartu. To znamená, že s ní můžete utratit vždycky jenom tolik, kolik máte nabito (uloženo na účtu ke kartě). Nemůžete jít do minusu, protože Revolut nenabízí kontokorent ani jinou dočasnou půjčku.

No a pak už s ní můžete začít platit. Předpokládejme, že ji máte kvůli výhodným kurzům, takže chcete ušetřit třeba při nákupu v německých obchodech.

Zabijte zbytečné poplatky

Revoluce v posílání eur z účtu na účet se blíží. Na jaře jsme psali o prvních bankách, které zrušily příplatek za takzvané SEPA platby. Další se musí přidat do poloviny prosince. Odváží se dřív?

Eura už pošlete jako koruny. Banky zruší vysoký poplatek


Prošli jsme aktuální nabídku bank a porovnali účty bez poplatků. Na některé si dejte pozor, protože se tak jenom tváří. Zajímali jsme se také, které bezplatné účty už dokážou i mobilní platby a další novinky.

Kde mají nejlepší účet zdarma? Projděte si velké srovnání

Nemějte strach: Je to klasická bankovní karta Mastercard a funguje u všech terminálů jako ty ostatní. Nižší částky můžete platit bezkontaktně, u vyšších standardně zadáváte (předem vámi zvolené) PIN.

Komplikací může být první platba, tedy vlastně aktivace karty. Bezkontaktní úhradu nejspíš terminál nejdřív odmítne. Nenechte se vykolejit a zkuste to znovu, tentokrát se zadáním PIN nebo i vložením karty. Teprve po téhle první transakci si pak budete moct v aplikaci zvolit, že chcete povolit bezkontaktní platby – a dál už všechno bude fungovat úplně tak, jak jste zvyklí.

„Hlavní účet“ karty Revolut je v britských librách, přestože tam třeba máte jenom koruny a pár eur. Některé terminály proto bohužel nabídnou i takzvanou dynamickou konverzi – službu DCC (Dynamic Currency Conversion). Často se na nic výslovně neptají, jenom na displeji ukážou přepočet místní měny (třeba eur nebo zlotých) do liber. Kurz bývá stejně nevýhodný, jako když na DCC narazíte v cizině s českou kartou. Tuhle nabídku proto odmítněte a plaťte jenom tehdy, když se na terminálu ukazuje samotná částka v místní měně bez přepočtu do mateřské měny vaší karty. Jedině tak máte jistotu, že výhodný kurz od Revolutu nic nezkazí.

Směnárna, která nikdy nezavře

Když to uděláte stejně, jako jsme popsali, budete mít na účtu (kartě) pořád koruny – ty, které jste tam předtím nabili. V německém obchodě přesto bez problémů zaplatíte v eurech úplně stejně, jako když jste doteď používali kartu ke korunovému účtu od vaší české banky. Zjednodušeně řečeno se koruny samy převedou na eura.

Revolut pro takovou směnu používá mnohem výhodnější kurz než většina tuzemských bank. Jde o takzvaný mezibankovní kurz. Pro představu: Na konci srpna nás jedno euro s Revolut kartou přišlo na zhruba 25,80 Kč, zatímco u ČSOB na 26,40 Kč. V tomhle porovnání se můžete podívat, jak je tom zrovna vaše banka: Kurzy nejblíž Revolutu mají mBank a Creditas, naopak nejvíc si připlatíte u Raiffeisenbank a Monety.

Řežeme náklady!

Účty za telefon, elektřinu, plyn. Neplatíte zbytečně moc? Poradíme, jak odlehčit rodinnému rozpočtu – porovnáme nabídky a vybereme tu nejlepší.

Kurz od Revolutu je dokonce výhodnější než nejlepší směnárny – ve stejné době jsme u nich mohli koupit euro od 26 Kč. Možná namítnete, že u klasické směnárny aspoň víte, za kolik jste peníze vyměnili. A máte jistotu, že se kurz už nezmění. Jenže totéž nabízí i Revolut – jeho směnárna je navíc dostupná kdekoliv a kdykoliv (o víkendu je ale méně výhodná, jak si vysvětlíme za chvíli).

Koruny, které jste si na účet Revolut uložili, můžete snadno převádět do skoro třiceti dalších měn. Vedle sebe tak můžete mít několik účtů, jako když máte doma na hromádkách třeba eura, kuny a libry.

Takže když se chystáte do zmíněného Německa, můžete si s předstihem vyměnit koruny (nebo jejich část) za eura. Připomínáme: Vždycky takhle převádějte až koruny, které jste si předtím do Revolutu nabili z „klasické“ karty ve vaší hlavní české bance.

Funguje to jako běžná směnárna: Revolut vám ukáže, kolik eur za koruny nabízí. Když souhlasíte, jednoduše si je směníte. Od té doby je máte na účtu a jejich kurz se nezmění. Nebo můžete počkat na výhodnější čas – dokonce si pro to můžete nastavit hlídače, který vás upozorní, jakmile kurz klesne pod vámi zadanou úroveň.

Když takhle máte na účtu Revolut třeba 30 eur a 1500 korun, při platbě kartou v německém obchodě se vám přednostně strhnou eura (která jste si už dřív směnili za známý kurz). Kdyby to na celou platbu nestačilo, strhnou se koruny (a hned se změní na eura podle aktuálního kurzu). Jeden nákup lze bohužel platit vždycky jenom z účtu ve stejné měně – nelze ho rozdělit na část v eurech a zbytek v korunách.

O víkendu opatrně

Převést si včas peníze do místní měny je výhodné hlavně před víkendovým nákupem. V sobotu a neděli si totiž Revolut účtuje přirážku. Je to proto, že v nepracovní dny nefunguje mezibankovní trh měn. Kurz se tak před víkendem zafixuje, přirážkou se Revolut jistí proti nečekaným výkyvům do pondělního rána, kdy na ně už zase může reagovat.

I přes přirážku bude zřejmě kurz od Revolutu výhodnější než od řady klasických bank, nicméně včasnou směnou během pracovního týdne se téhle komplikaci vyhnete.

EU zamíchala karty

Online platby kartou mají být od poloviny září ještě bezpečnější a jednodušší. Kdo ale nemá mobilní aplikaci nebo chytrý telefon, bude to mít složitější než doteď.

Změny v placení na internetu: SMS už nestačí


Jednoduché přihlašování k účtu musí skončit i ve zbývajících bankách. Některé z nich ale našly způsob, jak to klientům příliš nezkomplikovat.

Změny v internetbankingu: Jméno a heslo už k přihlášení nestačí


Zatím málo známý dopad směrnice PSD2: Zkomplikuje i bezkontaktní platby u terminálů v klasickém obchodě.

Při platbě kartou hrozí komplikace. Pravidla se mění i v prodejně

Víkendová přirážka k mezibankovnímu kurzu dělá 0,5 % u všech hlavních měn (eura, dolary, kuny a další) s výjimkou thajského bahtu a ukrajinské hřivny, u nichž je přirážka 1 %. Přitom thajská a ukrajinská jsou jediné, kde má Revolut přirážku k mezibankovnímu kurzu i v pracovní dny – jde taky o 1 %, v součtu je u nich víkendový příplatek tedy 2 %.

Výhodné převody na účet

Z Revolutu můžete poslat i peníze na klasický bankovní účet, sám je totiž také účtem s vlastním číslem. Za europlatby (SEPA) či jiné zahraniční převody nevybírá poplatek – může si ho sice účtovat banka příjemce, ale tomu se nevyhnete ani jinde.

Vyplatí se to třeba, když platíte zálohu za ubytování v zahraničním penzionu. Kdybyste převedli peníze ze své české banky, nejspíš vám (až na výjimky) strhne docela vysoký poplatek za samotný převod, ani samotná směna nebude tak výhodná.

Můžete z něj nejenom poslat peníze, ale taky je přijímat. Jestli vám má někdo zaplatit, Revolut to usnadní tím, že vygeneruje odkaz, který „odesílateli“ pošlete – a jemu se ukáže klasické rozhraní pro online platbu kartou, nemusí tedy složitě (a draze) posílat peníze převodem ze svého elektronického bankovnictví, ale zaplatí stejně jako v e-shopu.

Komplikace s bankomaty

Kromě placení v „kamenných“ a internetových obchodech můžete kartu Revolut používat i pro výběry z bankomatu, za výhodný kurz tedy dostanete hotovost. Tohle už ale nemusí být tak jednoduché.

Revolut je britská karta s librou jako hlavní měnou. U některých bankomatů proto narazíte na vysoký poplatek za výběr prostřednictvím zahraniční karty. Když si budete chtít vybrat koruny z účtu Revolut v Česku, strhla by vám Moneta 175 korun a Česká spořitelna 125 korun.

U jiných bank to zřejmě bude bez poplatku, ale přesto jim vaše karta může přijít podezřelá a odmítnou ji. Nám se to takhle stalo u ČSOB. I když bankomat nakonec nic nevydal, příslušná částka na účtu Revolut se zablokovala až do druhého dne. To vás může hlavně v cizině nepříjemně překvapit.

Jsou i další možnosti

Aplikace Twisto zjednodušuje placení na internetu. A k tomu taky nabízí dobrý kurz a další výhody.

Víc než kreditka. Jak funguje české Twisto?


Alternativa k dobírce nebo taky řešení pro toho, kdo potřebuje nakoupit, i když zůstatek na účtu hlásí nulu. 

Nákupy na internetu: Kup teď, zaplať později. Jak fungují odložené platby?

Další nástraha je stejná, jako když strčíte třeba do chorvatského bankomatu kartu od české banky: Může vám nabídnout okamžitou směnu – službu DCC. Kurz bývá velice nevýhodný, proto službu odmítněte a zvolte výhradně místní měnu bez přepočtu do jiné.

Přestože Revolut (nebo vaše česká banka) neúčtují žádné poplatky za výběry z bankomatů v cizině, může je po vás chtít provozovatel bankomatu. Tuhle informaci musí předem uvést. Naštěstí máte obvykle na výběr i z konkurenčních přístrojů bez poplatku.

Liší se to nejenom podle jednotlivých bank, ale i podle umístění bankomatů: tam, kde je víc turistů, bývá větší i snaha dostat z nich něco navíc.

Omezení přímo od Revolutu je sice jediné, ale zato docela podstatné: V bezplatném tarifu Standard, o kterém je většina článku, neúčtuje poplatek za výběr jenom do celkového součtu 4500 korun za kalendářní měsíc. Při výběru nad tuhle hranici si připlatíte dvě procenta.

Co získáte, když si připlatíte

Právě nízký limit pro výběr z bankomatu může být jedním z důvodů, proč si připlatit za lepší než základní variantu Revolutu.

Tarif Premium přijde na 175 korun měsíčně a obsahuje navíc cestovní pojištění, prioritní zákaznickou podporu, možnost obchodování s kryptoměnami, generování jednorázových virtuálních karet, expresní platby a další vychytávky. Z bankomatů si můžete bez poplatku vybrat celkem 9000 korun měsíčně.

Nejdražší tarif Metal stojí 300 korun a zahrnuje navíc třeba „kovový“ vzhled karty nebo vstup do letištního salonku. Z bankomatu si vyberete do 13 500 korun měsíčně bez poplatku.

Setkání s nepřítelem

Na dovolené v cizině se vyhýbáte pochybným směnárnám a platíte kartou vaší banky. Přesto po návratu zjistíte, že vám napočítala o dost víc, než píše v kurzovním lístku. Může za to „služba“ Dynamic Currency Conversion (DCC).

Dynamický zloděj. Pozor na trik při platbě kartou

Revolut má limit i na převádění měn, běžný uživatel na něj ale nejspíš nenarazí tak snadno jako u zmíněných bankomatů. Za výhodný mezibankovní kurz bez příplatku (kromě už zmíněných výjimek) se dá směnit maximálně 120 000 korun za měsíc, když zůstaneme u základního tarifu Standard. Nad tuhle hranici si připlatíte 0,5 %. U placených tarifů Premium a Metal žádný takový limit není.

Kdo by si chtěl zkusit investovat, může: Bezplatné obchody s akciemi už jsou čerstvě dostupné pro všechny uživatele, limity se liší podle jednotlivých tarifů.

Mějte něco v záloze

Jak jsme uvedli, Revolut je dobrý sluha, ale může být – dočasně – zlým pánem. Přestože aplikace už komunikuje v češtině a podporuje i koruny, zákaznickou podporu zajišťuje jenom z ciziny a není vždycky snadno dostupná ani pro toho, kdo perfektně mluví anglicky.

Podle ohlasů uživatelů je rozhodně snazší a příjemnější jednat s Revolutem než třeba s Facebookem, nicméně když vám firma kvůli nějakému podezření zablokuje účet, nějakou dobu trvá, než uzná vaše vysvětlení a zase ho zprovozní. Koneckonců získání prioritní zákaznické podpory je jednou z výhod, na kterou láká u placených tarifů oproti tomu základnímu.

Na webu Peníze.cz průběžně testujeme zajímavé účty a prověřujeme atraktivně vypadající nabídky. Zajímají nás i vaše zkušenosti! Podělte se o ně (redakce@penize.cz), rádi je zařadíme do dalších chystaných testů. 

Kurzy měn na Peníze.cz

Směna je život!

Chcete vyměnit peníze nebo nakoupit v zahraničním obchodě? Jedete do ciziny a nevíte, kolik místních peněz dostanete za svoje koruny? Máte zainvestováno v cizí měně a zajímá vás kurz eura, kurz dolaru nebo třeba kurz švýcarského franku? Máme čerstvý kurzovní lístek, který každý den zveřejňuje Česká národní banka, i kurzovní lístky českých bank.

Nejhledanější kurzy měn

Euro25,200+0,05 Kč
Americký dolar23,143+0,05 Kč
Britská libra29,467+0,01 Kč
Švýcarský frank26,168-0,01 Kč
Turecká lira71,640-0,04 Kč

Už nás sledujete? 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook a dozvíte se včas další aktuality a praktické rady! 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+64
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 48 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

27. 9. 2019 11:10, Doktor

Citace - František / 27.09.2019 10:42

Četl jsem že tato karta a s ní spojená aplikace je jeden velký podvod. Společnost je registrovaná v UK bankovní licenci má někde v Srbsku a řídí to nějaký ruský oligarcha. Funguje to tak že vložíte peníze na účet aplikace přestane fungovat, chcete kontaktovat administrátora ale to lze pouze tou aplikací. Na e-maily odpovídá pouze automat a peníze jsou nenávratně pryč.


Naštěstí tady jsou taky ověřené zdroje jako Peníze.cz a autoři, kterým se dá věřit. Revolut má licenci v Litvě, což si lze snadno ověřit, když se budete aspoň trochu snažit. Díky tomu funguje standardní pojištění vkladů. Není nad to si to vyzkoušet. Obětujete maximálně 300 Kč, ale spíš vás překvapí, že na tom vyděláte. Věci občas fungujou líp, než píšou na těch vašich webech :))

Zobrazit celé vlákno

+39
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

27. 9. 2019 10:42, František

Četl jsem že tato karta a s ní spojená aplikace je jeden velký podvod. Společnost je registrovaná v UK bankovní licenci má někde v Srbsku a řídí to nějaký ruský oligarcha. Funguje to tak že vložíte peníze na účet aplikace přestane fungovat, chcete kontaktovat administrátora ale to lze pouze tou aplikací. Na e-maily odpovídá pouze automat a peníze jsou nenávratně pryč.

-74
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (48 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Nová bankovka s prezidentem. Bude sběratelsky cenná?

13. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Nová bankovka s prezidentem. Bude sběratelsky cenná?

Necelý rok po vydání prezidentských poštovních známek přichází na trh pamětní list v podobě bankovky s portrétem Petra Pavla. Při příležitosti prvního výročí inaugurace prezidenta ho... celý článek

PayPal pro začátečníky. Jak si založit účet a platit? Návod krok za krokem

12. 3. 2024 | Monika Veselíková

PayPal pro začátečníky. Jak si založit účet a platit? Návod krok za krokem

Chcete platit na internetu jen pomocí e-mailu a hesla? Pořiďte si digitální peněženku PayPal. Poradíme, jak účet založit, jak nabíjet peníze i na co si dát pozor. Máme i obrázkový návod... celý článek

Schváleno: Vodafone převezme operátora SazkaMobil

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Schváleno: Vodafone převezme operátora SazkaMobil

Společnost Vodafone už na konci minulého roku oznámila, že se dohodla se společností Sazka na odkupu jejího virtuálního mobilního operátora SazkaMobil. Transakci nyní schválil Úřad... celý článek

Inflace je definitivně zkrocená, hlásí analytici

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Inflace je definitivně zkrocená, hlásí analytici

Vysoká inflace je minulost. Po pěti letech se únorové spotřebitelské ceny ustálily na dvou procentech. Inflace dosáhla cíle stanoveného Českou národní bankou (ČNB).   

Partners Financial Services