UniCredit vylepšila aplikaci, ukáže PIN ke kartě

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 20. 5. 2021 | 4 komentáře

UniCredit Bank vylepšila mobilní aplikaci Smart Banking. Klienti si tak mohou zobrazit PIN, přidat Visa kartu do Apple Pay nebo obdržet doklad o platbě na e-mail.

V zobrazení PINu dohání UniCredit konkurenty – už delší dobu takovou možnost nabízejí třeba Česká spořitelna, ČSOB, Komerční banka, Raiffeisenbank, Air Bank, Fio nebo mBank, nedávno ji do aplikace přidala i Moneta. Některé banky umožňují tímto způsobem i změnit PIN, u jiných – včetně UniCredit – to mohou klienti provést zadarmo v bankomatu.

V internetovém bankovnictví UniCredit možnost zobrazení PIN dál chybí. Oproti aplikaci si v něm klient nemůže ani nastavit denní limity pro platby nebo výběry kartou. „V současné době jsou dané funkcionality pouze v mobilnim bankovnictví, které je nejvice vyuzivane klienty“, vysvětluje mluvčí Petr Plocek.

Naopak jenom v internetovém bankovnictví (Online Banking) zatím mohli klienti UniCredit požádat o zaslání PDF dokumentu s detaily platby na e-mail, typicky kvůli potvrzení o zaplacení. Nově mají takovou možnost v mobilní aplikaci.

Vylepšená aplikace. Zdroj: UniCredit Bank

„V oblasti digitalizace již brzy představíme novou digitální platformu, která zásadně změní způsob poskytování základních produktů, služeb a zákaznickou zkušenost,“ říká Marco Iannaccone, náměstek generálního ředitele UniCredit Bank. Zástupci banky zatím nechtějí být konkrétnější v odpovědi, jestli výsledkem bude i nové internetové bankovnictví. Bližší podrobnosti prozradí v průběhu roku. 

V poslední době nabídla UniCredit Bank v aplikaci Smart Banking také funkci skenování čísla účtu a načítání QR kódu, posílání zahraničních SEPA plateb či možnost aktualizace zůstatku účtu jednoduše potažením obrazovky.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kocour na námluvách. Otestujte si, co víte o Monetě a Air Bank

19. 11. 2021 | Petr Kučera | 1 komentář

Kocour na námluvách. Otestujte si, co víte o Monetě a Air Bank

Dokážete ještě najít bod GE? Pak jste tu správně. Než se vyřeší svatba, pojďme si trochu proklepnout oba snoubence.

Raiffka snížila limit pro okamžité platby

19. 5. 2021 | Olga Skalková | 4 komentáře

Raiffka snížila limit pro okamžité platby

Raiffeisenbank od 18. května snížila limit pro odchozí okamžitou platbu na 100 tisíc z dosavadních 400 tisíc korun. O chystaném kroku psal web Peníze.cz před 14 dny, včera ho banka... celý článek

Ke kreditce 1000 Kč a 2 % z nákupů. Prozkoumali jsme akci

18. 5. 2021 | Petr Kučera | 13 komentářů

Ke kreditce 1000 Kč a 2 % z nákupů. Prozkoumali jsme akci

ČSOB startuje akci na podporu kreditní karty. Když ji dokážete správně využít, můžete si snadno přilepšit.

mBank vylepšuje internetové bankovnictví

13. 5. 2021 | Jiří Hovorka | 5 komentářů

mBank vylepšuje internetové bankovnictví

mBank začne v příštím týdnu s postupným zpřístupňováním vylepšeného internetového bankovnictví. Všichni její klienti ho budou mít k dispozici během následujících několika týdnů.

Fio vylepšuje zabezpečení karet. Můžete blokovat i DCC

4. 5. 2021 | Petr Kučera | 3 komentáře

Fio vylepšuje zabezpečení karet. Můžete blokovat i DCC

Klienti Fio banky si už nemusí při každém použití karty v cizině hlídat, jestli neplatí zbytečně víc peněz kvůli nevýhodnému kurzu. Banka jim totiž nově umožňuje, aby si na konkrétní... celý článek

Partners Financial Services