Air Bank láká na půjčku bez úroku

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 30. 9. 2020 | 5 komentářů
Air Bank láká na půjčku bez úroku

Zdroj: Shutterstock

Air Bank do konce roku nabízí kontokorent v akci. Neplatí se u něj úrok, pokud ho splatíte do tří měsíců.

Jde tak o výhodnější možnost, jak se dostat k penězům zdarma, než nabízí třeba kreditní karty či odložené platby. U kreditních karet se bezúročné období pohybuje kolem 45 dnů; odložené platby například Twisto prodává s odkladem na 45 dnů a Equa bank na 30 dnů.

U Air Bank si na kontokorentu můžete půjčit 5 až 50 tisíc korun. Když akci využijete a celou půjčenou sumu do třech měsíců bance nevrátíte, začne se vám počítat úrok 18,9 %. Ten banka účtuje až od čtvrtého měsíce, zpětně se tedy úroky nedoplácejí.

Když už musíte...

... půjčte si u někoho normálního

Většinou nejvíc ušetříte, když nekoupíte. Ale jsou i půjčky nezbytné a jsou půjčky, které si na sebe vydělají. Pokud úvěr vážně potřebujete, nechejte si porovnat nabídky. A pokud bude půjčka nesmysl, řekneme vám to.

Když na splacení peněz po třech měsících nemáte, dá se vysoké úrokové sazbě vyhnout přechodem na levnější spotřebitelskou půjčku. Například 30 tisíc si lze u Air Bank půjčit se splatností na necelé tři roky podle kalkulačky na webu banky s úrokem 6,9 %.

Banka na kontokorent v akci láká i nové klienty, kteří se k penězům mohou dostat i na dálku přes mobilní aplikaci. V ní si mohou zřídit účet, k němu kontokorent, platební kartu, kterou banka umí ihned vydat ve virtuální podobě, a následně mohou během chvíle kontokorent čerpat platbami přes mobil s nahranou virtuální kartou.

Kontokorent v akci Air Bank představila novinářům na tradiční výroční tiskové konferenci. Banka ze skupiny PPF je na trhu od listopadu roku 2011. Nyní má už téměř 850 tisíc klientů, i s disponenty je to přes 900 tisíc lidí, kteří mohou využívat služby banky.

Jakub Petřina, šéf marketingu, kromě jiného při své prezentaci upozornil, že nadále rychle roste počet lidí, kteří účet v bance ovládají přes mobilní aplikaci. Je jich nyní už celá polovina ze všech klientů banky, ještě v roce 2018 aplikaci používalo 35 % zákazníků.

Zdroj: Air Bank

Jak lidé ovládají účet v Air Bank. Srovnání let 2018 a 2020.


Tohle neodkládejte:

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+18
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 5 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Víc než desetina lidí si půjčuje rizikově, zjistil průzkum

30. 11. 2023 | Kateřina Hovorková

Víc než desetina lidí si půjčuje rizikově, zjistil průzkum

Více než desetina lidí (11 procent) v Česku se zadlužuje výrazně problematicky. Oproti loňsku se situace mírně zhoršila, a to o jeden procentní bod. Ukázal to Index rizikového zadlužování České... celý článek

Twisto po dvou letech mění majitele. Budeme v zisku, věří

18. 8. 2023 | Petr Kučera

Twisto po dvou letech mění majitele. Budeme v zisku, věří

Původem česká služba Twisto znovu mění majitele. Za blíže neupřesněnou cenu ji koupila turecká fintechová společnost Param. Ta podepsala kupní smlouvu už letos v květnu, Twisto oficiálně... celý článek

Potřebujete půjčit? Možností je plno. Poradíme, jak na ně

28. 4. 2023 | Jan Müller

Potřebujete půjčit? Možností je plno. Poradíme, jak na ně

Hypotéky, leasingy, spotřební úvěry, úvěry účelové i neúčelové... Půjčit vám může i kreditní karta. Projdeme si je všechny. Jedno mají všechny půjčky společné: prakticky za každou se... celý článek

Bezúročná rezerva u kontokorentu v Air Bank končí

18. 1. 2023 | Petr Kučera

Bezúročná rezerva u kontokorentu v Air Bank končí

Air Bank ke konci března zruší možnost bezúročného čerpání kontokorentu do výše 3000 korun. Tu nabízela klientům od srpna 2021.

Air Bank nabízí rozložení plateb bez úroku. I zpětně

10. 1. 2023 | Petr Kučera | 4 komentáře

Air Bank nabízí rozložení plateb bez úroku. I zpětně

Klienti Air Bank si nově mohou rozložit platbu na tři měsíční splátky, a to bez úroku. Za využití služby zaplatí jednorázový poplatek 50 korun.

Partners Financial Services