Bezúročná rezerva u kontokorentu v Air Bank končí

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 18. 1. 2023
Bezúročná rezerva u kontokorentu v Air Bank končí

Zdroj: Air Bank

Air Bank ke konci března zruší možnost bezúročného čerpání kontokorentu do výše 3000 korun. Tu nabízela klientům od srpna 2021.

Od dubna bude Air Bank úročit jakékoliv čerpání kontokorentu, tedy i když celkový dluh nepřesáhne 3000 korun. Aktuální úroková sazba je 18,9 % ročně.

„Je nám líto, že musíme oznámit konec této akce. Zajímavá výhoda se bohužel příliš neujala, a proto ji zrušíme,“ napsala banka klientům.

Už před Air Bank začala nabízet neúročenou rezervu u běžných účtů také Raiffeisenbank. Limit pro bezúročné čerpání je 1000 korun.

V minulém týdnu přišla Air Bank s možností rozložit si platbu na tři měsíční splátky bez úroku. Nabídku lze využít pro platbu ve výši od tří do třiceti tisíc korun, případné rozložení další platby je možné až po úplném splacení té předchozí.

Na rozdíl od podobných služeb na trhu si Air Bank účtuje za rozložení platby jednorázový poplatek 50 korun, naopak konkurenční výhodou je možnost rozložit si výdaj až dva kalendářní měsíce zpětně po jeho provedení – a to nejen při platbě kartou, ale také převodem z účtu.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+12
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Odměna 3000 Kč jen za zkoušku, láká banka. Podmínku splníte snadno

2. 1. 2023 | Petr Kučera | 5 komentářů

Odměna 3000 Kč jen za zkoušku, láká banka. Podmínku splníte snadno

Všem novým klientům, kteří si od 2. ledna otevřou v Raiffeisenbank jakýkoliv běžný osobní účet, banka pošle 500 korun po dobu šesti měsíců. Stačí aspoň třikrát měsíčně zaplatit debetní... celý článek

Twisto výrazně zdraží, zdarma už nedá ani virtuální kartu

16. 12. 2022 | Petr Kučera

Twisto výrazně zdraží, zdarma už nedá ani virtuální kartu

Služba Twisto od začátku března zdraží na dvojnásobek. Tarif Standard nově přijde na 99 korun měsíčně (dosud 49 Kč), tarif Premium na 199 Kč měsíčně (dosud 99 Kč).

Půjčí vám 50 tisíc, zpátky chtějí 150. Žebříček ukazuje, na koho si dát pozor

30. 11. 2022 | Jiří Hovorka | 1 komentář

Půjčí vám 50 tisíc, zpátky chtějí 150. Žebříček ukazuje, na koho si dát pozor

Analýza porovnává 37 poskytovatelů spotřebitelských úvěrů na trhu. Důležitá není jenom samotná úroková sazba, ve hře bylo celkem 14 parametrů.

První banky půjčí hotovost z bankomatu zdarma

23. 11. 2022 | Petr Kučera | 8 komentářů

První banky půjčí hotovost z bankomatu zdarma

Výběr kreditkou z bankomatu je za běžných podmínek nevýhodný. Banky si za něj účtují buď vyšší poplatek, nebo ho hned úročí, někdy i obojí současně. ČSOB teď u všech karet umožní půjčit... celý článek

Partners Financial Services