Twisto zvýší poplatek za odklad vyúčtování

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 4. 8. 2020
Twisto zvýší poplatek za odklad vyúčtování

Zdroj: Twisto

Český startup Twisto zdraží od 14. srpna poplatky za odložení vyúčtování – tedy pro klienty, kteří včas nezaplatí svůj „dluh“ do konce následujícího kalendářního měsíce po nákupu.

„Jedná se o rozdíl v řádu korun, maximálně desítek korun,“ píše Twisto klientům. Například poplatek za odložení splátky 3000 Kč o jeden měsíc zdraží ze 130 na 135 korun, odložení 10 000 Kč zdraží ze současných 350 na 395 korun, odložení 25 000 Kč zdraží z 517 na 587 Kč. Kalkulačka i detailní ceník jsou k dispozici na webu Twista.

Možnost zdražení připustila firma už před dvěma měsíci. Do obchodních podmínek tehdy přidala i možnost upravit výši poplatků za odložení splatnosti během trvání smluvního vztahu, klienti by se takový krok měli dozvědět nejpozději 10 dní dopředu. „Chceme tak být flexibilnější,“ vysvětlila.

Už od 1. srpna zavedlo Twisto dvě omezení: Jednak strop na „nejlepší směnný kurz na trhu“ – nově do útraty 16 500 Kč měsíčně. Druhá změna pak míří k tomu, aby klienti hradili měsíční vyúčtování Twisto účtu bankovním převodem (přes QR kód) místo platby kartou – ta je možná jen do částky 10 000 Kč měsíčně.

Psali jsme podrobněji:

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Revoluce v placení se blíží, hlásí banka. Zacvakáte bez terminálu

5. 12. 2023 | Petr Kučera | 1 komentář

Revoluce v placení se blíží, hlásí banka. Zacvakáte bez terminálu

Nové řešení, které má podstatně rozšířit možnost bezhotovostního placení v Česku, přinese Air Bank pod značkou Cvak. Obchodníkům umožní přijímat platby i bez klasického platebního terminálu. celý článek

Hledáte starší platbu? Porovnali jsme, jak daleko vás banky pustí

6. 11. 2023 | Petr Kučera | 2 komentáře

Hledáte starší platbu? Porovnali jsme, jak daleko vás banky pustí

Můžete v roce 2023 snadno najít platbu z roku 2020? Délka takzvané transakční historie se u bank výrazně liší. Dobrou zprávou je, že v posledních letech se prodlužuje.

Číslo karty v mobilní aplikaci ukáže už sedm bank

23. 10. 2023 | Petr Kučera | 3 komentáře

Číslo karty v mobilní aplikaci ukáže už sedm bank

Kompletní údaje k platebním kartám už umí ukázat i mobilní aplikace Smart Banking od UniCredit Bank. Klienti si mohou nechat zobrazit celé číslo karty, datum expirace i její CVV/CVC... celý článek

Hello bank definitivně končí, klientům posílá výpovědi

26. 9. 2023 | Petr Kučera

Hello bank definitivně končí, klientům posílá výpovědi

Hello bank bude poskytovat platební účty a spotřebitelské úvěry už jenom do konce letošního listopadu. Vyplývá to z výpovědí, které od minulého týdne rozesílá klientům.

Mastercard má nového obchodního ředitele pro Česko

4. 9. 2023 | Petr Kučera

Mastercard má nového obchodního ředitele pro Česko

Novým obchodním ředitelem společnosti Mastercard pro Českou republiku a Slovensko byl k 1. září jmenován Tomáš Chumchal. Ve funkci bude mít zodpovědnost za prodejní strategii a řízení... celý článek

Partners Financial Services