Multilevel: Pozor na triky při prodeji investičního životního pojištění!

Petr Zámečník | rubrika: Co se děje | 10. 11. 2010 | 16 komentářů
Multilevel: Pozor na triky při prodeji investičního životního pojištění!
Blíží se penzijní reforma, pořiďte si investiční životní pojištění, dokud je čas! Máme exklusivní produkt k zajištění na stáří.Zapojte se do systému - zbohatnete! Taková a mnohá další i lživá tvrzení lákají lidi do multilevelových "monoproduktových" společností.

Nemá smysl se dále rozplývat nad lidskou důvěřivostí. Je snad v přirozenosti (zejména méně často přemýšlejících) jedinců z lidské společnosti hledat cesty snadného zbohatnutí a jednoduchých řešení. A právě taková nabízejí četné společnosti rostoucí jako houby po dešti. K jejich růstu stačí málo: Otřepaný systém tvrdého prodejního multilevel marketingu a smlouva s libovolnou životní pojišťovnou.

Na bázi multilevel marketingu fungují i klasické finančně poradenské společnosti. Rozdíl mezi nimi a těmi nebezpečnými je ale zásadní: Klasické finančně poradenské společnosti v prvé řadě nestaví svou nabídku na jediném stěžejním, často navíc hodně zjednodušeném (rozumějte: osekaném k maximální jednoduchosti, aby smlouvu zvládla vyplnit i cvičená opice - tím se nechci dotknout primátů), produktu. A jakém jiném, než investičním životním pojištění. Rozdílů je pochopitelně více.

Pochybné (dere se mi do klávesnice až termín "podvodné") multilevelové společnosti sázejí na neznalost. Jejich cílem není ani v nejmenším šířit osvětu či se snažit prosadit jakoukoli podobu poradenství. Vezmou zpravidla jeden produkt, který v souznění s pojišťovnou mnohdy přebarví do svých barev, nazvou ho svým unikátním názvem a s tím vyšlou "do terénu" polapené obchodní zástupce se smlouvou o obchodním zastoupení (či podobnou), o jejíž výhodnosti nelze pochybovat, neboť výhodná je, ale jedině pro zastupovanou společnost.

Zbytek článku si přečtete na investujeme.cz.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 16 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

16. 3. 2011 19:17, Jiří

Přesně tak, jako investiční specialista v bance nesnáším produkt běžné pojištění na zhodnocení. Můžou Vám povídat, že peníze se Vám zhodnotí a dostanete je zpět, ale kolik by musel fond či jiné podkladové aktivum vydělat, aby se vrátil 5% poplatek z každé měsíční úložky a další vnitřní poplatky pojišťovny. A nejhorší podvod je ukončení a založení nové smlouvy, to už se s penězi rovnou rozlučte, neboť zase se Vám začne krájet z Vašich peněz zhruba 2 roky na rizika.
Nejlepší a nejdůležitější investice je naše zdraví a proto i já investuji i v tomto směru viz http://www.ciste-zdravi.cz/mlm/me-osobni-rozhodnuti/. Zdravím

+2
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

12. 11. 2010 0:34, JirkaZ

Slušné zhodnocení je pouze v EUR. Pokud se podívám na akciový fond, má zhodnocení 5,8% za posledních 5 let.Po přepočtu do CZK je zhodnocení pouze 2,2%. Není lepší se vykašlat na IŽP a dát peníze na termínovaný vklad ? Jistěže je.
IŽP je dobré sjednat pouze s minimální pojistnou částkou a v rámci něj si pořídit rizikové pojištění. Na zhodnocení peněz pak použít jiné nástroje.

Zobrazit celé vlákno

-1
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (16 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investiční životní pojištění si pořizujte s rozmyslem

4. 10. 2010 | Zuzana Křeháčková | 43 komentářů

Investiční životní pojištění si pořizujte s rozmyslem

Investiční životní pojištění je příliš nákladný produkt. Pro některé situace může mít opodstatnění, jako spořicí produkt pro mladého člověka na zajištění na penzi se však nehodí.

Životní pojištění: Jak být dobře pojištěn na riziko smrti

26. 2. 2010 | redakce Peníze.CZ | 6 komentářů

Životní pojištění: Jak být dobře pojištěn na riziko smrti

Jedním z hlavních rizik, které by měla životní pojistka kvalitně krýt je riziko smrti. Pokud se stane nešťastná událost a pojištěný zemře, dobře nastavená pojistka může jeho rodinu... celý článek

Životní pojištění od ING a GE Money Bank rodinu nezajistí

17. 2. 2010 | Věra Tůmová | 21 komentářů

Životní pojištění od ING a GE Money Bank rodinu nezajistí

Životní pojištění by se nemělo prodávat stylem „jako když prodává Baťa cvičky“, tedy bez ohledu na kvalitní pojištění rizik klientů. Novinka GE Money Bank a ING taková bohužel je. Jejímu... celý článek

Proč nesjednávat jedno životní pojištění celé rodině

17. 7. 2008 | Marek Musil | 14 komentářů

Proč nesjednávat jedno životní pojištění celé rodině

Rodinné životní pojištění není nový pojistný produkt. Jde spíše o snahu některých pojišťováků zahrnout do jediné pojistné smlouvy celou rodinu, včetně dětí. Za zdánlivou výhodou však... celý článek

Výhody a nevýhody životního pojištění od zaměstnavatele

22. 5. 2008 | Věra Tůmová | 9 komentářů

Výhody a nevýhody životního pojištění od zaměstnavatele

Čím dál více firem svým zaměstnancům přispívá na penzijní připojištění nebo investiční životní pojištění. Bez těchto příspěvků by si mnoho lidí tyto produkty často nepořídilo. Proto... celý článek

Partners Financial Services