Multilevel: Pozor na triky při prodeji investičního životního pojištění!

Petr Zámečník | rubrika: Co se děje | 10. 11. 2010 | 16 komentářů
Blíží se penzijní reforma, pořiďte si investiční životní pojištění, dokud je čas! Máme exklusivní produkt k zajištění na stáří.Zapojte se do systému - zbohatnete! Taková a mnohá další i lživá tvrzení lákají lidi do multilevelových "monoproduktových" společností.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

16. 3. 2011 19:17, Jiří

Přesně tak, jako investiční specialista v bance nesnáším produkt běžné pojištění na zhodnocení. Můžou Vám povídat, že peníze se Vám zhodnotí a dostanete je zpět, ale kolik by musel fond či jiné podkladové aktivum vydělat, aby se vrátil 5% poplatek z každé měsíční úložky a další vnitřní poplatky pojišťovny. A nejhorší podvod je ukončení a založení nové smlouvy, to už se s penězi rovnou rozlučte, neboť zase se Vám začne krájet z Vašich peněz zhruba 2 roky na rizika.
Nejlepší a nejdůležitější investice je naše zdraví a proto i já investuji i v tomto směru viz http://www.ciste-zdravi.cz/mlm/me-osobni-rozhodnuti/. Zdravím

+2
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

12. 11. 2010 0:34, JirkaZ

Slušné zhodnocení je pouze v EUR. Pokud se podívám na akciový fond, má zhodnocení 5,8% za posledních 5 let.Po přepočtu do CZK je zhodnocení pouze 2,2%. Není lepší se vykašlat na IŽP a dát peníze na termínovaný vklad ? Jistěže je.
IŽP je dobré sjednat pouze s minimální pojistnou částkou a v rámci něj si pořídit rizikové pojištění. Na zhodnocení peněz pak použít jiné nástroje.

Zobrazit celé vlákno

-1
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 16 komentářů)

16. 3. 2011 19:17 | Jiří

Přesně tak, jako investiční specialista v bance nesnáším produkt běžné pojištění na zhodnocení. Můžou Vám povídat, že peníze se Vám zhodnotí a dostanete je zpět, ale kolik by musel fond či jiné podkladové aktivum vydělat, aby se vrátil 5% poplatek z každé měsíční úložky a další vnitřní poplatky pojišťovny. A nejhorší podvod je ukončení a založení nové smlouvy, to už se s penězi rovnou rozlučte, neboť zase se Vám začne krájet z Vašich peněz zhruba 2 roky na rizika. Nejlepší a nejdůležitější investice je naše zdraví a proto i já investuji i v tomto směru viz http://www.ciste-zdravi.cz/mlm/me-osobni-rozhodnuti/. Zdravím
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 2. 2011 10:50 | Klára

Ano ZFP akademie sice spolupracuje s největším společnostmi na trhu, ale to není o tom, všechny nezávislé společnosti jsou na tom stejně. Nabízejí ty samé produkty od těch samých "největších společností" na trhu. Tudíž je to ovšem jen o lidech, kteří tyto produkty prodávají a o jejich vedení. Znám spoustu těchto makléřských společností a ZFP akademie bohužel spadá k těm nejhorším. A to z více důvodů - vedení společnosti, jakým spůsobem zachází se svými poradci, jak zachází poradci s klientama, zda firma má proklientský přístup a nebo zda prodává podle toho co je pro ni nejvýhodnější. Vše je o lidech. Mezi nejlepší makléřské společnosti na našem trhu patří Partners, AWD, Broker Consulting a to bude asi tak všechno.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 2. 2011 10:37 | Klára

Myslím, že Pavel má naprosto rozumný názor. Nechápu proč lidé vůbec reagují na takový článek, pokud dané problematice nerozumí. V reakci benzina je vidět, že je jen tím pouhým odchyceným obchodníkem, který ani neví co prodává a klidně by prodával i housky jako spořící produkt a nebo jen hloupě tlumočí to co někde slyšel. Jak jistě víme z fondu jdou jednotky v IŽP převádět do jiných fondů, popřípadě měnit procenta investované do těchto fondů a to se určuje podle klienta - věk, rizikovost fondů, investovaná částka. Tady tyto fondy nespravuje pojišťovna, ale investiční společnost, která spravuje tyto fondy. Závoreň je již na většině smluv více jiných ochraných prvků pro klienta jako je realokace, zamýkání výnosů či stop-loss. Pokud ovšem víte co to znamená. Odpočet daně si může každý klient zvolit. Zda bude nebo nebude si na daních odečítat, to záleží čistě na něm. A pokud si přečtete svou poslední větu benzine, zjistíte, že jste napsala něco co se vám trochu více rozchází. Každý klient je upozorněn, že pokud si bude odečítat na daních, nesmí IŽP zrušit, jinak bude vracet státu. A rozhodnutí je čistě na něm. A co je podlemně velkou výhodou IŽP, pokud si klient spoří na tomto produktu nemůže mu na tyto peníze šáhnout exekutor. Přeji hezký den :)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 1. 2011 22:19 | pavel

no víte s IŽP to máte jako s auty, prostě existuje spousa druhů IŽP a je evi dentní, že vy to nevíte. Kde jste prosím vás vzal, že fondy nejsou výkonné? Vezměte si nějaký konstantní očet IŽP, stačí pouhých 10 a spočítejte si fondy. TO je čísel co? Opravu nejsou výkonné šmahem všechny? Tyto fondy spravují investiční správci investičních společností, nikoli pojišťoven. Proč by měli být méně výkonné, když jsou v IŽP než když do nich investujete přímo? Kdo tady píše, že IŽP má dražší rizika než RŽP tak asi neumí toto reálně porovnat, protože by sem takovou blbost v životě nenepsal, no ale podepsal jste to benzin takže vlastně nikdo neví kdo jste, tak je to vpohodě. Až stát rozhodne o zdanění výnosu, nebude to chyba IŽP, ale systémový krok státu. Jasně se tu projevuje, jak jsme hloupí, když si myslíme, že pod čím je podepsaný stát to je garantované. Pokud jste to sem takto švihl ( a ještě měl tu odvahu v souvislosti s IŽP zmiňovat solární energii) je jasné, že z vás mluví neznalost problematiky, ale jen povrchní hejkání proti všemu. Mimochodem, nedivil bych se, kdyby jste byl jedním z odborářských štváčů této doby, co místo aby prostě makali a spoléhali sami na sebe, postávají po náměstích kolem transparentů s nějakými duchaplnými hesly. A přiykyvují ampionům hřímajícím, že i když stát prachy prostě nemá, my chceme víc, soukromý sektor ať se z toho p....e. Prostě než sem něco napíšete, zkuste chvilku přemýšlet o tom, jestli o dané problematice něco víc, než jen pár řádků sehnaných někde na síti. Nejlépe v anonymních diskuzích, že? Jen se podívejte, co lidí se rozhoduje podle těchto diskuzí. Jak oni mají vědět, že nejste bouchač výhodnývh KŽP od České pojišťovny a jiných "dobrotivých" ústavů.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 11. 2010 10:57 | tom

IŽP je dobrá věc, ale musí se jednak umět správně prodat a klient by se měl starat o své investované prostředky.Měnit programy investování lze kdykoli.Současně by měl být nápomocen i pojišťovací poradce.Praxe je taková,že se sjedná pojištění a už mě nezajímáš.Tvrdit, že ižp je skvělý nástroj jak si uspořit peníze na důchod je nezodpovědné, ale při správném nakládání s tímto pojištěním lze v konečné fázi říci, že se vyplatilo.Já vidím jedinný problém v tom, že je prodáváno lidmi, kteří tomu vůbec nerozumí.Současně je prodáváno lidem, kteří jsou na tom stejně.Tady by mělo být zvoleno Kapitálové pojištění.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 11. 2010 19:51 | Tom

usmevne, ze rikate, "podle Vasich zkusenosti", pritom na Vas "jednou dva borci tlacili", tomu rikam zkusenosti... navic se neda hovorit o monoproduktove spolecnosti, protoze jeji zaber je siroky a spolupracuje s nejvetsimi spolecnostmi na trhu
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 11. 2010 0:34 | JirkaZ

Slušné zhodnocení je pouze v EUR. Pokud se podívám na akciový fond, má zhodnocení 5,8% za posledních 5 let.Po přepočtu do CZK je zhodnocení pouze 2,2%. Není lepší se vykašlat na IŽP a dát peníze na termínovaný vklad ? Jistěže je. IŽP je dobré sjednat pouze s minimální pojistnou částkou a v rámci něj si pořídit rizikové pojištění. Na zhodnocení peněz pak použít jiné nástroje.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2010 22:32 | Tomáš Kruber

Ach můj bože. Nevěřím svým očím. To musel psát úplný laik.
Za 1. Kombinace je to lehce pochopitelná a má své odůvodnění Za 2. Pojištění je výrazně levnější než u RŽP !!! V podstatě nejlevnější jaké se dá sehnat (4BN,7BN, ProfiInvest, atd....) ZA 3. Připojištění nemusí být na celou dobu, může se upravovat, přidávat a rušit. Není povinnost! Za 3. Fondy mají slušnou výkonnost, je možnost volit mezi garantovaným, konzervativním, balancovaným a dynamickým. Příklad (www.c-quadrat.at) velmi slušné zhodnocení i v době krize. Za 4. Poplatky jsou všude i u přímých investic.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2010 14:57 | lenouš

V březnu 2010 jsem uzavřela IŽP přes firmu ETN. Po prověření všech skutečností jsem naštěstí do týdne stihla smlouvu vypovědět bez sankcí a dalších problémů. S touto praxí spojuji podvod, churning a drzost. Dnes je tato firma v insolvenci.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 11. 2010 14:35 | benzin

Nesmyslna kombinace fondu a pojisteni. Jak vykonost fondu na pojisteni je horsi nez beznych otevrenych fondu a pojisteni je oporti rizikovemu pojisteni predrazene. Kromne toho Vas pojistuje i na dobu, kdyz uz treba pojisteni nebudete potrebovat: K cemu pojisteni proti smrti v sedesati letech, kdyz uz deti vyleti z hnizda a zena dvacet let bydli s jinym? I kdyz budou fondy IZP dlouhodobe prodelavat nemate snaci penize prevest jinam (to neni konzervativni a ani dlouhodobe, ale naprosto stupidni sporeni). A az zase uzasny stat rozhodne o nejake srazkove nebo jine uzasne dani (jako u stavebniho sporeni, nebo solarnich elektraren), nebo minimalne zruseni danoveho zvyhodneni IZP nic s tim neudelate (teda kromne toho ze prijdete o svoje penize a pokud to ukoncite tak doplatite zpetne vsechny danove slevy).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2010 13:11 | Petr

Rád bych,kdyby mi někdo vysvětlil,co je špatného na IŽP.Děkuji
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 11. 2010 17:10 | benzin

Neni pravda ze by nebylo nic jineho nez KZP, fondy existovaly, existovala burza. Daly se nakupovat primo kuponove knizky (teda po urcitou dobu to slo), nebo slo kupovat primo nemovitosti atd. To ze se vyvynulo kromne KZP taky IZP (coz je to same v blede cerne) snad jenom bez jistoty, ze vas "pojistovan - fondovna" obere jenom o garantovanou castku. A je veskrze jedno kdo vam to prodava, snad az na to ze nektere "exkluzivni a premiove" produkty specialne na miru te ktere MLM, ZLM (zlodejsky a lzivy marketing) spolecnosti muze mit vetsi poplatky, ktere jsou ruzne skryty v ruznych uvodnich, akumulacnich jednotkach a ruznych procentech v rozdilu nakupu/prodeje atd. -- Btw. jak se treba psalo uz na Mesci je skutecne jen velmi specificky okruh lidi, kterym se muze IZP vyplatit a jsou to spise obskurdni duvody (treba prevedni penez po smrti na nekoho bez dedickeho rizeni atd.).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 11. 2010 10:43 | martin

Zajímalo by mně, jak si pan Zámečník řeší svoje finance. Pokud jsou všechny společnosti špatné, nemá moc na výběr. Myslím si, že je tohle hodně o lidech a o tom, jak si je společnost hlídá. Dříve nic jiného než KŽP nebylo, trh se vyvíjel a dnes je to o ničem jiném. Jsou dokonce vidět až propastné rozdíly mezi společnostmi. Jedni ještě dělají KŽP a IŽP, jiní jedou už přes čisté investice a podobně.
Autor článku chtěl ale upozornit na nebezpečí distribuce produktů systémy MLM zaměřenými jen na rychlý prodej. Češi bohužel na vidinu snadných peněz slyší a mají na tyhle prasárny žaludek...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 11. 2010 9:46 | comment

Ano, přesně tak. Článek je až úsměvný tím, jak důsledně odlišuje "ty zlé" MLM společnosti a "ty hodné" MLM společnosti. Žádné takové rozdíly samozřejmě neexistují.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 11. 2010 9:24 | hugo z hor

Pane Zámečníku, poradnské firmy typu OVB, AWD, Partners, Broker Consulting a desítky jiných nejdříve prodávaly houfně KŽP jako spoření na důchod, pak pojiš´tovny vymyslely na "oživení" trhu IŽP, tak všichni bouchali IŽP jako diví a nyní houfně radí čecháčkům - odhoďte montérky a konečně začněte žít - staňte se investory a investujte do fondů či jiných derivátů, to je vaše budoucnost spoření na důchod... V tomto postupu "velkých finančně poradenských " firem vidím naprostou paralelu s tím, o čem píšete, možná paradoxně s větším stupněm společenské nebezpečnosti...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 11. 2010 7:16 | Zdeněk

Nojasně, úplně přesně to vystihuje ZFP akademii - dle mých zkušeností jsou to zcela největší podvodníci a lháři. Jednou na mě dva borci takhle tlačili, byl to docela humáč.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ivo Valenta

podnikatel, Synot

Roman Staněk

podnikatel a investor, GoodData

Ivo Valenta
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Roman Staněk
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services