První velká banka přichází s dobrým spořicím účtem

První velká banka přichází s dobrým spořicím účtem
První z větších tuzemských bank přichází s jednoduchým a velmi dobře úročeným spořicím účtem. Podobné produkty dosud zájemci našli jen u menších či specializovaných bank.

UniCredit Bank začala v síti svých zhruba 130 poboček nabízet nový spořicí účet Prima bez omezujících podmínek. Stejně jako Air Bank nebo spoření Plus od Zuno Bank nabízí roční úrokovou sazbu 2,5 procenta, tedy nejvyšší mezi bankami.

I přes vyrovnání výše sazby se UniCredit Bank na úplný vrchol nedostala. Na rozdíl od konkurence totiž nepřipisuje úroky měsíčně, ale čtvrtletně.

Rozdíl je ovšem minimální – například u stotisícové úložky na rok v Air i Zuno Bank dostanete čistý úrok ve výši zhruba 2153 korun, v UniCredit Bank to bude jen o zhruba devět korun méně.

Nabídka bez háčků

Nová nabídka tentokrát skutečně neskrývá žádná výrazná omezení ani háčky. Například na rozdíl od spoření Plus od Zuno Bank není nijak sankcionován výběr, peníze tak jsou skutečně kdykoli k dispozici (u Zuno – a jen u spoření Plus – se neúročí vklady v měsíci, kdy dojde k výběru).

UniCredit Bank umožňuje dvě odchozí platby měsíčně bez poplatku (případná třetí a další je za 45 korun). Zde nový spořicí účet Prima může být výhodnější oproti nabídce Air Bank, kde se za odchozí platbu platí pět korun v případě, že v bance zároveň nemá klient sjednaný běžný účet s „Velkým tarifem“ za 150 korun měsíčně.

Dalším plusem spořicí novinky je, že banka její založení nepodmiňuje zároveň založením běžného účtu. Kdo tedy v UniCredit Bank bude chtít pouze spořit, bude moci.

Klient se ovšem jistě nevyhne nabídkám banky, ať již právě na zřízení běžného účtu, nebo na předschválenou půjčku, případně na investování (společně s novým spořicím účtem banka představila i tři přednastavená schémata investování). Zástupci banky při prezentaci zmínili, že spořicí účet Prima má hlavně přilákat nové klienty.

Poslední dobrou zprávou spojenou s novým produktem je fakt, že banka garantuje roční sazbu ve výši 2,5 procenta na celý rok 2012.

Kdo potřebuje zúročit vyšší obnos a zároveň mít peníze k dispozici, toho nepotěší, že sazba 2,5 procenta platí pro vklady do 500 tisíc korun. Z částky nad tuto hranici se pak počítá úrok se sazbou 1,6 procenta.

UniCredit Bank tak v oblasti spoření učinila výrazný krok k transparentnějšímu (nebo chcete-li průhlednějšímu) bankovnictví. Doposud totiž jako hlavní spořicí účet inzerovala Unikátní spoření, které zůstává v nabídce i nadále a které klienty může mást.

Banka u něj totiž uvádí sazbu až tři procenta, ve skutečnosti ale vklad na Unikátním spoření není zúročen ani o dvě procenta, když se pásmové úročení postará o maximální výši efektivní sazby 1,75 procenta.

Komplikovaná konkurence

Že jednoduchý spořicí produkt, který je zároveň nadprůměrně úročen, není v nabídkách tuzemských bank samozřejmostí, se přesvědčíme, když se v rychlosti podíváme, na produkty dalších velkých bank.

Celý článek si přečtete na Aktuálně.cz

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 12 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

8. 4. 2012 10:30, Iwar

No já tedy nevím :/ , je to PR, že?. Jaksi jste zapomněli zmínit, že pokud nechci chodit na pobočku, tak měsíční využívání produktu přímého bankovnictví stojí 70Kč, že odchozí platby jsou za 6Kč, pak je "čistý" úrok o něčem jiném.

+8
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 4. 2012 13:20, František

Spořící účet, jehož úrok ani nedosáhne na letošní úroveň inflace nebo ji maximálně pokryje a po zdanění 15% nezůstane nad inflací vůbec nic? A to mluvíte úspěchu pro lidi? Nechápu proč musí být český trh neustále plný informací o vynikajících produktech pro lidi, které jim maximálně za těch nejlepších podmínek udrží hodnotu peněz, spíše však snižují životní úroveň a znehodnocují peníze. A lidi na to slyší jak hluší a slepí. Banka, která bere peníze od lidí za 2,50% a na osobních půjčkách a kontokorentech trží 7 - 12%? Jsme snad v blázinci nebo jsou lidé opravdu tak hloupí, že si myslí, že produkt s úrokem 2,50% je pro jejich volné peníze něčím vynikajícím? A že jim banka vychází nějak vstříc? Bankovní marže (oproti 2,50%) 200 - 500% je něčím skvělým? A lidé se budou nechávat pořád dokola nechat okrádat s vědomím, jak vynikající produkty na okrádání těch kdo nemyslí banka vymyslí? Proč nevymyslí banka spořící účet na úrovni 5 - 7%, abychom se o výdělek podělili, ne nás okradli?

-10
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (12 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Unibon: čtvrtá největší kampelička padla

12. 3. 2012 | Petra Dlouhá | 7 komentářů

Unibon: čtvrtá největší kampelička padla

Potvrzeno. Čtvrtá největší družstevní záložna v Česku zkrachovala. Spravuje vklady 4400 klientů. Přesahují 2,8 miliardy korun. Česká národní banka rozhodla, že Unibon v Česku končí.... celý článek

Srovnání termínovaných vkladů: nejlepší zhodnocení padesáti a dvou set tisíc za rok či dva

26. 1. 2012 | Ondřej Tůma | 28 komentářů

Srovnání termínovaných vkladů: nejlepší zhodnocení padesáti a dvou set tisíc za rok či dva

Máme za sebou srovnávačku spořicích účtů. Ta nám pověděla, kde nám za rok nejlíp zhodnotí peníze, pokud chceme mít jistotu, že se k nim v případě potřeby rychle dostaneme. Pokud je... celý článek

Dinosauři vymřeli. Až na vkladní knížku! Co si o tom myslíte?

19. 1. 2012 | Martin Vlnas | 10 komentářů

Dinosauři vymřeli. Až na vkladní knížku! Co si o tom myslíte?

Ukryta v nejhlubším šuplíku mezi prádlem nebo v Malém Bobši Josefa Věromíra Plevy pomalilinku tyla, aby za ni jednou potomstvo koupilo sektorový nábytek nebo fungl novou škodovku. Zvlášť... celý článek

Srovnání spořicích účtů. Jak dlouho vydrží vítězný úrok 2,8 procenta?

10. 1. 2012 | Ondřej Tůma | 17 komentářů

Srovnání spořicích účtů. Jak dlouho vydrží vítězný úrok 2,8 procenta?

Kam si na rok uložit padesát a kam dvě stě tisíc, když ale víte, že byste je mohli potřebovat dřív? Srovnali jsme nabídku spořicích účtů v českých bankách a záložnách. Úroky těch nejvýhodnějších... celý článek

Malé peníze: Dvě stě tisíc? Na spořicí účet či termínovaný vklad

28. 12. 2011 | Jan Müller | 22 komentářů

Malé peníze: Dvě stě tisíc? Na spořicí účet či termínovaný vklad

Minulou středu jsme zveřejnili první část odpovědi Jana Müllera z webu Malé peníze na otázku našeho čtenáře, co by mohl nejlepšího udělat se dvěma sty tisíci korun na svém účtu. Dnes... celý článek

Partners Financial Services