Hello bank definitivně končí, klientům posílá výpovědi

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 26. 9. 2023
Hello bank definitivně končí, klientům posílá výpovědi

Zdroj: Hello bank

Hello bank bude poskytovat platební účty a spotřebitelské úvěry už jenom do konce letošního listopadu. Vyplývá to z výpovědí, které od minulého týdne rozesílá klientům.

Lidé by si měli včas převést zůstatek na účtech, pokud nějaké peníze v Hello bank ještě mají. Banka jim doporučuje také archivaci výpisů a dalších dokumentů – od prosince už nebude dostupné elektronické bankovnictví.

Hello bank, která v Česku působí jako pobočka francouzské BNP Paribas Personal Finance, oznámila odchod ze zdejšího trhu na začátku letošního dubna. Tehdy přestala nabízet klientům nové produkty a přijímat nové zájemce, dál ale obsluhovala dosavadní klienty.

„Postupné ukončení činnosti v České republice bylo rozhodnutím skupiny BNP Paribas Personal Finance, která v loňském roce nastartovala strategický transformační projekt s cílem stimulovat růst celé skupiny a zajistit udržitelnost svého modelu. Tato reorganizace zahrnuje kromě jiného i přehodnocení aktivit skupiny v jednotlivých regionech, kde společnost nedosáhla potřebné velikosti, tak aby absorbovala vysoké investice potřebné pro konkurenční postavení. Do této skupiny zemí patří i česká pobočka,“ řekla letos na jaře mluvčí Hello bank Gabriela Pithartová.

Hello bank původně v Česku působila jako společnost Cetelem, která poskytovala spotřebitelské úvěry. Později získala bankovní licenci, od roku 2017 se jmenuje Hello bank. Podle posledních zveřejněných údajů z loňského roku měla v Česku zhruba 343 tisíc klientů.

Spotřebitelské úvěry včetně kreditních karet Hello bank (aktivních ke dni vypořádání transakce) převezme Česká spořitelna. Na transakci se banky dohodly na konci července, už ji schválili i regulátoři trhu. Objem spotřebitelského úvěrového portfolia Hello bank činil ke konci letošního května přibližně 8,8 miliardy korun. Do spořitelny by tak mohlo přejít zhruba 200 tisíc klientů.

Jak vybrat nejvýhodnější půjčku? Snadno!

Srovnáme parametry včetně sazeb a najdeme tu nejvýhodnější a nejtransparentnější půjčku. Ať konsolidujete, či hledáte novou.

„Pro držitele úvěrů a kreditních karet Hello bank se zatím nic nemění. I nadále zůstávají klienty Hello bank, řeší s ní veškeré klientské záležitosti, a splácejí své úvěry dle dohodnutých podmínek do Hello bank. O změnách ve způsobu splácení úvěrů a obsluze produktů bude Česká spořitelna klienty Hello bank, kterých se bude převod úvěrů týkat, včas adresně informovat,“ říká mluvčí spořitelny Filip Hrubý.

Vkladové produkty Hello bank – tedy běžné či spořicí účty – do České spořitelny nepřejdou. Hello bank se v dubnu dohodla, že její klienty může adresně oslovit Komerční banka a nabídnout jim přechod vkladů. Kdo tuto možnost nevyužil, tomu se od července vklady v Hello bank přestaly úročit, od prosince účet nebude aktivní.

Vzpomínáte?

Zdroj: Zuno

Vydejte se s námi do nedávné historie. Zavzpomínáme hlavně na banky, které tu byly – a už nejsou.

Banky, které zmizely. Kvíz pro pamětníky

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+15
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

Partners Financial Services