Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

PR text | 28. 3. 2024
Nejlevnějšího prodejce zlata najdete na adrese Zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v Obecním domě. Ale pozor, ve druhém patře, ne v přízemí. Použijte služební vchod z ulice U Obecního domu hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechte se vyvézt výtahem do druhého patra. Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych vedle Vaňkovky.
Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

Zdroj: Leonardo AI

Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů. Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce – investiční zlato. Ceník v eurech je na stejné stránce – investičné zlato.

Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott&Rose).

Zlato je v kurzu. Proč je stále na vrcholu?

V posledních týdnech zažily světové trhy opět enormní zájem o zlato. Ceny zlata nejenže dosahují nových výšin, ale také se zdá, že mají stále kam růst. Tento vzestupný trend přitahuje pozornost investorů a nabízí významné finanční příležitosti. Tradiční investiční nástroje dnes mnohdy selhávají, zlato však dlouhodobě dokazuje, že je svým způsobem ideální formou, jak ochránit majetek před inflací a mít v ruce jistotu i v nejistých dobách.

Jak vypadá zlatý trh v České republice?

Přestože Česká republika nemá svou mincovnu pro výrobu zlatých cihel neboli slitků, domácí trh s drahými kovy je bohatší, než by se mohlo zdát. Zlato, které se zde prodává, pochází převážně ze švýcarských rafinérií, známých svou precizností a kvalitou. Zajímavostí je, že i přes globální standardizaci zlata se ceny u jednotlivých prodejců mohou výrazně lišit. Na různých cenách se podílí odlišná marže každého z obchodníků. Proto je dobré vědět, kde je nakupování nejvýhodnější. Tradičním spolehlivým partnerem s dobrými cenami je obchod Zlate-mince.cz.

Nejlepší investiční strategií je sázka na fyzické zlato

Zlato má dlouhou historii coby stabilní investice, zejména ve formě fyzických aktiv, kterými jsou zlaté slitky a investiční zlaté mince. Odborníci radí vyhýbat se investicím do virtuálních zlatých produktů nebo akcií zlatých dolů, které mohou být riskantní a nedostatečně transparentní. Hlavním důvodem pro držení fyzického zlata je jeho nezpochybnitelná hodnota a bezpečnost v časech finanční nejistoty. Zatímco papírové certifikáty nebo virtuální produkty sice mohou slibovat vlastnictví zlata, pouze jeho fyzické držení poskytuje skutečnou záruku a nezávislost.

Zlato jako nepřehlédnutelná investice

Zlato si dlouhodobě udržuje svou pozici jako klíčový prvek diverzifikovaného investičního portfolia. Jeho schopnost uchovat hodnotu v průběhu času, spolu s aktuálním růstem ceny, nabízí solidní příležitost pro investory, kteří hledají bezpečí a stabilitu pro své investice. Investice do fyzického zlata je jednou z nejspolehlivějších cest k ochraně majetku a k jeho bezrizikovému růstu.

Zapomeňte na to, že investování do zlata je výsadou bohatých, kteří neumí odolat zlatým cihlám. Zejména ti, kdo si nemohou na finančních trzích dovolit riskovat ztrátu majetku, by měli investovat do zlata. To je případ mnoha běžných lidí, které se snad ani nehodí nazývat investory. Ti se pouze snaží ochránit svůj majetek. Peníze na bankovním účtu ztrácejí rychle hodnotu. Inflace se s nikým nemazlí. Kdo vymění hotovost za investiční zlato, ten o majetek nepřichází – bezrizikově jej zhodnocuje.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

15. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

Přestože byl víkendový útok Íránu na Izrael podle řady expertů bezprecedentním krokem, světové trhy ho podle všeho zatím ustály.

Další zdražení čokolády? Cena kakaa prudce vzrostla

19. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Další zdražení čokolády? Cena kakaa prudce vzrostla

Cena kakaa na komoditní burze výrazně rostla už loni, letos se ale stihla už zdvojnásobit. Z cen okolo 2000 dolarů za tunu se vyšplhala až na více než 8000 dolarů.

Nejlepší a nejhorší podílové fondy roku 2023. Známe výsledky

15. 1. 2024 | Jan Traxler | 1 komentář

Nejlepší a nejhorší podílové fondy roku 2023. Známe výsledky

Nejúspěšnější retailový fond v České republice vydělal v uplynulém roce 53 %, naopak nejméně úspěšný prodělal 24 %. Projděte si výsledky rozdělené na akciové, dluhopisové, komoditní,... celý článek

Kam investovat? Příležitosti roku 2024 očima expertů

8. 1. 2024 | Michal Hron

Kam investovat? Příležitosti roku 2024 očima expertů

Do čeho vyplatí investovat peníze v roce 2024? Čemu bychom se naopak měli obloukem vyhnout? Zeptali jsme se.

Zlato je na historickém rekordu. Bitcoinová raketa letí za ním

6. 12. 2023 | Tomáš Vranka | 1 komentář

Zlato je na historickém rekordu. Bitcoinová raketa letí za ním

Nejvýznamnější kryptoměna, přezdívaná někdy digitální zlato, rychle posiluje. A cena skutečného zlata je vysoko jako nikdy. Co za tím je? Odpovědi v komentáři nabízí Tomáš Vranka, analytik... celý článek

Partners Financial Services