Co všechno prozradily vaše názory

Co všechno prozradily vaše názory
Připravili jsme pro vás předsilvestrovský výběr z vašich názorů, kterými jste přispívali na Peníze.CZ během tohoto roku. Nevyhýbali jste se vtipu ani vulgaritě a občas jste možná stejně jako my užasli, jaké myšlenky se honí hlavou třeba vašim sousedům.

Zajímavá diskuze se rozjela hned zkraje tohoto roku v článku Škromachova tradiční péefka. Dotaz zněl takto: "Je poskytnutí manžela/manželky služba?" Následovala poměrně překvapivá odpověď: "Pokud je to zpoplatněno a jsou řádně odvedené daně a sociální a zdravotní a ´Škromachný´, tak je to služba dokonce i legální. Budete se divit, ale i návštěvy erotických salónů lze, za jistých podmínek, dát do nákladů. Ale je tam jedna podmínka. Musíte správci daně prokázat, že uvedené výdaje měly pozitivní vliv na zvýšení příjmů z podnikání."
A čtenář neváhal přidat ani konkrétní příklad. "Jeden podnikatel měl vždy po návštěvách erotických salonů větší příjmy z podnikání. Což dokázal pomocí účetních sestav a hlavně obratů z jednotlivých období. Už nevím přesně, ale těch návštěv bylo asi šest nebo sedm, ale poměrně nákladných. Jednalo se asi o 100 tisíc Kč. Pouze mi utkvělo v paměti, že finanční úřad požadoval přesný rozpis nákladů na jednotlivé úkony v salónu. Pak zpochybňoval použití alkoholických nápojů a obhájce podnikatel zase kontroval tím, že tím jeho klient podával ´lepší´ výkon při aktu, což mělo pozitivní vliv na celkovou relaxaci těla. Dokonce tam byly i nějaké posudky lékaře-sexuologa."

Čtenáři, kteří neměli 100 tisíc v hotovosti a chtěli si půjčit, debatovali v článku Nulová akontace a nulové navýšení je spíš reklamní trik o tom, zda se vyplatí koupit nějakou ojetinu, a to i  přes sliby, že je nebouraná. "Při první větší údržbě v garáži jsem zjistil, že má mírně zdeformovaný jeden držák výztuhy zadního nárazníku (ta je trochu promáčknutá) a později začala prosakovat záplatovaná nádržka na kapalinu pro ostřikovače. Jedno z čerpadel v ní mělo lepenou sací trubičku. Přední nárazník byl asi vyměněný. Podle všech stop byla lehce bouraná zepředu i zezadu. Měla i pár dalších drobných vad."

Máme se rádi, nemáme se rádi

V několika článcích nešlo jen o přátelské rady, ale také se přiostřovalo. "Je vidět, že jste pravděpodobně spadnul z jahody, protože jste mimo realitu", nebo "vy mě máte za blbce", či  "potrefená husa se vždycky ozve, ale teď nevím jestli jste zrovna husa, nebo houser, rozhodně si to přeberte, jak chcete". Čtenář ještě politoval omezenosti svého protidiskutujícího a musel nastoupit i redakční "cenzor", který nemá rád vulgární výrazy. "A teď tu O Vlkovi a Červené Karkulce," projevil nadhled další čtenář článku Investujte pravidelně.

Pravidelně jste také investovali svou energii do řešení otázek spolužití s romskými spoluobčany. Někdy jste se chovali nevinně, pochvalně, avšak často s despektem. "Baví se děti ve školce, co dostanou k Vánocům. A co dostaneš ty, Dežo? Tvoje kolo." Také ovšem zaznělo toto: "Můj známý je Rom s tmavší pletí. Chytrý kluk ze slušné rodiny, má maturitu, umí anglicky. Přesto chodí s tátou kopat kanály. Lepší práci nesežene, právě proto, že je Rom."

Ať se důchodci sklouznou

Zato naši "světlopleťoví" spoluobčané se v článku Kdo je zodpovědný za úklid sněhu? vybarvili a prokázali své sociální cítění. "Nemám čas ani náladu pobíhat po ulici s koštětem. Chodník kolem mého domu zásadně neodklízím. Na vyhlášky kašlu. Občas si chodí důchodci z ulice stěžovat, že se jim kolem mého domu špatně chodí. Vždycky je pošlu do háje a poradím, ať chodí jinou cestou. Toto řešení doporučuji všem majitelům nemovitostí. Ten chodník není můj, je města, ať si ho uklízí město. Taky by mohli začít požadovat, ať uklízím přilehlou silnici a sekám trávu v protějším parku." Svéráznou metodu používá i další čtenář. "S uklízením před svou vilou fakt problém nemám. Stačí přece dobrá pojistka a je to. Ať se důchodci sklouznou, mám to v krytí, přece nebudu odhazovat sníh před barákem, mně se sněhová pokrývka líbí, ta atmosféra. A jestli si tam někdo zlomí nožku, nebo krček? Nemá tam lézt, má sedět hezky doma a koukat na tu sněhovou nádheru."

Čtenář článku Dluhů až po uši? Pět let na životním minimu, který se sklouznul na neuklizeném nepojištěném sněhu, přemýšlí trochu jinak, a rovněž originálně. "Jdu volit socialisty, jako invalida se budu mít skvěle. Sebrat mi nemají co, míň už stejně dostávat nemůžu. Akorát mě štve (nahrazeno redakcí kvůli použití vulgárního výrazu), že takhle budou jednat (nahrazeno redakcí kvůli použití vulgárního výrazu) i cikáni. Budu si muset pospíšit, aby na mě něco zbylo."

Ovšem ani novináře Peníze.CZ jste letos nešetřili. "Takové články (hodně váhám, abych neurazil to slovo a skutečné články) jen vypovídají o ´kvalitách´ autora. Při troše sebekritiky bych se alespoň zřekl honoráře." Nutno dodat, že autor se zachoval slabošsky a honoráře se nezřekl.

Nepochybujeme o tom, že rok 2006 bude na zajímavé názory přinejmenším stejně plodný, jako ten letošní. Takže - PF 2006!

Dělíte se často s námi a našimi čtenáři o svůj názor? Hlasujete často v anketách? Myslíte si, že je to přínosem? Nebojte se, a také dnes nám sdělte, co si

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 20 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

31. 12. 2005 21:21, Jirka

Vzpomínám si, že i já jsem párkrát upozorňoval v diskusi na nějakou nepřesnost v článku. Pokud ovšem autor píše např. na téma poplatky za služby našich bank, pak se dá říci, že ke skutečným poplatkům se dobereme až kolektivní prací díky diskusi, protože ceníky bank jsou nepřehledné i pro profesionály. Co banka skutečně celkem za určité služby vyúčtuje se pak dá vyčíst až z výpisů z účtů (a někdy i tam jsou poplatky záhadou). V takových případech musím autorům spíš vyjádřit obdiv, že se do takové práce vůbec pustili. Já bych na to neměl nervy. Tu a tam se tu slabý článek vyskytne. Nedovedu si však představit, že by redakce do detailů každý článek kontrolovala. Osobně považuji za podstatnější, že se zde zveřejňují konkrétní témata a problémy, o kterých lze diskutovat a porovnávat tak vlastní pohled na věc s pohledy jiných lidí.

Přesné informace samozřejmě rád uvítám. Budu se tedy těšit, že nezůstane jen u Vašeho přání redakci a že sám nějaký kvalitní článek dodáte.:-)

Zobrazit celé vlákno

+49
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

4. 1. 2006 8:16, JaM

Aby Vám pak nevypadly voči při pohledu na jeho diplom. Ta škola byla velmi, ale velmi kvalitní, přímo speciální, takovou jinde nenajdete. Ona totiž byla zvláštní.

Zobrazit celé vlákno

-16
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (20 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Ježíšek rychlejší než světlo

23. 12. 2005 | Lukáš Svoboda

Ježíšek rychlejší než světlo

Dělat malým dětem radost o Vánocích může být někdy nevděčná dřina. Zvláště, když jich máte na starosti několik stovek miliónů a všechno musíte zařídit za jediný večer. Vzdálenosti ani... celý článek

Ježíšku, naděl mi lepší rodiče

22. 12. 2005 | Dana Chytilová

Ježíšku, naděl mi lepší rodiče

"Co si přeješ, aby ti přinesl Ježíšek?" ptá se paní učitelka prvňáčka. "Nic, já všechno mám," odpovídá okatá holčička. "Aby maminka přestala kouřit," přeje si chlapeček v roztrhaném... celý článek

Zimní dovolené v plném proudu, jakou cestovní pojistku přibalit?

12. 12. 2005 | Simona Ely Plischke

Zimní dovolené v plném proudu, jakou cestovní pojistku přibalit?

Jaká pojišťovna kryje úraz spojený právě s vaším oblíbeným sportem? A kolik si za to účtuje? Co a za kolik nabízí vaše banka k vaší platební kartě? Bude vám v zimě k něčemu Evropský... celý článek

Rachejtle, alkohol a pojistné podmínky

30. 12. 2004 | Simona Ely Plischke

Rachejtle, alkohol a pojistné podmínky

Prodejci zábavní pyrotechniky si mnou ruce, silvestrovské ohňostroje a petardy v těchto dnech kupujeme jako o závod. O nezanedbatelný peníz nás mohou ale novoroční oslavy připravit... celý článek

Vánoce, Vánoce přicházejí, zaplaťte, přátelé…

15. 12. 2003 | Simona Ely Plischke

Vánoce, Vánoce přicházejí, zaplaťte, přátelé…

Podle různých odhadů za Vánoce letos utratíme až o 10 miliard víc než loni. Naše peněženka ovšem nezažívá redukční kúru pouze v souvislosti s obdarováváním blízkých, ale také navozováním... celý článek

Partners Financial Services