Air Bank láká nové klienty. Dá jim 500 korun za aplikaci

jih | rubrika: Aktuality | 4. 7. 2019 12:52 aktualizováno 4. 7. 2019 14:27 | 6 komentářů

Air Bank láká nové klienty na jednorázovou odměnu ve výši 500 korun. Získá ji ten, kdo si do konce července založí nový účet a do konce srpna ho pak propojí s mobilní aplikací My Air.

Banka bonus prezentuje právě jako 500 korun na vyzkoušení aplikace My Air. V podmínkách akce není nikde uvedeno, že by bylo peníze nutné utratit přímo přes ní a ne třeba přes platbu kartou v obchodě.

Air Bank dosud podobné „verbovací“ akce, kdy banky dávají novým klientům peníze, nedělala.

„Chceme, aby nás klienti svým blízkým doporučovali proto, že jsou s námi spokojeni. U akcí, kde jsou motivací peníze, je obtížné zjistit, do jaké míry je doporučení ovlivněno opravdovou spokojeností a do jaké míry jen slíbenou odměnou,“ říkal například v květnu roku 2016 mluvčí banky Vladimír Komjati.

Kdo šetří, má tyhle tři

Běžný účet, spořicí účet, kreditka. Tohle trio může ušetřit určitě pár stovek ročně. Když je správně vyladěné a když víte, kam ve správný čas přesunout kolik peněz. Dobrá zpráva: dneska to jde do značné míry automatizovat. Na začátku je to samozřejmě dost kombinování. Pomůžeme s porovnáním a výběrem.

Podle Komjatiho jde ale nyní o jiný druh akce, než o které mluvil před třemi roky. Vyjadřoval se k odměně za doporučení nového klienta ze strany současného klienta banky. „To, že tohle dělat nechceme, pořád platí. Vychází to z reakcí samotných našich klientů, kteří nám při různých průzkumech říkali, že žádnou takovou odměnu by ani nechtěli, že nás rádi doporučují jen tak, protože jsou s námi spokojení,“ reaguje Komjati.

„To, že klienty nějak motivujeme k vyzkoušení Air Bank, naopak děláme od úplného začátku. Každý nový klient má u nás například od začátku automaticky zkušební dobu, během které si nás může zkoušet bez jakýchkoliv poplatků. Nabídku 500 Kč bereme jako takové rozšíření tohoto vstupního balíčku, jako příspěvek na vyzkoušení možností mobilní aplikace. Proto ho klientům vyplácíme až po spárování účtu s aplikací, nedáváme to jako „odměnu“ za to, že si u nás jen založí účet,“ dodává.

Podobným způsobem Air Bank podle Komjatiho motivuje k vyzkoušení aplikace i stávající klienty, kteří ji ještě nemají. „Třeba letos jsme dávali a stále dáváme všem klientům za vyzkoušení plateb mobilem 150 Kč. Loni jsme propláceli vylosované nákupy přes Odměny za placení až do výše 10 000 Kč," říká.

Akce pro nové klienty mají i v jiných bankách. Například Equa bank láká do konce srpna na nafukovací vak k běžnému účtu. Až 1700 korun pak při plnění jednoduchých podmínek nabízí novým klientům UniCredit Bank. Stavební spořitelna České spořitelny zase láká na spoření bez vstupního poplatku, ušetřit jde až 2000 korun.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 6 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

21. 8. 2019 17:14, Martin

Taky jsem založil a stále nic.

Zobrazit celé vlákno

+2
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (6 komentářů) příspěvků.

A tohle už jste četli?

Ve Sberbank zůstávají miliony korun. Termín pro výplatu se naposledy prodloužil

15. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ

Ve Sberbank zůstávají miliony korun. Termín pro výplatu se naposledy prodloužil

Své vklady ze zkrachovalé banky Sberbank CZ zatím získalo asi devět z celkem 15 tisíc věřitelů, a to v celkové výši 52,9 miliardy korun. Stále ale ještě zbývá vyplatit přes 1,9 miliardy... celý článek

Sdílené bankomaty začnou fungovat i pro vklady. Už brzy

14. 5. 2024 | Olga Skalková

Sdílené bankomaty začnou fungovat i pro vklady. Už brzy

V projektu sdílené sítě bankomatů brzy přibude přelomová novinka. Komerční banka, Moneta, Air Bank a UniCredit nabídnou svým klientům službu sdílených vkladů. Znamená to více možností,... celý článek

„Tady to máš zpátky, lakoto.“ Zprávy pro příjemce baví klienty i bankéře

10. 5. 2024 | Kateřina Hovorková

„Tady to máš zpátky, lakoto.“ Zprávy pro příjemce baví klienty i bankéře

Popisné, oficiální, vtipné, ale i nemravné a urážlivé. Češi si zprávy pro příjemce při odesílání plateb oblíbili, potvrzují banky. Někdy ale může mít taková osobní zpráva v internetovém... celý článek

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

2. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

Píše vám přítel na Facebooku, že jste vyhráli? Pozor na to. ČSOB varuje před novým trikem kybernetických podvodníků, kteří využívají kontakty na sociálních sítí.

První zbraň proti volání z falešného čísla. Úřad zpřísní pravidla

26. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

První zbraň proti volání z falešného čísla. Úřad zpřísní pravidla

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) v červnu a červenci spustí nová opatření v boji proti takzvanému spoofingu – kvůli zneužití telefonního čísla má spotřebitel dojem, že mu podvodník... celý článek

Partners Financial Services