Zlatá koruna opět ukázala, kdo je nejlepší

PR článek | rubrika: PR Článek | 14. 6. 2010
Od 3. června víme, jaké produkty zaujmou na rok pomyslný trůn z nabídky stovek produktů na českém finančním trhu. Soutěž Zlatá koruna již poosmé udělila ocenění těm nejlepším v 15 kategoriích, vyhlásila jako každoročně Novinku roku a dala opět šanci hlasovat také běžným klientům v Ceně podnikatelů a Ceně veřejnosti.

Kdo čekal, že nejvíce cen si odnesou velké finanční ústavy, které s přehledem ovládají český finanční trh, byl možná trochu zklamán. Pokud ovšem pozorně sledujeme poslední tři ročníky Zlaté koruny, je již dostatečně zřejmé, že zaznamenáme v této oblasti stále sílící nástup menších finančních společností. Vypovídá to o tom, že tyto společnosti jsou schopny lépe se přizpůsobit požadavkům klientů a rychleji reagovat na změny. Vytvářejí tím na trhu zdravou konkurenci.

Nejlépe je to vidět na hlavní kategorii Novinka roku, ve které letos soutěžilo 55 produktů. První místo obsadil úplný nováček AXA Bank se spořicím účtem s úrokem 3%. Druhé místo Převratná hypotéka 3,93% UniCredit Bank a třetí je stavební spoření pro děti Kamarád+ s výnosem až 7% při šestiletém cyklu stavební spořitelny Wüstenrot.

Převratná hypotéka 3,93% obsadila první místo i v samostatné kategorii hypoték. Z loňska si další pozice udržely Variabilní hypotéka Raiffeisenbank a Flexibilní hypotéka Komerční banky. V kategorii Elektronické bankovnictví si i letos vedlo suverénně eKonto Raiffeisenbank. V kategorii Účty vystřídal loni první mKonto mBank letos Spořicí účet ING Konto, který se po roce vrátil na absolutní špičku. Je to důkaz, že spořicí účty se v krizi pro spotřebitele staly hitem. V krizi je i větší poptávka po konsolidaci úvěrů a půjček, což dokazuje i první místo stejnojmenného produktu GE Money Bank v letošním ročníku. V kategorii platebních karet opět zvítězila AXA karta, která spoří na penzi a je v tomto směru stále ojedinělým produktem. Ve stavebním spoření zvítězil už potřetí za sebou Atraktiv úvěr 3,7% p.a. Českomoravské stavební spořitelny.

Mezi pojišťovnami obhájily loňské prvenství v životním pojištění Pojišťovna České spořitelny s pojištěním Flexi a v neživotním pojištění Kooperativa s Povinným ručením s živelním pojištěním zdarma. Nové vítěze můžeme zaznamenat v dalších kategoriích. Nejlepší penzijní připojištění má Allianz penzijní fond s výnosem 3%. V podílových fondech jsme zaznamenali návrat akciových fondů, když vítězem se stal ING International Český akciový fond. V kategorii Leasing zvítězil ŠkoFin s produktem Light – financování lehké jako pírko.

V produktech pro podnikatele dokázala zopakovat loňské vítězství Raiffeisenbank s podnikatelským eKontem a Kooperativa s pojištěním Trend. Navíc má Raiffeisenbank letos i nejlepší podnikatelský úvěr zásluhou Podnikatelské rychlé půjčky. V Leasingu pro podnikatele je novým vítězem UniCredit Leasing a jeho produkt Financování s podporou Evropské investiční banky. V Ceně podnikatelů, v níž hlasují sami podnikatelé, obsadila první dvě místa mBank s konty mBusiness a mBusiness eMax.

Rekordní účast, což svědčí o mimořádném zájmu, měla letos Cena veřejnosti. Bylo odevzdáno téměř 144 tisíc hlasů. Nejlépe se jako loni umístila Internet Banka GE Money Bank, druhé je mKonto mBank a třetí úvěr Helios Raiffeisen stavební spořitelny. Nejúspěšnější v letošním ročníku byla Raiffeisenbank, která získala tři Zlaté koruny.

Více informací na www.zlatakoruna.info

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Okamžité platby v eurech spouští už třetí banka. Transakci nabízí zdarma

7. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Okamžité platby v eurech spouští už třetí banka. Transakci nabízí zdarma

Fio banka se jako třetí banka na českém trhu zapojuje do systému okamžitých plateb v eurech. Jejich odesílání i přijímání je zdarma, s výjimkou odchozí platby do zemí mimo Evropskou... celý článek

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

2. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

Píše vám přítel na Facebooku, že jste vyhráli? Pozor na to. ČSOB varuje před novým trikem kybernetických podvodníků, kteří využívají kontakty na sociálních sítí.

První zbraň proti volání z falešného čísla. Úřad zpřísní pravidla

26. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

První zbraň proti volání z falešného čísla. Úřad zpřísní pravidla

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) v červnu a červenci spustí nová opatření v boji proti takzvanému spoofingu – kvůli zneužití telefonního čísla má spotřebitel dojem, že mu podvodník... celý článek

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Partners Financial Services