Creditas snižuje úrok u vkladů, zůstávají mezi nejlepšími

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 18. 9. 2019

Banka Creditas snížila úroky u delších variant svého termínovaného vkladu, přesto i dál patří k nejlepším na trhu.

Úrok pro nové termínované vklady v Creditas klesl z 2,6 na 2,4 % u pětiletého závazku – v případě, že zvolíte připsání úroků až na konci sjednaného období. U varianty s průběžným připisováním klesla sazba z 2,3 na 2,1 %.

Beze změny nechala Creditas v reklamě vyzdvihovaný úrok 3,1 % pro desetiletý termínovaný vklad s připsáním úroků až na konci sjednaného období. U varianty s průběžným připisováním úroků klesla sazba z 2,5 na 2,3 %.

Sedmiletý termínovaný vklad nově nabízí 2,5 místo dřívějších 2,7 % v první zmíněné variantě nebo 2,2 místo 2,3 % ve druhé. Tříletý vklad má teď sazbu 1,9 místo 2 %.

Srovnejte si to s námi

Creditas dál nabízí nejvyšší úrok mezi bankami pro vklady do půl milionu korun pro období od pěti let. U kratších vkladů má lepší sazbu Equa bank s 2 %. Pro vklady od půl milionu je jedničkou J&T Banka, například u pětileté varianty dává 2,6 %.

Ještě vyšší sazby má spořitelní družstvo Ney. U takzvaných kampeliček však musíte počítat s pravidlem 1:10 – desetinu z uložených peněz je potřeba dát zároveň do členského vkladu. Ten se pak zhodnocuje, nebo naopak znehodnocuje podle hospodářských výsledků záložny a není – na rozdíl od zbylých devíti desetin – zahrnut do státního systému pojištění vkladů.

Družstvo Ney od září zvýšilo sazby u dvou- až sedmiletých vkladů. U dvouletých teď láká na 2,65 %, tříletých 2,7 %, čtyřletých, pětiletých a sedmiletých na 2,8 %. Sazba u desetiletých vkladů zůstává na 2,8 %.

Sazby kratších vkladů v Ney naopak klesly: jednoletý teď nabízí 1,8 místo dřívějších 2,5 %, šestiměsíční 1,7 místo 1,9 %. Nezměnila se sazba nejkratšího, tříměsíčního vkladu, která zůstává na 1,7 %.

Tip: Vyplatí se nové spořicí dluhopisy? Víme, kdo dá víc

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

16. 4. 2024 | Petr Kučera

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

Zavázali jste se, že na peníze po určitou dobu nesáhnete. Jenže je nečekaně potřebujete dřív. Aspoň část. Jde to? A jakou sankci vám banka naúčtuje? Podmínky v jednotlivých bankách... celý článek

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

Banky dál snižují úročení na spoření. Kam se teď podívat, když si chcete vyšší úroky udržet co nejdéle?

Česká spořitelna přestala nabízet vkladní knížky. Založí je poslední banka

7. 4. 2024 | Petr Kučera

Česká spořitelna přestala nabízet vkladní knížky. Založí je poslední banka

Česká spořitelna definitivně přestala zakládat vkladní knížky pro nové zájemce. Dříve založené knížky neruší. Poslední bankou, která novou vkladní knížku založí, zůstává ČSOB.

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

4. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

Zatímco například peníze z běžných a spořicích účtů míří po smrti majitele do dědictví, s penzijním či životní pojištěním je to komplikovanější. Životní úspory, mnohdy v řádech statisíců... celý článek

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Partners Financial Services