Stavební spořitelny lákají na bonusy. Kde dostanete nejvíc?

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 20. 1. 2020 | 4 komentáře

Stavební spořitelny lákají i na začátku nového roku na bonus, který v praxi znamená odpuštění vstupního poplatku. Tradiční akci dnes spustila Stavební spořitelna České spořitelny (Buřinka). Následuje tak Modrou pyramidu, která stejnou akci zahájila v minulém týdnu.

Obě spořitelny lákají do konce února na bonus v maximální výši 2000 korun. Odvíjí se od výše zaplaceného vstupního poplatku, který spořitelny při sjednání smlouvy s cílovou částkou do 200 tisíc korun vlastně kompletně vrací. Podmínkou pro získání prémie v obou spořitelnách je naspořit určitou částku v prvních čtyřech měsících od uzavření smlouvy. V Buřince to jsou 3000 korun, v Modré pyramidě 2000 korun.

Investovat a šetřit!

Jasně, nachystat se na stáří. Dobře si vychovat hodně šikovných dětí, pořídit si byt, aby se nemusel platit nájem, a zahrádku, aby si člověk sám vypěstoval lacino dobroty.

Ale k tomu pořád investovat a šetřit.

Rádi poradíme s výběrem a pomůžeme porovnat. U vybraných podílových fondů neplatíte vstupní poplatek.

Čistá úroková sazba v obou spořitelnách dělá podle výpočtů specializovaného webu Stavebky.cz 3,52 procenta. Jde o získaný roční úrok po odečtení poplatků a daně z výnosů a po připočtení státní podpory při optimálních 1700 korunách uložených na spoření každý měsíc.

„Úroky i poplatky Buřinky i Modré pyramidy jsou prakticky stejné a proto i rozdíl v celkovém výnosu je jen několik korun ve prospěch Buřinky. Podstatnější výhodou Buřinky jsou jednodušší podmínky, kdy není třeba plnit podmínky pro získání úrokového bonusu,“ hodnotí nabídky Petr Kielar z webu Stavebky.cz.

Zároveň upozorňuje, že nejvýhodnější je nyní s čistou úrokovou sazbou ve výši 3,7 procenta nabídka Raiffeisen stavební spořitelny. I ona má teď akci, při níž vrací vstupní poplatek až do 1500 korun.

Na vyšší prémie při sjednání smlouvy láká v aktuální kampani Českomoravská stavební spořitelna. Podmínkou maximálního bonusu u Lišky – 4500 korun – je sjednání stavebního spoření zároveň s běžným účtem v ČSOB a s penzijním spořením od ČSOB penzijní společnosti. 

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+24
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

A tohle už jste četli?

Lídr žebříčku stavebního spoření snížil úrok. Dá vám někdo víc?

4. 7. 2024 | Petr Kielar

Lídr žebříčku stavebního spoření snížil úrok. Dá vám někdo víc?

Buřinka, která dosud nabízela ze všech stavebních spořitelen nejvyšší zúročení vkladů, od července úroky snížila. Jak reagovala konkurence? Máme nový žebříček stavebního spoření.

Stavební spoření v květnu. Porovnali jsme, kdo dá nejvíc

10. 5. 2024 | Petr Kielar | 1 komentář

Stavební spoření v květnu. Porovnali jsme, kdo dá nejvíc

Nabídky stavebních spořitelen jsou teď zajímavé především díky pevnému úročení vkladů. Zatímco u spořicích účtů sazby postupně klesají, u stavebka je úročení neměnné. Která spořitelna... celý článek

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

4. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

Zatímco například peníze z běžných a spořicích účtů míří po smrti majitele do dědictví, s penzijním či životní pojištěním je to komplikovanější. Životní úspory, mnohdy v řádech statisíců... celý článek

Stavební spoření v novém roce. První srovnání po snížení podpory

6. 2. 2024 | Petr Kielar

Stavební spoření v novém roce. První srovnání po snížení podpory

Nabídky stavebních spořitelen jsou teď zajímavé především díky pevnému úročení vkladů. Zatímco u spořicích účtů se očekává pokles sazeb, u stavebka je úročení neměnné. Která spořitelna... celý článek

Stavební spořitelny pomáhají klientům k energeticky úspornému bydlení

18. 12. 2023 | Lucie Kocurová

Stavební spořitelny pomáhají klientům k energeticky úspornému bydlení

Na českém trhu působí stavební spořitelny už třicet let a patří mezi stabilní finanční instituce. Ani jim se ale nevyhýbají různé změny a výkyvy. O tom, jak se s nimi vypořádávají a... celý článek

Partners Financial Services