Stavební spořitelny lákají na bonusy. Kde dostanete nejvíc?

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 20. 1. 2020 | 4 komentáře

Stavební spořitelny lákají i na začátku nového roku na bonus, který v praxi znamená odpuštění vstupního poplatku. Tradiční akci dnes spustila Stavební spořitelna České spořitelny (Buřinka). Následuje tak Modrou pyramidu, která stejnou akci zahájila v minulém týdnu.

Obě spořitelny lákají do konce února na bonus v maximální výši 2000 korun. Odvíjí se od výše zaplaceného vstupního poplatku, který spořitelny při sjednání smlouvy s cílovou částkou do 200 tisíc korun vlastně kompletně vrací. Podmínkou pro získání prémie v obou spořitelnách je naspořit určitou částku v prvních čtyřech měsících od uzavření smlouvy. V Buřince to jsou 3000 korun, v Modré pyramidě 2000 korun.

Investovat a šetřit!

Jasně, nachystat se na stáří. Dobře si vychovat hodně šikovných dětí, pořídit si byt, aby se nemusel platit nájem, a zahrádku, aby si člověk sám vypěstoval lacino dobroty.

Ale k tomu pořád investovat a šetřit.

Rádi poradíme s výběrem a pomůžeme porovnat. U vybraných podílových fondů neplatíte vstupní poplatek.

Čistá úroková sazba v obou spořitelnách dělá podle výpočtů specializovaného webu Stavebky.cz 3,52 procenta. Jde o získaný roční úrok po odečtení poplatků a daně z výnosů a po připočtení státní podpory při optimálních 1700 korunách uložených na spoření každý měsíc.

„Úroky i poplatky Buřinky i Modré pyramidy jsou prakticky stejné a proto i rozdíl v celkovém výnosu je jen několik korun ve prospěch Buřinky. Podstatnější výhodou Buřinky jsou jednodušší podmínky, kdy není třeba plnit podmínky pro získání úrokového bonusu,“ hodnotí nabídky Petr Kielar z webu Stavebky.cz.

Zároveň upozorňuje, že nejvýhodnější je nyní s čistou úrokovou sazbou ve výši 3,7 procenta nabídka Raiffeisen stavební spořitelny. I ona má teď akci, při níž vrací vstupní poplatek až do 1500 korun.

Na vyšší prémie při sjednání smlouvy láká v aktuální kampani Českomoravská stavební spořitelna. Podmínkou maximálního bonusu u Lišky – 4500 korun – je sjednání stavebního spoření zároveň s běžným účtem v ČSOB a s penzijním spořením od ČSOB penzijní společnosti. 

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+24
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Stavební spoření v novém roce. První srovnání po snížení podpory

6. 2. 2024 | Petr Kielar

Stavební spoření v novém roce. První srovnání po snížení podpory

Nabídky stavebních spořitelen jsou teď zajímavé především díky pevnému úročení vkladů. Zatímco u spořicích účtů se očekává pokles sazeb, u stavebka je úročení neměnné. Která spořitelna... celý článek

Stavební spořitelny pomáhají klientům k energeticky úspornému bydlení

18. 12. 2023 | Lucie Kocurová

Stavební spořitelny pomáhají klientům k energeticky úspornému bydlení

Na českém trhu působí stavební spořitelny už třicet let a patří mezi stabilní finanční instituce. Ani jim se ale nevyhýbají různé změny a výkyvy. O tom, jak se s nimi vypořádávají a... celý článek

Nejlepší stavební spoření v prosinci. Kolik přinese po snížení podpory?

5. 12. 2023 | Petr Kielar

Nejlepší stavební spoření v prosinci. Kolik přinese po snížení podpory?

V prosinci je poslední příležitost, jak uzavřít smlouvu o stavebním spoření a získat státní podporu za celý kalendářní rok. Ta od ledna klesne na polovinu, stavební spořitelny ale slibují... celý článek

Stát zdaní podporu stavebního spoření. Co přinese výjimka z výjimky

2. 11. 2023 | Petr Kielar

Stát zdaní podporu stavebního spoření. Co přinese výjimka z výjimky

Vedle snížení státního příspěvku na stavební spoření přináší vládní balíček i málo známou novinku: příspěvek už nebude osvobozený od daně. Změna ovlivní tři miliony lidí, daň však zaplatí... celý článek

Komerčka zboří Modrou pyramidu. Stavební spořitelnu spojí s bankou

31. 10. 2023 | Kateřina Hovorková

Komerčka zboří Modrou pyramidu. Stavební spořitelnu spojí s bankou

Pobočky stavební spořitelny Modrá pyramida se začínají přejmenovávat na KB Poradenské místo. Typické modré logo najdou klienti už jen v malém provedení na vstupních dveřích nebo uvnitř... celý článek

Partners Financial Services