Nová online půjčka od ČS je snadnější i pro neklienty

pk | rubrika: Aktuality | 20. 10. 2020

Česká spořitelna začala nabízet novou online půjčku. Zájemci z řad fyzických osob i podnikatelů ji mohou sjednat během pár minut přímo na webu spořitelny, aniž by museli být jejími klienty.

Banka jim touto formou může půjčit až 375 tisíc korun. Vedle běžných náležitostí je k online žádosti potřeba naskenovat občanského průkazu a přiložit poslední tři výpisy z bankovního účtu.

„Nová žádost o online půjčku naplno využívá výhod PSD2. To znamená, že když s tím žadatel bude souhlasit, nemusí řadu věcí vyplňovat a spořitelna si stáhne z účtu u jeho banky potřebné transakce během pár sekund. Tím se celý proces nejen zjednodušuje, ale hlavně zrychluje,“ říká Lukáš Kropík z tiskového oddělení České spořitelny.

Na snadné sjednání půjčky zcela online zatím dosáhli hlavně klienti spořitelny, žádat o ni mohou přímo ze svého elektronického bankovnictví. Neklienti mohli od roku 2016 využít službu nazvanou Půjčka bez papíru, podmínkou však byl účet v některé z pěti vybraných bank (ČSOB, KB, Moneta, RB nebo Equa) a proces nebyl tak hladký jako teď.

„V průběhu jarní pandemie vzrostl zájem klientů o online úvěry. Každá čtvrtá žádost o úvěr, kterou jsme v průběhu jara obdrželi, byla podána přes naše webové stránky nebo přes mobil. Chceme klientům proces žádosti o půjčku maximálně zjednodušit a předpokládáme, že díky nové online půjčce i pro ne-klienty Spořitelny se podíl online půjček v našem portfoliu meziročně zdvojnásobí,” říká Filip Belant, který má v ČS na starosti takzvané nezajištěné úvěry.

Online půjčku i pro neklienty nabízejí například Air Bank, Hello bank nebo Equa, loni ji spustily také ČSOB a Moneta.


Když už musíte...

... půjčte si u někoho normálního

Většinou nejvíc ušetříte, když nekoupíte. Ale jsou i půjčky nezbytné a jsou půjčky, které si na sebe vydělají. Pokud úvěr vážně potřebujete, nechejte si porovnat nabídky. A pokud bude půjčka nesmysl, řekneme vám to.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Česká spořitelna koupí pobočky Waldviertler Sparkasse

20. 10. 2020 | Jiří Hovorka | 1 komentář

Česká spořitelna koupí pobočky Waldviertler Sparkasse

Česká spořitelna plánuje převzít tuzemské pobočky rakouské banky Waldviertler Sparkasse (WSPK). Transakci, jejíž cena nebyla zveřejněna, posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.... celý článek

Naučte se nové slovo. Přichází skipovací karta

6. 10. 2020 | Petr Kučera | 7 komentářů

Naučte se nové slovo. Přichází skipovací karta

Mall Pay má velké plány. Místo jedné varianty odložených plateb nově nabízí čtyři. A hlavně: Věří, že Čechy naučí skipovat.

Odklad splátek končí. Jak to bude dál?

3. 10. 2020 | Jiří Hovorka | 5 komentářů

Odklad splátek končí. Jak to bude dál?

Když budete v problémech, ozvěte se, domluvíme se na snížení splátek. To vzkazují banky lidem, kteří od listopadu opět musí splácet své půjčky. Problémových klientů ale nebude mnoho,... celý článek

Air Bank láká na půjčku bez úroku

30. 9. 2020 | Jiří Hovorka | 5 komentářů

Air Bank láká na půjčku bez úroku

Air Bank do konce roku nabízí kontokorent v akci. Neplatí se u něj úrok, pokud ho splatíte do tří měsíců.

Partners Financial Services