Česká spořitelna koupí pobočky Waldviertler Sparkasse

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 20. 10. 2020 | 1 komentář
Česká spořitelna koupí pobočky Waldviertler Sparkasse

Zdroj: Waldviertler Sparkasse

Česká spořitelna plánuje převzít tuzemské pobočky rakouské banky Waldviertler Sparkasse (WSPK). Transakci, jejíž cena nebyla zveřejněna, posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Potvrdit ji musí také Česká národní banka.

„Plánujeme koupit WSPK CZ jako fungující celek, tedy všechny její klienty, smlouvy, zaměstnance, know-how, pobočky, či vztahy dodavatelské vztahy,“ říká Wolfgang Schopf, místopředseda představenstva České spořitelny. Pod Českou spořitelnu by tuzemské pobočky WSPK měly přejít počákem roku 2021.

Waldviertler Sparkasse je rakouská regionální banka ze skupiny spořitelen Sparkassengruppe. V České republice působí od roku 1994. Má celkem sedm poboček v jižních Čechách, na Vysočině a na jižní Moravě – konkrétně v Jindřichově Hradci, Třeboni, Dačicích, Pelhřimově, Třebíči, Moravských Budějovicích a Brně.

„Naším záměrem je dále rozvíjet aktivity České spořitelny v regionu jižních Čech, a také získat nové klienty napříč segmenty, zejména v segmentu Small Business a v zemědělství, kde WSPK CZ hraje výraznou roli,“ říká Daniela Pešková, členka představenstva ČS zodpovědná za retailové bankovnictví.

WSPK je v Rakousku spolu s dalšími regionálními spořitelnami součástí skupiny Erste, která je také vlastníkem České spořitelny. Klienti tamní WSPK mají mimo jiné k dispozici přímé bankovnictví George. 

Pro klienty WSPK CZ se momentálně nic nemění. O transakci budou informováni písemně nejpozději jeden měsíc před uskutečněním převzetí. „Až do převzetí jim bude poskytovat veškerý servis poskytovat WSPK CZ, následně přejdou jejich účty a obsluha plynule pod Českou spořitelnu,“ dodává Pešková.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Spořitelna má úschovnu peněz pro nákup bazarového zboží

8. 10. 2020 | Jiří Hovorka

Spořitelna má úschovnu peněz pro nákup bazarového zboží

Česká spořitelna vyvinula službu, která zvyšuje bezpečnost nákupu zboží v internetových bazarech. Dohodnuto.cz funguje zatím v pilotním provozu pro pozvané uživatele.

Na úřad jako do internetového bankovnictví. Snadno už dokážete, že jste to vy

23. 9. 2020 | Petr Kučera | 17 komentářů

Na úřad jako do internetového bankovnictví. Snadno už dokážete, že jste to vy

Od ledna 2021 dostanete jednoduchou možnost, jak se prokazovat při online komunikaci s úřady a později i se soukromými společnostmi. Stačí přihlašovací údaje do vaší banky. O aktuálním... celý článek

Spořitelna mění ceník. Online zadarmo, pobočky zdraží

8. 9. 2020 | Petr Kučera | 13 komentářů

Spořitelna mění ceník. Online zadarmo, pobočky zdraží

První část změn už je venku od letošního léta: ČS má poprvé v nabídce účet, který nabízí základní služby zdarma bez podmínek. Druhá část přijde v lednu: Zdraží transakce na přepážkách,... celý článek

Partners Financial Services