Trinity zvyšuje úrok na spoření, má ale podmínky

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 10. 8. 2021
Trinity zvyšuje úrok na spoření, má ale podmínky

Zdroj: Shutterstock

Trinity Bank láká na „narozeninový bonus“, díky němuž může úrok na spořicím účtu stoupnout na 0,58 %. Podmínkou je uložit si na něj aspoň 100 tisíc korun. Zmíněnou sazbou se pak bude úročit celý vklad, tedy i část pod stotisícovou hranici.

Akce se mohou zúčastnit stávající i noví klienti, vždy si však musí založit nový účet a vložit aspoň 100 tisíc. Převody dosavadních úspor z jiných účtů v Trinity se nepočítají. Vyšší úrok banka garantuje do 31. prosince 2021. Při nesplnění podmínek (a na dosavadním spořicím účtu nazvaném Výhoda+) je úrok 0,21 %.

Nejvyšší běžně dostupný úrok na spořicím účtu mezi bankami teď nabízí Hello Bank s 0,6 % pro maximálně 200 000 Kč, případná část nad tento limit se neúročí. Hello bank nemá – kromě stropu – žádné další podmínky, její spořicí účet si lze založit jednoduše online a zdarma.

Nejlepším spořicím účtům se vyrovná běžný Neo účet od Expobank se sazbou 0,5 %. V porovnání s nimi navíc může lákat na to, že úročí celý vklad – není tedy nutné hlídat si nějaký strop. A hlavně: lidé nemusí přesouvat dočasně volné peníze z běžného na spořicí účet, aby na úrok dosáhli. Automaticky se vztahuje na všechno, co momentálně mají na běžném účtu.

Sazbu 0,5 % má také spořicí účet Creditas s 0,5 % pro maximálně 350 000 Kč, vyšší část vkladu se úročí 0,2 %. Ani Creditas nemá kromě stropu žádná další omezení. V součtu na 0,5 % lze dosáhnout i v Monetě, podmínkou však je „aktivní využívání“ jejího běžného účtu.

Srovnejte to s námi

Trinity Bank slaví v srpnu 25 let působení na trhu. Jako banka funguje od roku 2019, kdy navázala na družstevní záložnu Moravský peněžní ústav. Součástí oslav je také soutěž o 25 dresů Jaromíra Jágra s jeho vlastnoručním podpisem.

„Letos plánujeme dosáhnout rekordního zisku 115 milionů korun. Jen za první pololetí roku překročil 71 milionů korun. Jedná se o téměř stejný zisk jako za celý loňský rok, který byl historicky nejúspěšnějším rokem v historii banky. K růstu zisku významně přispívá nárůst úvěrového portfolia v oblasti financování nemovitostních projektů a konzervativně zajištěných úvěrů, a to v meziročním srovnání o více jak 30 %,“ říká zakladatel banky Radomír Lapčík.

Zisk Trinity Bank před zdaněním loni přesáhl 75 milionů korun. Čistý zisk 60,6 milionů je o 20 procent vyšší než v roce 2019. Počet klientů ke konci loňského roku dosáhl 24 157, o rok dříve jich bylo 18 771 – meziroční růst tak dosáhl skoro 29 procent. Méně výrazně stoupl objem vkladů: ke konci roku činil skoro 14,8 miliardy korun, což je o necelých pět procent víc než před rokem. Bilanční suma stoupla meziročně o víc než osm procent na 17,5 miliardy korun.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+9
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

28. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

Česká spořitelna opět změní způsob úročení svého spořicího účtu. Komplikované podmínky, které zavedla teprve před pár měsíci, od června výrazně zjednoduší.

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

20. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,75 procenta počínaje 21. březnem. Jde o nejnižší hodnotu od... celý článek

Spořitelna snižuje úrok na spořicím účtu. Někomu ale ne

13. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna snižuje úrok na spořicím účtu. Někomu ale ne

Česká spořitelna snížila úrokové sazby na spořicím účtu – až na výjimky o 0,75 procentního bodu. Zároveň ještě zkomplikuje strukturu úročení.

Nejlepší spořicí účty v březnu. První porovnání s novou bankou

8. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Nejlepší spořicí účty v březnu. První porovnání s novou bankou

Banky postupně snižují úročení na termínovaných vkladech, některé i na spořicích účtech. Kam se teď podívat, když si chcete vyšší úroky udržet co nejdéle?

Partners Financial Services