Spořicí účet s 3 % je zpátky. Odmění za aktivitu

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 2. 9. 2020 | 10 komentářů
Spořicí účet s 3 % je zpátky. Odmění za aktivitu

Zdroj: Shutterstock

Raiffeisenbank spouští od září novou akci se zvýhodněným úrokem na Spořicím účtu XL. Dosavadní i noví klienti mohou získat sazbu 3 % p. a. po dobu šesti měsíců, když budou „aktivně využívat“ běžný účet

Aktivní využívání pro většinu běžných účtů (Chytrý, Aktivní, eKonto Smart, eKonto Komplet...) znamená, že musíte splnit dvě podmínky: Měsíčně vám na něj přijde aspoň 15 tisíc korun a zároveň odejdou aspoň tři platby  – mezi ně se počítají i platby debetní kartou včetně výběru z bankomatů. Mírnější podmínky mají studentský a dětský účet – stačí tři odchozí platby.

Kdo bude takhle aktivní, získá v následujícím měsíci na spořicím účtu zmíněná 3 %. Maximálně na půl roku – když splní podmínky v každém měsíci. Tříprocentní úrok se vztahuje jenom na vklady do 150 tisíc korun. 

Případná část nad tuhle hranici – do 500 tisíc – se bude úročit výrazně méně: 0,3 %, což je stejně jako podle aktuálního úrokového lístku. Kdo podmínky nesplní, dostane v obou pásmech jenom 0,1 %. A nad půl milionu to bude ve všech případech jenom symbolických 0,01 %.

K zapojení do akce je potřeba se aktivně přihlásit. Dosavadní klienti si zvýhodnění nastaví v mobilní aplikaci, noví klienti při založení běžného a spořicího účtu online. XL sazbu s bonusem si lze nastavit pouze na jednom spořicím účtu. 

Tipy pro lovce odměn

Zdroj: Shutterstock

Přinášíme vám denně aktualizovaný přehled slev, bonusů a časově omezených akčních nabídek u běžných a spořicích účtů, zajištění na stáří, kreditních karet, překlenovacích úvěrů, stavebního spoření, hypoték a úvěrů. Stačí si vybrat. 

Akce, slevy, bonusy!

Podobnou nabídku měla Raiffeisenbank loni, tentokrát se jí však mohou zúčastnit i dosavadní klienti. „V roce 2019 jsme díky této kampani získali 22 tisíc nových klientů a na úrocích vyplatili na 50 milionů korun,“ dodává mluvčí Petra Kopecká.

Akci mohou využít také majitelé Prémiového účtu, pokud na něj měsíčně přijde aspoň 50 tisíc korun maximálně ve dvou transakcích. U Exkluzivního účtu je pak potřeba mít uloženo anebo zainvestováno nejméně 1,5 milionu korun. Na zvýhodněný úrok dosáhnou i podnikatelé u Spořicího účtu Plus. 

Sazba 3 % je v současnosti nejvyšší mezi tuzemskými bankami. Teoretickou jedničkou je sice 5 % u Pravidelného spoření od Monety, to ale není klasický spořicí účet (po celý rok si na něj musíte posílat ne méně než 250 Kč a ne více než 1000 Kč měsíčně, zároveň si nesmíte vybrat ani korunu, další podmínkou je posílat si na běžný účet každý měsíc aspoň 7000 Kč).

Nepočítáme-li dobíhající garance z dřívějška nebo různé kombinace s investicemi, můžete teď dosáhnout maximálně na 1,2 % v mBank. Aspoň 1 % nabízejí Hello bank a Equa bank, o prázdninové situaci na trhu víc napoví náš poslední přehled nejlepších spořicích účtů.

Binokulár. Zlobil. Zdroj: Shutterstock.com
Zdroj: Shutterstock

Už nás sledujete? 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook a dozvíte se včas další aktuality a praktické rady! 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+45
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 10 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

3. 9. 2020 16:58, Karel Jelínek

Papírové příkazy v dnešní době? Úsměvné.

Zobrazit celé vlákno

+5
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

3. 9. 2020 20:13, Miroslav

Je to pro podnikatelské účty. Ne pro občany. Nikde ti v článku není uvedeno.

-3
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (10 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

Banky dál snižují úročení na spoření. Kam se teď podívat, když si chcete vyšší úroky udržet co nejdéle?

Česká spořitelna přestala nabízet vkladní knížky. Založí je poslední banka

7. 4. 2024 | Petr Kučera

Česká spořitelna přestala nabízet vkladní knížky. Založí je poslední banka

Česká spořitelna definitivně přestala zakládat vkladní knížky pro nové zájemce. Dříve založené knížky neruší. Poslední bankou, která novou vkladní knížku založí, zůstává ČSOB.

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

4. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

Zatímco například peníze z běžných a spořicích účtů míří po smrti majitele do dědictví, s penzijním či životní pojištěním je to komplikovanější. Životní úspory, mnohdy v řádech statisíců... celý článek

Spořicí účty: úroky klesají i v KB, Max bance a Creditas

3. 4. 2024 | Petr Kučera

Spořicí účty: úroky klesají i v KB, Max bance a Creditas

Banky pokračují ve snižování úrokových sazeb na spořicích účtech.

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Partners Financial Services