Spořitelna prodlužuje 15% slevu na nákupy v řetězcích

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 30. 9. 2022
Spořitelna prodlužuje 15% slevu na nákupy v řetězcích
Ilustrační obchod.
Zdroj: Shutterstock

Lidé, kteří platí kartou od České spořitelny, mohou ušetřit až 500 korun při nákupech v řetězcích Albert a Globus také během října. Banka totiž prodloužila akci o další měsíc. Strop pro odměnu se v říjnu počítá nově od nuly, tedy bez ohledu na jeho využití v srpnu nebo září.

Podmínkou je aktivace slevy v programu Moneyback. Ten je dostupný prostřednictvím mobilního bankovnictví George. Kdo si slevu aktivoval už dříve, automaticky mu pokračuje i v říjnu.

Z každé platby v Albertu nebo Globusu – od momentu aktivace slevy – spořitelna vrátí klientům 15 procent na bankovní účet, a to do deseti dnů v následujícím kalendářním měsíci. Maximálně lze na jednu kartu dostat 500 korun za měsíc, což odpovídá celkové útratě přibližně 3333 korun. Do limitu se sčítají všechny nákupy v obou řetězcích.

Nákup lze zaplatit nejen kartou v klasické plastové podobě, ale také v telefonu nebo hodinkách. Vedle plateb na terminálu přímo u pokladny v prodejně se počítají také nákupy objednané přes iglobus.cz s vyzvednutím v hypermarketu na pražském Zličíně nebo v Ostravě. Slevu lze uplatnit také u mycí linky Globus. Naopak neplatí pro čerpací stanice Globus. Nevztahuje se ani na transakce obsahující výběr hotovosti, tedy takzvaný cashback.

Program Moneyback klienti najdou po přihlášení do mobilního bankovnictví George v horní pravé části, kde mají svůj profil. Následně zvolí v menu Moneyback a vyberou si z aktuálně nabízených slev u jednotlivých obchodníků. Podmínkou je vždy u daného obchodníka zaplatit soukromou kartou od České spořitelny (debetní, kreditní nebo virtuální), a to včetně karet uložených v Apple Pay či Google Pay.

Sleva v řetězcích Albert a Globus přilákala v srpnu a září celkem 88 tisíc nových aktivací slevového programu Moneyback. Tuto slevu má momentálně aktivovanou 360 tisíc klientů. „Za srpen a září jim vyplatíme v součtu přes 100 milionů korun,“ upřesňuje mluvčí Lukáš Kropík. Celkem už Moneyback využívá téměř 750 tisíc klientů, od startu programu jim spořitelna vrátila už 289 milionů korun.

Patnáctiprocentní sleva ve velkých řetězcích je v praxi nejvýraznější, kterou mohou klienti některé z tuzemských bank v podobných programech využít. Slevy v Albertu i Globusu nabízejí také Air Bank nebo UniCredit, zůstávají však na předchozí úrovni zhruba dvou až šest procent. 

Atraktivní akce má v posledních týdnech i Hello bank, ale jen pro klienty s kreditní kartou – v minulém týdnu například 20% slevu u kterékoliv čerpací stanice. mBank do konce září vrací 10 procent z plateb mKartou Svět na terminálech v zahraničních „kamenných“ obchodech, pokud proběhnou přes mobil nebo hodinky. A například Komerční banka odměňuje v září a říjnu nákupy v takzvaných odpovědných e-shopech.


Co zdražilo úplně nejvíc?

Auta. Benzin. Citrony. Droždí. Elektrika. Fšecko. Zdražuje se. Ostře. A zatímco Heureka jistě vidí podrobně do nákupů v e-shopech, Český statistický úřad se dívá všude. Co nejvíc zdražovalo z jeho spotřebitelského koše? Máme to názorně.

Zdroje a popisky fotek najdete uvnitř galerie.

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook: neuniknou vám důležité aktuality ani praktické tipy! Už jsme i na Instagramu.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+32
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Rekordní pokuta pro Elektrolux. Diktoval prodejcům ceny

13. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Rekordní pokuta pro Elektrolux. Diktoval prodejcům ceny

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vyměřil výrobci elektroniky Electrolux rekordní pokutu 125 milionů korun za dlouholeté protisoutěžní jednání. Firma pochybení přiznala a nepodala... celý článek

Řetězce zkoušejí, co jim projde, říká právnička o kouzlení se slevami

8. 2. 2024 | Pavla Adamcová

Řetězce zkoušejí, co jim projde, říká právnička o kouzlení se slevami

Řada obchodníků stále nepočítá slevy tak, jak by podle už rok platných unijních pravidel měla. Cenovkami často matou zákazníky. „Ta vynalézavost je neuvěřitelná,“ říká v rozhovoru Veronika... celý článek

Banky rozdají tisíce, startují nové akce pro klienty

6. 2. 2024 | Petr Kučera

Banky rozdají tisíce, startují nové akce pro klienty

Raiffeisenbank, Creditas, ČSOB, UniCredit a Skip Pay lákají na odměny za aktivní využívání služeb nebo sjednání nového účtu. Některé odměny získá každý při splnění podmínek, u jiných... celý článek

Rok bez falešných slev? Některé řetězce dál matou zákazníky

2. 2. 2024 | Pavla Adamcová | 5 komentářů

Rok bez falešných slev? Některé řetězce dál matou zákazníky

Novela spotřebitelského zákona platí v Česku už déle než rok. Prošli jsme, jak vypadají cenovky řetězců. Ukázalo se, že kouzlení se slevami nezmizelo, řada obchodníků si nová pravidla... celý článek

Partners Financial Services