Dávky mohou přijít později, upozorňuje úřad

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 10. 11. 2020 | 13 komentářů
Dávky mohou přijít později, upozorňuje úřad

Zdroj: Úřad práce ČR

Příspěvek na bydlení a přídavek na dítě mohou lidé dostat se zpožděním oproti obvyklému výplatnímu termínu. Důvodem je „změna aplikačního programu“ související s dočasným zjednodušením pravidel. Informoval o tom Úřad práce ČR.

Příjemci příspěvku na bydlení, přídavku na dítě nebo zvýšeného příspěvku na péči teď nemusí dokládat úřadu práce své aktuální příjmy a náklady na bydlení předchozí kalendářní čtvrtletí. Úřad jim pro čtvrté čtvrtletí (říjen až prosinec) automaticky přizná stejnou výši dávek jako v tom předchozím (červenec až září). Kvůli tomu však úřad musí změnit program tak, aby mohl dávky automaticky vyplatit všem příjemcům.

„Ubezpečujeme příjemce, kterých se dotkne změna obvyklého výplatního termínu, že o své dávky nepřijdou a v průběhu listopadu jim je vyplatíme,“ říká mluvčí Úřadu práce ČR Kateřina Beránková. Půjde o zpoždění v řádu několika málo dní, upřesňuje.

„Pokud by posunutí termínu výplaty mělo negativním způsobem ovlivnit závazky klientů vůči věřitelům (například při úhradě nájmu), či by mělo zásadní dopad na rozpočet jejich domácností při úhradě základních potřeb, jako je jídlo a tak dále, je nutné, aby se neprodleně obrátili na příslušné kontaktní pracoviště úřadu práce, jehož zaměstnanci jsou připraveni pomoci s řešením dané situace,“ dodává mluvčí.

I přes případné zpoždění výplaty dodrží Úřad práce ČR termíny, které mu ukládá zákon.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 13 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

10. 11. 2020 21:46, Červ

S výjimkou příspěvku na bydlení pro starobní a invalidní důchodce zrušit všechny sociální dávky. Do práce, vy holoto líná :-)...

+19
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (13 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

15. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 10 komentářů

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

O takzvanou superdávku budou moct žádat lidé, kteří se nevyhýbají práci a jejich finanční možnosti projdou majetkovým testem. Známe podrobnosti.

Místo čtyř dávek bude jediná. Jurečka představil reformu

5. 2. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Místo čtyř dávek bude jediná. Jurečka představil reformu

Místo čtyř opakujících se sociálních dávek, u nichž záleží na výši příjmu domácnosti, má vzniknout jediná. Jde o přídavek na dítě, příspěvek na bydlení, doplatek na bydlení a příspěvek... celý článek

Zařídíme za vás příspěvek na bydlení. Většinu si ale necháme

25. 1. 2024 | Gabriel Pleska

Zařídíme za vás příspěvek na bydlení. Většinu si ale necháme

Jsou žádosti o sociální dávky komplikované? Podnikavci vsadili na to, že ano. Za to, že o příspěvek zažádají místo vás, si chtěli brát velkou provizi. Každý měsíc. Na žádost ministerstva... celý článek

Nabízejí příspěvek 18 tisíc, peníze ale seberou. Pozor na podvod

18. 1. 2024 | redakce Peníze.CZ

Nabízejí příspěvek 18 tisíc, peníze ale seberou. Pozor na podvod

Úřad práce varuje před další vlnou podvodných telefonátů a SMS. Jedná se o automaticky generované hovory, které potenciální oběti lákají na údajné schválení příspěvku na bydlení ve... celý článek

Nová zelená úsporám ožívá. Na dotaci dosáhne víc lidí

17. 1. 2024 | Gabriel Pleska | 3 komentáře

Nová zelená úsporám ožívá. Na dotaci dosáhne víc lidí

Dotační program Nová zelená úsporám Light dnes po vánoční přestávce znovu otevřel příjem žádostí, a to ještě většímu okruhu domácností.

Partners Financial Services