Další banka je na klíč. Raiffka spouští novou aplikaci

jih | rubrika: Aktuality | 12. 12. 2019

Klienti Raiffeisenbank mají novou možnost, jak se přihlašovat do internetového bankovnictví a jak v něm potvrzovat platby. Banka jim místo tradičního opisování kódu z SMS nově nabízí i speciální aplikaci RB Klíč.

V ní lze pro potvrzení identity využívat biometrii, tedy otisk prstu nebo ověření obličeje. Podmínkou je ale vlastnit chytrý telefon, který podobnou funkci umí. RB klíč je k dispozici pro Android i iOS.

RB Klíč

„Při přihlašování do IB na webových stránkách je nově zpřístupněna volba RB klíč. Zatím ponecháváme jako primární volbu SMS kód, a to s ohledem na počet uživatelů využívajících tuto metodu přihlašování. Uživatelé RB klíče si budou pro přihlášení muset nejprve zvolit metodu RB klíč a poté zahájit přihlašování,“ říká Petra Kopecká, tisková mluvčí Raiffeisenbank.

O chystané novince jsme psali v listopadu. Podobný samostatný klíč nabízejí klientům také Česká spořitelna (George), Komerční banka nebo ČSOB. Další mají podobnou možnost přímo v bankovní aplikaci (mBank, UniCredit, pro potvrzování online plateb kartou i Moneta).

Přihlašování a potvrzování prostřednictvím aplikace je podle bank jednodušší a hlavně bezpečnější než formou přepisování SMS.

Banky tím reagují také na povinnost takzvaného silného ověření (označovaného jako dvoufaktorové či dvoufázové), kterou přinesla směrnice Evropské unie zvaná PSD2.

Čtěte víc: Platbu v e-shopu potvrdíte nově. Přepisování SMS končí

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

22. 3. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

Česká spořitelna, Komerční banka a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například... celý článek

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Nová Partners Banka startuje. Má rodinný účet i atraktivní spoření

6. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 4 komentáře

Nová Partners Banka startuje. Má rodinný účet i atraktivní spoření

Zájemci mají na výběr ze tří balíčků. Účet si lze založit zatím jen přes poradce, od dubna také online přes aplikaci. Ve druhé polovině roku chce banka nabídnout i spotřebitelské úvěry... celý článek

Banky mají víc chránit klienty před podvody. Za první chybu odškodnění, chce EU

29. 2. 2024 | Olga Skalková | 2 komentáře

Banky mají víc chránit klienty před podvody. Za první chybu odškodnění, chce EU

Evropská unie chystá balíček zvaný PSD3/PSR. Má zlepšit ochranu a bezpečnost spotřebitelů. O novinkách, jejichž definitivní podoba teprve vzniká, mluví v rozhovoru europoslanec Ondřej... celý článek

Třetí největší banka končí s telefonním bankovnictvím

21. 2. 2024 | Kateřina Hovorková, Petr Kučera

Třetí největší banka končí s telefonním bankovnictvím

Klienti Komerční banky už nebudou moct zadávat platební příkazy a využívat další služby přes telefonního bankéře. Už dříve tuto službu zrušily UniCredit Bank a ČSOB.

Partners Financial Services