Další banka je na klíč. Raiffka spouští novou aplikaci

jih | rubrika: Aktuality | 12. 12. 2019

Klienti Raiffeisenbank mají novou možnost, jak se přihlašovat do internetového bankovnictví a jak v něm potvrzovat platby. Banka jim místo tradičního opisování kódu z SMS nově nabízí i speciální aplikaci RB Klíč.

V ní lze pro potvrzení identity využívat biometrii, tedy otisk prstu nebo ověření obličeje. Podmínkou je ale vlastnit chytrý telefon, který podobnou funkci umí. RB klíč je k dispozici pro Android i iOS.

RB Klíč

„Při přihlašování do IB na webových stránkách je nově zpřístupněna volba RB klíč. Zatím ponecháváme jako primární volbu SMS kód, a to s ohledem na počet uživatelů využívajících tuto metodu přihlašování. Uživatelé RB klíče si budou pro přihlášení muset nejprve zvolit metodu RB klíč a poté zahájit přihlašování,“ říká Petra Kopecká, tisková mluvčí Raiffeisenbank.

O chystané novince jsme psali v listopadu. Podobný samostatný klíč nabízejí klientům také Česká spořitelna (George), Komerční banka nebo ČSOB. Další mají podobnou možnost přímo v bankovní aplikaci (mBank, UniCredit, pro potvrzování online plateb kartou i Moneta).

Přihlašování a potvrzování prostřednictvím aplikace je podle bank jednodušší a hlavně bezpečnější než formou přepisování SMS.

Banky tím reagují také na povinnost takzvaného silného ověření (označovaného jako dvoufaktorové či dvoufázové), kterou přinesla směrnice Evropské unie zvaná PSD2.

Čtěte víc: Platbu v e-shopu potvrdíte nově. Přepisování SMS končí

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Nová Partners Banka startuje. Má rodinný účet i atraktivní spoření

6. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 4 komentáře

Nová Partners Banka startuje. Má rodinný účet i atraktivní spoření

Zájemci mají na výběr ze tří balíčků. Účet si lze založit zatím jen přes poradce, od dubna také online přes aplikaci. Ve druhé polovině roku chce banka nabídnout i spotřebitelské úvěry... celý článek

Banky mají víc chránit klienty před podvody. Za první chybu odškodnění, chce EU

29. 2. 2024 | Olga Skalková | 2 komentáře

Banky mají víc chránit klienty před podvody. Za první chybu odškodnění, chce EU

Evropská unie chystá balíček zvaný PSD3/PSR. Má zlepšit ochranu a bezpečnost spotřebitelů. O novinkách, jejichž definitivní podoba teprve vzniká, mluví v rozhovoru europoslanec Ondřej... celý článek

Třetí největší banka končí s telefonním bankovnictvím

21. 2. 2024 | Kateřina Hovorková, Petr Kučera

Třetí největší banka končí s telefonním bankovnictvím

Klienti Komerční banky už nebudou moct zadávat platební příkazy a využívat další služby přes telefonního bankéře. Už dříve tuto službu zrušily UniCredit Bank a ČSOB.

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

9. 2. 2024 | Petr Kučera

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

Česká spořitelna v noci z pátku 9. února na sobotu 10. února dočasně odstaví systém George. V mobilu ani na webu nebude dostupný od páteční 23. hodiny do sobotní osmé hodiny ranní.

Partners Financial Services