George porovná ceny energií. Spořitelna investovala do startupu

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 21. 8. 2023
George porovná ceny energií. Spořitelna investovala do startupu

Zdroj: Shutterstock

Fond Seed Starter České spořitelny získal desetiprocentní podíl ve startupu encall. Klienti banky díky tomu dostávají jednoduchý srovnávací nástroj, který tento startup vyvinul a přispívá k optimalizaci domácích výdajů za energie.

Srovnávací platforma DEAP (Digital Expenses Advisory Platform) společnosti encall využívá metodiku expertního hodnocení nabídek dodavatelů. Vedle základních parametrů jako jsou cena a délka závazku zohledňuje například i výši sankcí, velikost dodavatele a další kvalitativní ukazatele nabídek.

Srovnání je přímo součástí elektronického bankovnictví George, po vyplnění základních údajů přesměruje uživatele do externího rozhraní platformy DEAP. Česká spořitelna se tak stala prvním korporátním klientem, který platformu implementuje do svých stávajících aplikací.

Platforma DEAP funguje v režimu SaaS (software jako služba), díky čemuž může být jednoduše integrována do prostředí B2B partnerů. V plné verzi služby má celý proces od výběru ideální nabídky až po uzavření smlouvy s novým dodavatelem proběhnout online.

Dosavadní srovnávač dodavatelů energií se má do budoucna rozšířit například o porovnání nabídek pojištění nebo telekomunikačních operátorů.

„Možnost jednoduchého, nezávislého a přitom komplexního srovnání dodavatelů přímo v prostředí bankovní aplikace se může stát důležitým prvkem v péči o finanční zdraví našich klientů,“ říká Tomáš Honěk, šéf strategie České spořitelny.

Jak získat z pojištění majetku víc? Poradíme!

Pro nemovitost i domácnost najdeme nejvýhodnější pojištění majetku.

Prvním zainvestovaným startupem programu Seed Starter byla v roce 2020 investiční crowdfundingová platforma Investown, v roce 2021 přibyl poskytovatel elektronických podpisů dokumentů Signi. Na začátku loňského roku se mezi podpořené technologické firmy zařadily Rekenber, PalmApp a wflow.com. V první polovině letošního roku se do portfolia Seed Starteru přidal startup SmartHead, který působí v oblasti udržitelného podnikání a ESG reportingu.

Do srovnávače finančních a dalších produktů už dříve investovala konkurenční ČSOB. V roce 2016 koupila službu Top-pojištění.cz, v roce 2018 pak koupila službu Ušetřeno.cz. Dál fungují samostatně, nejsou součástí elektronického bankovnictví ČSOB.

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+11
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

Partners Financial Services