Máj v novém kabátě. Přiblíží se větším nákupním centrům

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 20. 3. 2024
Máj v novém kabátě. Přiblíží se větším nákupním centrům

Zdroj: Amadeus Real Estate

Pražský obchodní dům Máj otevře v novém kabátě a pod novým názvem Máj Národní letos v červnu. Místo dosavadních šesti pater jich nově nabídne devět.

Na ploše přes 17 tisíc metrů čtverečních se výrazně rozšíří také nabídka služeb, která je více podobná větším nákupním centrům.

„Původní monofunkční obchodní dům Máj se promění v moderní víceúčelové centrum Máj Národní, které uspokojí zákazníky na poli obchodu, stravování, kultury a zábavy," vyjmenovává Martin Klán, člen správní rady Máj Národní a.s.

V prvním podzemním patře bude k dispozici prodejna Tesco v nové podobě. První a druhé patro obsadí nájemci v kategoriích restaurace, kavárny, květinářství, doplňky, drogerie atd. Stravovací prostor nabídne přibližně 750 míst k sezení, fungovat zde mají značky jako Popeyes, Burger King, Banh-mi, Prima bašta, Misushi či Amerikanos. Původní prostory v horních podlažích se promění na zábavní prostor, v nejvyšším patře má pak fungovat panoramatická restaurace.

Obchodní dům Máj byl dokončen v roce 1975. Od roku 2019 vlastní Máj Národní vlastní developerská společnost Amadeus Real Estate, která avizuje, že historický ráz domu na rohu ulic Národní a Spálené s rekonstrukcí nezanikne. Na fasádě budovy se má nově objevit umělecké dílo od sochaře Davida Černého.

Hlavním architektem renovace Máje je AGE project. Rekonstrukce v celkovém objemu více než čtyři miliardy korun začala v červenci 2022 a provádí ji stavební společnost Metrostav.

Letos v únoru v Praze odstartovala rekonstrukce dalšího ikonického obchoďáku - Kotvy, trvat má roky. V nižších patrech vzniknou luxusní obchody a ve vyšších kanceláře. Promění se také okolí Kotvy, například zmizí nynější vstup do potravin. Sedmipodlažní budova s celkovou plochou 28 000 metrů čtverečních byla otevřena v roce 1975.

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

26. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 5 komentářů

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

Rozmočené brčko v pití nebo víčko připevněné k lahvi, které se nepříjemně odírá o obličej. Vychytávky, které mají na rozdíl od plastů šetřit přírodu, už stihly rozčílit nejednoho z... celý článek

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

25. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

Cena elektrické energie pro domácnosti v Česku byla v loňském druhém pololetí nejvyšší v Evropské unii, pokud zohledníme odlišnou kupní sílu v jednotlivých státech. Vyplývá to z dnes... celý článek

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

23. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

Obchodní řetězec Billa dnes představil novou mobilní aplikaci, přes kterou si mohou zákazníci nakoupit na e-shopu.

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

23. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

Jmenují se podobně jako známé značky – třeba Balando, Joot nebo Bonky. Tváří se jako zavedený e-shop, ale přitom jen zprostředkují doručení z Číny. Chlubí se falešným oceněním od zákazníků.... celý článek

Partners Financial Services