IKEA otevře další výdejní místa, vylepšila restauraci

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 26. 1. 2021 | 4 komentáře
IKEA otevře další výdejní místa, vylepšila restauraci
Ilustrační foto.
Zdroj: Shutterstock

Řetězec IKEA letos otevře tři nová výdejní místa v regionech, a to v Plzeňském, Karlovarském a Ústeckém kraji. Spolu s dalšími novinkami to oznámila na dnešní tiskové konferenci.

První výdejní místo funguje od loňského června v Hradci Králové, později přibyly v Liberci, Zlíně a na začátku letošního roku v Českých Budějovicích. Už před rokem IKEA plánovala, že v roce 2020 otevře výdejní místa také v Plzni, Karlových Varech a Ústí nad Labem.

Na rozdíl od většiny dalších e-shopů zůstává IKEA u systému, který obvykle znamená, že za vyšší útratu si zákazníci ještě víc připlatí. Rozhodující je totiž celková hmotnost zboží v objednávce. Nejlevnější cena za dopravu na výdejní místo je 99 korun pro objednávky do 15 kilogramů. Maximální cena je 699 Kč u objednávek přesahujících 200 kilogramů. Ceny jsou přesto nižší, než když nakoupíte přímo na prodejně a následně si nechat zboží doručit přímo do bytu.

IKEA se letos chystá online prodej vylepšit. Reaguje mimo jiné i na loňské koronavirové zkušenosti, kdy e-shop hned po ránu nezvládal velký zájem zákazníků. „Nové systémy ještě do léta umožní pohodlnější orientaci a snazší orientaci,“ říká Federica Barberis, manažerka IKEA pro obchodní aktivity. Bližší podrobnosti neuvedla.

Další letošní novinkou má být plánovací studio v Praze. „Zákazníci se zde budou moci potkat s našimi odborníky na interiérové vybavení, konzultovat s nimi své potřeby a naplánovat konkrétní řešení. Studio se zaměří na plánování kuchyní, úložných prostor a koupelen,“ upřesňuje Barberis.

V plánovacím studiu si lidé budou moci prohlédnout nabízené materiály, dekory, vybavení i vybrané výrobky. Součástí budou i vzorové pokoje. Kdy a kde se studio otevře, zatím firma nesdělila. „Díváme se na rušné ulice nebo nákupní centra,“ odpověděla Barberis bez bližších podrobností. IKEA tím navazuje na „pop-up store“, který od září 2018 provozovala necelý rok na pražském Václavském náměstí. Ani nové studio nemá fungovat jako výdejní místo.

IKEA neplánuje otevřít své klasické prodejny, zaměří se na modernizaci těch stávajících: na pražském Zličíně a Černém Mostě, v Brně a v Ostravě. Ještě v roce 2012 zvažovala otevřít obchodní dům v Plzni a mezi Hradcem Králové a Pardubicemi, tyto plány pak ale zrušila, stejně jako nový obchodní dům na jihu Prahy.

Návštěvníky zličínské prodejny čeká po skončení koronavirových zákazů vylepšená restaurace. Dvoupatrový prostor s 490 místy nabídne nové samoobslužné kiosky pro rychlejší odbavení, rozšířila se také nabídka jídel.

IKEA také spustí nové služby podporující „cirkulární model podnikání“. Na už nabízenou službu nazvanou Druhý život nábytku teď navazuje odkupem použitého dětského nábytku. Členové klubu IKEA Family ho budou moci odprodat zpět za předem danou cenu. Například při odprodání nábytku do jednoho roku od jeho zakoupení mají dostat 60 procent původní ceny. Limitem jsou dva roky od nákupu.


Fotogalerie: Nová nákupní centra

Obchodní centra v Česku rostou navzdory pandemii. Vybrali jsme projekty, které se během roku mají otevřít nebo začít stavět.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+18
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Nová bankovka s prezidentem. Bude sběratelsky cenná?

13. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Nová bankovka s prezidentem. Bude sběratelsky cenná?

Necelý rok po vydání prezidentských poštovních známek přichází na trh pamětní list v podobě bankovky s portrétem Petra Pavla. Při příležitosti prvního výročí inaugurace prezidenta ho... celý článek

PayPal pro začátečníky. Jak si založit účet a platit? Návod krok za krokem

12. 3. 2024 | Monika Veselíková

PayPal pro začátečníky. Jak si založit účet a platit? Návod krok za krokem

Chcete platit na internetu jen pomocí e-mailu a hesla? Pořiďte si digitální peněženku PayPal. Poradíme, jak účet založit, jak nabíjet peníze i na co si dát pozor. Máme i obrázkový návod... celý článek

Schváleno: Vodafone převezme operátora SazkaMobil

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Schváleno: Vodafone převezme operátora SazkaMobil

Společnost Vodafone už na konci minulého roku oznámila, že se dohodla se společností Sazka na odkupu jejího virtuálního mobilního operátora SazkaMobil. Transakci nyní schválil Úřad... celý článek

Inflace je definitivně zkrocená, hlásí analytici

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Inflace je definitivně zkrocená, hlásí analytici

Vysoká inflace je minulost. Po pěti letech se únorové spotřebitelské ceny ustálily na dvou procentech. Inflace dosáhla cíle stanoveného Českou národní bankou (ČNB).   

Partners Financial Services