Mateřská 2018. Mateřská dovolená a kalkulačka peněžité pomoci v mateřství

Kolik dělá mateřská v roce 2018? Poradí naše kalkulačka. Kromě toho víme, kdo přesně má na mateřskou nárok a jaké podmínky je potřeba splnit.
Mateřská 2018. Mateřská dovolená a kalkulačka peněžité pomoci v mateřství

Na úvod se hodí vysvětlit rozdíl mezi mateřskou a rodičovskou dovolenou, peněžitou pomocí v mateřství a rodičovským příspěvkem. Dovolenou – mateřskou i rodičovskou – poskytuje rodičům zaměstnavatel. Peněžitou pomoc v mateřství i rodičovský příspěvek vyplácí stát.

Dávky slouží jako náhrada příjmů během čerpání mateřské a rodičovské dovolené. Ale zatímco na rodičovský příspěvek mají nárok všichni rodiče, pro čerpání peněžité pomoci v mateřství (lidově mateřské), je potřeba splnit několik podmínek.

Pravidla pro dovolenou

Mateřskou a rodičovskou dovolenou poskytuje rodičům zaměstnavatel. Mateřská dovolená dělá maximálně 28 týdnů, případně 37 týdnů, když se narodí dvojčata či vícerčata. Na rodičovské dovolené můžete být do tří let věku dítěte. Během této doby nemůže zaměstnanec dostat výpověď z pracovního poměru. Mateřskou i rodičovskou dovolenou lze čerpat opakovaně – pokud se během čerpání rodičovské dovolené narodí další potomek, plynule naváže další mateřská, případně rodičovská dovolená, opět až do tří let věku dítěte.

Peněžitá pomoc v mateřství: Kdo má nárok?

Peněžitá pomoc v mateřství neboli mateřská je dávka nemocenského pojištění, která slouží jako náhrada mzdy či platu v době, kdy je matka dítěte na mateřské dovolené. Na tu maminky nastupují nejdříve od osmého týdne před očekávaným termínem porodu a nejpozději šest týdnů před očekávaným porodem.

Nárok na peněžitou pomoc v mateřství nevzniká automaticky – je potřeba splnit několik podmínek. Zaprvé: účastnit se dostatečně dlouho, alespoň 270 dní během dvou let před nástupem na mateřskou, nemocenského pojištění. Nemocenské pojištění je součástí sociálního pojištění, které za zaměstnance běžně odvádí zaměstnavatel. OSVČ a podnikatelé si můžou nemocenské pojištění platit dobrovolně – mateřská se ale v jejich případě řídí trochu jinými pravidly, kterým se věnujeme v samostatném článku:

Pozor: pokud vykonáváte zaměstnání malého rozsahu nebo pracujete na dohodu o provedení práce s výdělkem do deseti tisíc korun měsíčně, zaměstnavatel za vás nemocenské pojištění neplatí.

S nemocenským pojištěním souvisí i další podmínka – matka dítěte se ho musí účastnit v den nástupu na mateřskou. Jinak řečeno: v den nástupu na mateřskou musí být zaměstnaná. Podmínka ovšem neplatí tak úplně bez výjimky. Splní ji i žena, která skončí pracovní poměr v těhotenství. Pro tyto případy slouží takzvaná ochranná lhůta, která dělá 180 dní. Pokud tedy maminka nastoupí na mateřskou do 180 dní od ukončení pracovního poměru, nárok na peněžitou pomoc v mateřství jí vznikne.

Peněžitá pomoc v mateřství se vyplácí maximálně 28 týdnů u jednoho dítěte, v případě vícerčat 37 týdnů.

Radujte se, tatínku

– je to dítě!

Od února 2018 začne Česká správa sociálního zabezpečení vyplácet dávku otcovské poporodní péče. K týdennímu volnu na vzájemnou aklimatizaci s novým členem rodiny. Žádat můžou už prosincoví a lednoví tátové:

Dovolená pro novopečené otce. Kdo kolik dostane?

Mateřství po studiích

Pokud otěhotníte těsně po studiích, lze do potřebné doby účasti na nemocenském pojištění započítat i přípravu na budoucí povolání: studium na střední, vyšší odborné a vysoké škole či konzervatoři. V době nástupu na mateřskou ovšem musí být studium řádně ukončené. Zároveň je potřeba splňovat další podmínku – v den nástupu na mateřskou se účastnit nemocenského pojištění, jinak řečeno být zaměstnaná.

Stále ještě studujícím maminkám se doba studia do dnů potřebných pro nárok na mateřskou nepočítá.

Mateřská 2018: Kolik dělá?

Pro výpočet peněžité pomoci v mateřství jsou důležité předchozí výdělky. Konkrétně se počítá s průměrným hrubým příjmem za posledních 12 měsíců. Mateřská pak dělá 70 procent z denního vyměřovacího základu (příjem za 12 měsíců/365 dní), který se ještě snižuje prostřednictvím redukčních hranic. Redukční hranice pro rok 2018 vypadají následovně:

  • z částky do 1000 Kč se započítá 100 procent,
  • z částky nad 1000 Kč do 1499 Kč se započítá 60 procent,
  • z částky na 1499 Kč do 2889 Kč započítá 30 procent,
  • k částce nad 2889 Kč se nepřihlíží

S výpočtem mateřské si ale nemusíte lámat hlavu, pomůže naše kalkulačka.

Orientační výpočetPřesný výpočet

Pokud nástupu na mateřskou a čerpání peněžité pomoci v mateřství předchází nemocenská, například kvůli rizikovému těhotenství, výše nemocenské se do průměrných výdělků nezapočítává. I v tomto případě budou tedy rozhodovat průměrné výdělky ze zaměstnání za posledních dvanáct měsíců – příjmy před začátkem pracovní neschopnosti.

Anketa

Kolik dětí je podle vás tak akorát?

Táta na mateřské

Dosud jsme se zabývali pouze situací, kdy peněžitou pomoc v mateřství čerpá matka dítěte. Pobírat ji ale místo ní může také otec dítěte nebo manžel maminky (což může a nemusí být tatáž osoba). Samozřejmě, pokud splňuje výše uvedené podmínky: účast na nemocenském pojištění alespoň 270 dní za poslední dva roky a v den, kdy chce začít peněžitou pomoc v mateřství začít čerpat. To ovšem může být až po skončení šestinedělí. Podpůrčí doba, tedy doba, po kterou tatínek bude mateřskou dostávat, bude vždycky právě o těchhle šest týdnů kratší. Nejdéle tedy může otec mateřskou čerpat 22 týdnů (31 týdnů u vícerčat). Pokud maminka brala mateřskou před porodem nebo po šestinedělí, doba, po kterou ji může brát otec/manžel, je kratší i o tyto dny.

Aby mohl otec o mateřskou zažádat, musí nejprve uzavřít s maminkou písemnou dohodu, že přebírá dítě do péče. Podpis maminky musí být ověřený – buď úředně, to je třeba u notáře nebo na CzechPOINTu, nebo úředníkem na sociálce. Otec sociálce musí také vyplnit formulář žádosti o peněžitou pomoc v mateřství při převzetí dítěte do péče. Dohoda se dá uzavřít do začátku sedmého týdne po narození děcka a uzavírat se musí minimálně na týden. Kromě nacionálií maminky a tatínka/manžela a ověřeného podpisu maminky musí dohoda obsahovat jméno a datum nraození dítěte a den, od kterého muž přebírá péči.

Kromě toho, a to může být pro leckoho těžká podmínka, nemůže muž po dobu pobírání mateřské vykonávat zaměstnání, na základě kterého mu nárok na peněžitou pomoc v mateřství vznikl. Neznamená to ale, že nemůže vůbec pracovat a vydělávat – nesmí pracovat na smlouvu, ze které na něj zaměstnavatel odváděl pojištění, ale může u svého zaměstnavatele vykonávat práci na jinou smlouvu nebo třeba na dohodu. Stejná podmínka ostatně platí i pro maminky:

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+53
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 17 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

12. 11. 2018 14:35, Klára

Dobrý den,
jsem ve druhém ročníku na VŠ, je mi pod 26 let, a pracuji zatím jen na DPP. Partner pracuje 5 let u jednoho zaměstnavatele. Rádi bychom v nejbližších 2 letech měli miminko. Chtěla bych se zeptat, co je finančně nejvýhodnější - pokud by si partner vzal "mateřskou" a sel na dohodu ci jiny pracovni pomer k jinemu zaměstnavateli v jiném oboru a já zůstala doma s dítětem při studiu, nebo pokud bych si já vzala rodičovskou, případně dá se to nějak zkombinovat? Děkuji za odpověď.

+4
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (17 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Daňové slevy. Tohle všechno vám může ušetřit peníze

19. 2. 2024 | Petr Kučera

Daňové slevy. Tohle všechno vám může ušetřit peníze

Jaké slevy můžete využít v daňovém přiznání za rok 2023? Kolik dělá základní sleva na poplatníka nebo na dítě? Tady je aktuální návod.

VZP má nové příspěvky z fondu prevence. Tady je přehled

22. 1. 2024 | redakce Peníze.CZ | 3 komentáře

VZP má nové příspěvky z fondu prevence. Tady je přehled

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) pro rok 2024 navýšila částky vybraných příspěvků a do nabídky zařadila několik zcela nových příspěvků.

Kdo dostane porodné a kolik? Pravidla pro rok 2024

18. 1. 2024 | Jiří Hovorka, Petr Kučera

Kdo dostane porodné a kolik? Pravidla pro rok 2024

Rodiny s nízkými příjmy mají nárok na porodné. Tady jsou aktuální podmínky a kalkulačky.

Mateřská 2024. Kolik dostanete a jaké jsou podmínky

9. 1. 2024 | Jiří Hovorka, redakce Peníze.CZ

Mateřská 2024. Kolik dostanete a jaké jsou podmínky

Jak vysoká je peněžitá pomoc v mateřství v roce 2024 a jaká jsou základní pravidla? Tady je přehled a kalkulačka. Spočítejte si, kdo má nárok.

Dosáhnete na přídavek na dítě? Podmínky pro rok 2024

4. 1. 2024 | Petr Kučera

Dosáhnete na přídavek na dítě? Podmínky pro rok 2024

Kdo má nárok na dětské přídavky? Jak vysoký je v roce 2024? Co se počítá do příjmů a jak zjistit životní minimum domácnosti? Tady je přehled a kalkulačka.

Partners Financial Services