Mastercard omezí bezplatný vstup do letištního salonku

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 24. 1. 2020 | 1 komentář

Držitelé karty MC World Elite přijdou o bezplatný vstup pro rodinu nebo jiný doprovod do letištního salonku Mastercard na pražském Terminálu 1.

Klientům to dnes oznámila ČSOB, k omezení dojde od 1. února. Stejné zpřísnění chystá během února podle informací webu Peníze.cz také Česká spořitelna. Jde o globální krok asociace Mastercard, ne o rozhodnutí tuzemských bank.

Do salonku MC Lounge na pražském letišti měl doteď bezplatný přístup majitel zmíněných prémiových karet Mastercard (programy ČSOB Premium a Erste Premier), s sebou si zdarma mohl vzít až čtyři lidi jako doprovod. Nově za každého hosta zaplatí 300 korun. Není vyloučeno, že u karet registrovaných do programu Priceless Specials dosáhne klient na výraznou slevu tak, jako to dřív bylo u karet Mastercard World a Gold (z částky 450 Kč přišlo 350 Kč zpět, výsledná cena tak dosáhla 100 Kč). Plná cena bez karty je 720 korun.

Přísnější pravidla už platí na vídeňském a bratislavském letišti. Majitel karty bude i nadále mít vstup zdarma, za doprovod ve Vídni zaplatí 23 eur (od února beze změny) a v Bratislavě 12 eur (což je zlevnění z dosavadních 18 eur), uvedla ČSOB. 

Vstupů do salonků Lounge Key se změna nedotkne. Majitel Premium karty ČSOB tak dál může využít čtyři bezplatné vstupy za rok, majitel karty ČS/Erste Premium dokonce šest, případně některé převést na doprovod, a to zřejmě i na vstup do MC Lounge. 

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook a neuniknou vám další aktuality, praktické tipy ani zajímavé rozhovory!

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Revoluce v placení se blíží, hlásí banka. Zacvakáte bez terminálu

5. 12. 2023 | Petr Kučera | 1 komentář

Revoluce v placení se blíží, hlásí banka. Zacvakáte bez terminálu

Nové řešení, které má podstatně rozšířit možnost bezhotovostního placení v Česku, přinese Air Bank pod značkou Cvak. Obchodníkům umožní přijímat platby i bez klasického platebního terminálu. celý článek

Hledáte starší platbu? Porovnali jsme, jak daleko vás banky pustí

6. 11. 2023 | Petr Kučera | 2 komentáře

Hledáte starší platbu? Porovnali jsme, jak daleko vás banky pustí

Můžete v roce 2023 snadno najít platbu z roku 2020? Délka takzvané transakční historie se u bank výrazně liší. Dobrou zprávou je, že v posledních letech se prodlužuje.

Číslo karty v mobilní aplikaci ukáže už sedm bank

23. 10. 2023 | Petr Kučera | 3 komentáře

Číslo karty v mobilní aplikaci ukáže už sedm bank

Kompletní údaje k platebním kartám už umí ukázat i mobilní aplikace Smart Banking od UniCredit Bank. Klienti si mohou nechat zobrazit celé číslo karty, datum expirace i její CVV/CVC... celý článek

Hello bank definitivně končí, klientům posílá výpovědi

26. 9. 2023 | Petr Kučera

Hello bank definitivně končí, klientům posílá výpovědi

Hello bank bude poskytovat platební účty a spotřebitelské úvěry už jenom do konce letošního listopadu. Vyplývá to z výpovědí, které od minulého týdne rozesílá klientům.

Mastercard má nového obchodního ředitele pro Česko

4. 9. 2023 | Petr Kučera

Mastercard má nového obchodního ředitele pro Česko

Novým obchodním ředitelem společnosti Mastercard pro Českou republiku a Slovensko byl k 1. září jmenován Tomáš Chumchal. Ve funkci bude mít zodpovědnost za prodejní strategii a řízení... celý článek

Partners Financial Services