Co o webu ČSOB Leasing soudí porotci Peníze.CZ

Leoš Bárta | 19. 10. 2001
Pavel Daniel, Marketing & Media Pavel Daniel, Marketing & Media

Střídmý, ale povedený web! Corporátní informace, nezbytné kalkulačky, dostatek odkazů na všechny dokumenty, které jsou potřeba k leasingovým smlouvám (a to nejen pro podnikatele), rozsáhlá nabídka produktů, které nejsou tak časté, jsou pěkně pohromadě. Trochu mi sice vadilo, že jsem musel kvůli posunu celého okna webu často používat tlačítko se šipkou zpět (což by člověk neznalý internetového pohybu mohl považovat za důležité), ale to je spíš kosmetická pidivadička. K webu ČSOB leasingu bych nicméně použil stejnou výtku jako v minulém hodnocení - i když chápu, že společnost chce vystupovat jako nezávislá a především leasingová, je ať se jí to líbí nebo ne součástí ČSOB Group. Co když se najde člověk, který bude chtít srovnání s tradičními bankovními produkty nebo porovnání půjčky na auto s leasingem? Prostě by neškodil odkaz na banku a další "dcerky", jejichž podnikání s tímto byznysem souvisí. Hodila by se i častější aktualizace novinek a informací z firmy a pro novináře i tiskových zpráv. Suma sumárum - ještě nějaký kreativní nápad (třeba předpověď počasí každý den?) k odpočinku a bude to super web!

Pavel Janeček, Pioneer Pavel Janeček, Pioneer

Web působí studeným dojmem, stejně jako všechny www stránky skupiny KBC. Prezentace má jednoznačnou a přehlednou navigaci s informací o vnoření do struktury webu. Informační obsah rovněž nijak nestrádá a nalezl jsem v něm vše, co mne zajímalo. Grafika stránek je více než minimalizovaná. Kromě pár ozubených koleček a fotografii ojetých automobilů se žádná nevyskytuje anebo jsem na ni nenarazil. Oceňuji velmi dobrou snahu o interaktivitu a aktivní obsah. Ať už se jedná o návrhy smluv, obsluhu mailing listu, kalkulátor leasingových splátek apod. Jedinou výtku mám k funkcionalitě vyhledávání. Ne, skutečně nepotřebuji vidět výsledek hledání v různém kódování češtiny. Vlastní www server, pod systémem APACHE a umístěný na páteři GTS, poskytuje vysoce komfortní přístupové rychlosti a návštěvníka nijak nezdržuje. Celkově lze říci, že server nedělá firmě ostudu, ale na velkou pýchu to také není.

Petr Nešpůrek, ARBOmedia Petr Nešpůrek, ARBOmedia

Hodnocení webu ČSOB Leasing bylo poměrně příjemné. Odkliky funkční, snadná orientace v menu, funkční kalkulačka :) Škoda jen, že se při tvorbě těchto stránek nevěnovali více využití Flashe, nebo nepřidali alespoň nějaké obrázky, protože stránky se takové, jaké jsou, zdají dost suché a nezáživné. Novinky jsou shodné s Tiskovými zprávami. Proč?

Na druhou stranu jako plus beru výroční zprávu za rok 2000 a dokonce i zveřejnění obchodních výsledků za 1. pololetí roku 2001, FAQ, přehled ojetých vozů, kalkulačku, neotvírání nových oken… Celkově je ale web moc suchý, chybí jakákoliv grafika, naprogramování, interakce, cokoliv, co by mě zaujalo.

Jan Rosenauer, Český rozhlas Jan Rosenauer, Český rozhlas

Na první pohled stránky vypadají jako něco mezi informačním serverem a firemní prezentací. Více invence by jim neškodilo. Hlavní menu je pro mne nepochopitelně rozděleno na dvě části, přičemž kolonky Informace o společnosti a Pro partnery by klidně mohly mít společný název. O firmě se dovídám poměrně dost informací, škoda jen, že výroční zpráva je tu jen ta poslední. Ale aspoň je za rok 2000. Informace k produktům považuji za dostatečné, jejich členění přehledné. Kromě popisu mi nabízejí i možnost vytisknout si potřebné formuláře, spočítat si ceny v kalkulačce a odkazy na případné další související informace. Nechybí ani nabídka odebraných vozidel nebo e-leasing - možnost elektronického sjednání smlouvy pro podnikatele a firmy. Rozsáhlá je i stránka frekventovaných dotazů. Škoda jen občasných chyb v php kódu a titulků, které nesmyslně nejsou odkazy (proč se musím strefovat do malých šipeček?).

Klára Ujčíková, Aliatel Klára Ujčíková, Aliatel

Obsahově velmi povedené stránky se srozumitelnou strukturou. Velmi oceňuji možnost elektronického sjednání leasingových smluv (e-leasing), který je však dostupný pouze z titulní stránky, což může spousta návštěníků přehlédnout. Po důkladnějším prozkoumání navíc zjistíte, že k elektronickému odeslání je připravena pouze žádost o nabídku leasingu. Jinak postrádám opět kontakt na PR oddělení a také e-mailové adresy poboček, které, jak jsem zjistila v elektronickém formuláři, existují.

Milan Vacík, Ami Communications Milan Vacík, Ami Communications

Všechno, co potřebuji vědět, a navíc jednoduše k nalezení. Obvyklé výtky jako nefunkční leasingová kalkulačka, zmatená navigace nebo archaická výroční zpráva zde nejsou na místě. Kromě snad nepříliš nápaditého designu (který je ovšem do značné míry určen corporate image ČSOB) nevím, co kritizovat.

Petr Vyhnálek, Globus Petr Vyhnálek, Globus

Po dlouhé době stránky, na kterých jsem se hned dobře orientoval a rychle dostal k informacím, které mne zajímaly. Domnívám se, že se na těchto stránkách rozhodně neztratíte, navigace je promyšlená a hlavně všudypřítomná. Jednoduchá a konzistentní grafika stránek dodržující CD/CI nebude rozhodně zdržovat načítání pro návštěvníky používající dialup připojení.

Skoro bych těmto stránkám nechtěl nic vytknout, ale kdo hledá, přece jen najde. Nevím proč, ale nezabezpečený formulář s rodným číslem není zrovna nejlepší...

Pokud se odstraní tento problém a drobná chybka na HP ve scriptu zobrazující nabídku vozidel, máme tu rozhodně kvalitní stránky, ze kterých by se mohli ostatní poučit.

Mezi porotce patří také také Petr Bednář z vydavatelství Ringier, Vladimír Iliev z iStrategie, Martin Jaroš z Českého Mobilu, Viera Lukáčová z Českomoravské stavební spořitelny a Tomáš Řehák ze společnosti Run Interactive. Jejich hodnocení zde však chybí pro přílišnou zaneprázdněnost.

Už jste někdy surfovali stránkami ČSOB Leasing? Nezabloudili jste tam? Pomohly vám stránky v něčem? Svěřte se nám se svými zážitky.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kola, kola, kolečka

19. 10. 2001 | Leoš Bárta

Kola, kola, kolečka

V tomto týdnu hodnotíme druhou nejsilnější leasingovou společnost – ČSOB Leasing. Čeká nás nelehká práce, ale bezesporu zajímavá exkurze. Jako už mnohokrát předtím zjistíme, že udělat... celý článek

Partners Financial Services