Vážený pane předsedo, vážená vládo!

Vážený pane předsedo, vážená vládo!
Je možné, že si vzpomenete na mojí živou korespondenci s Vámi ohledně dividendy a vlastního prodeje Českých radiokomunikací. Jsem pouhý nicotný burzovní spekulant, některá konkrétní čísla byla trochu spekulativní, nicméně podstata byla vždy můj skutečný názor, píše v otevřeném dopisu Pavel Zajíček.

Můj závěrečný názor na privatizaci Českých radiokomunikací (spekulativního v něm není nic):
1) Česká vláda prodala České radiokomunikace z pohledu celkových výnosů pro stát za celý rok (asi 22 miliard - daň+dividenda+výnos z prodeje) velice dobře, sice pozdě, ale ještě včas. Že to bylo ještě včas, potvrdí již letošní hospodářské výsledky údajné hrozinky na dortu Českých radiokomunikací - Radiomobilu. Contactel bude pouze okrajový operátor i v budoucnu. To vím jistě. Pozoroval jsem opravu hráze rybníku Jordán v Táboře. Pouze Český telecom zakomponoval do hrázního tělesa svá zařízení, ostatní soutěžitelé kecají z Prahy.
2) Prodejem Českých radiokomunikací vláda nesnížila vnitřní hodnotu společnosti, kromě dividendy, která však byla řádně vyplacena všem akcionářům.
3) Vláda nemá nic společného s propadem ceny akcií Českých radiokomunikací za poslední rok a půl, cena po vyplacení dividendy kolem 350,- Kč je cenou férovou, její krátkodobé nastoupání na 2.200,- Kč bylo spekulativní, spekulanti vydělali, blbci teď křičí.

Jako občan žádám, aby jste se bránili ve sdělovacích prostředcích pomluvám připitomělých "analitiků" a potrefených hus, které si chtěly kolem Českých radiokomunikací hrát na spekulanty a nemají na to. Poukázáním na skutečný dobrý výsledek prodeje Komerční banky a i Českých radiokomunikací na tiskových konferencích vlády i jinak si jednoznačně vylepšíte vyjednávací pozici při prodeji ČEZ, Unipetrolu a konečně i Českého telecomu.

ČEZ prodejte za pořádnou cenu (250,- za akcii není možná ještě dost), Francouzi budou licitovat hodně vysoko. Vždyť proč by si jinak tady kupovali Komerční banku za hříšný peníz - no přeci k obsluze energetických plateb, holenkové. O Unipetrol se také budou prát draci, kteří vědí, o co kráčí, a je jim ukradená současná neprůhledná holdigová struktura. Bez předsudků přistupujte k Rusku, je to do budoucna velice perspektivní ropný a plynárenský hráč světové šachovnice. Plynovody a ropovody ze střední Asie do Evropy má vyřešené a pod kontrolou. Pozice USA se bude do budoucna již pouze oslabovat.

Politika je mi ukradená od malička, jsem vždy v opozici do hranice ztráty svobody. Ale, pokud se Vám podaří rychle a dobře prodat ČEZ a Unipetrol, to stádo Vás zase zvolí.

Co si myslíte o tomto názoru? Proč podle vás Pavel Zajíček dopisy vládě a ministrům píše? Také si myslíte, že prodej ruským firmám je O.K.? Napiště nám!

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 30 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 10. 2001 17:05, TGP

No vidíte, a já myslel, že je to tam schválně a že takto vyjadřujete k analytikům svou nelásku :-)

Zobrazit celé vlákno

+18
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

30. 10. 2001 17:15, Baronlempl

Je sečtělý, to už jsem psal jinde.

Zobrazit celé vlákno

-15
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (30 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Finanční poradce a etika

10. 8. 2001 | Pavel Zajíček

Finanční poradce a etika

O potřebnosti etiky se dnes hovoří téměř všude; zejména v politice a ekonomice její absence vede k viditelným a nebezpečným důsledkům. Na druhé straně si však někteří myslí, že je to... celý článek

Nekupte to za ty peníze

31. 7. 2001 | Pavel Zajíček

Nekupte to za ty peníze

Pavel Zajíček, autor článku známý též pod přezdívkou Baronlempl, by chtěl být jednou nezávislým finančním a investičním poradcem. Zatím se nevyjádřil přesně, zda pouze jednou, nebo... celý článek

Partners Financial Services