Přiznání k dani dědické

Předmětem dědické daně bylo nabytí nemovitého a movitého majetku děděním (dědictví ze závěti či ze zákona). Minulý čas je na místě – od roku 2014 dědická daň neexistuje. Bezúplatné nabytí věci děděním je sice předmětem daně z příjmů, dědic je nicméně od placení této daně osvobozen a ani dědictví nemusí zanášet do daňového přiznání.

Aktuální daňové formuláře pro přiznání daně z příjmů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Související články na téma daň dědická, dědická daň, přiznání k dani dědické

Ani dárek není zadarmo

16. 12. 2004 | Lucie Aschenbrennerová | 3 komentáře

Ani dárek není zadarmo

Víte, kolik státu zaplatíte, když dostanete například od babičky pozemek jako svatební dar? Zajímá vás kdy a komu se podává daňové přiznání a kolik vlastně zaplatíte? Stát z některých darů dělá skoro "dary danajské", podívejme se na ně.

Jak drahé je dědictví

10. 12. 2004 | Lucie Aschenbrennerová | 40 komentářů

Jak drahé je dědictví

Zdědili jste auto, chalupu nebo dokonce luxusní vilu na Bahamách po bohatém strýčkovi a nevíte si rady s dědickou daní? Poradíme vám. Přečtěte si, kdy musíte podat daňové přiznání, z jakého majetku daň zaplatit, jak funguje dědické řízení a hlavě kolik zaplatíte státu či notáři.

Nový rok s novými daněmi

6. 1. 2004 | Tereza Košťáková | 6 komentářů

Nový rok s novými daněmi

Nový rok s sebou už tradičně přináší kromě jiného i změny v daňové oblasti. Co nového si pro nás letos připravil stát u daně z přidané hodnoty, daně z příjmu, spotřební daně a majetkových daní?

Na půl nechtěné dítě aneb co vyvrhla sněmovna

30. 9. 2003 | Jiří Šedivý | 5 komentářů

Na půl nechtěné dítě aneb co vyvrhla sněmovna

Poslanci koaličních stran prosadili první kroky vládní reformy veřejných financí. Důsledky lze čekat na všech frontách: přiostří se v oblasti důchodů, nemocenských dávek nebo u stavebního spoření. Volněji by se pak mělo dýchat firmám, naopak živnostníkům některé zbrusu nové povinnosti přibudou.

Zemřela teta Květa

21. 9. 2000 | Petr Vykoukal | 7 komentářů

Zemřela teta Květa

Úmrtí našich blízkých nám často kromě zármutku přináší ještě jeden problém – dědictví. Jak se v praxi dělí pozůstalost v případě neexistence závěti, vám přiblíží případ tety Květy.

Stránka 2/2

2

Následující

Partners Financial Services