Poradenská fúze: SFG Holding koupil většinu v S&P Czech Finance

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 25. 5. 2020
Poradenská fúze: SFG Holding koupil většinu v S&P Czech Finance

Zdroj: Shutterstock

Poradenská společnost SFG Holding získala tříčtvrtinový podíl v konkurenční společnosti S&P Czech Finance.

S&P Czech Finance vznikla v roce 2011 a zabývá se zprostředkováním obchodů na většině akciových trhů a investičním poradenstvím. Společnost má přes 300 klientů a objem transakcí dosahuje nižších stovek milionů korun ročně.

„Díky tomuto spojení můžeme nabízet mnohem bohatší sestavu produktů než dřív – v S&P Czech Finance se totiž zaměřovali pouze na kapitálový trh, dnes ale mohou nabízet produkty celé skupiny, využívat i systémy SFG, jako je klientská zóna, a těžit tak ze všech výhod v rámci celého holdingu,“ říká Michal Dědek, majitel a CEO společnosti SFG Holding.

Srovnejte si to s námi

Fúze má kořeny už v roce 2017, kdy paradoxně s nabídkou odkoupení podílu v tehdejší Dědkově společnosti Finin Group přišel Aleš Procházka, jeden ze zakladatelů S&P Czech Finance. Po odmlce se na podzim loňského roku situace obrátila. S&P Czech Finance se dostala do potíží a z dvanáctimilionových tržeb roku 2018 spadla na čtvrtinu.

„Původně jsme zamýšleli koupit 51procentní podíl, zásahem koronavirové krize jsme na konci dubna uzavřeli obchod za nižší jednotky milionů a náš podíl nakonec činí 75 procent,“ popisuje Dědek.

„Koronavirová krize vše uspíšila a jsme rádi, že jsme se mohli stát součástí skupiny SFG, dokázali jsme stabilizovat společnost a zvětšili jsme tak portfolio o další produkty. V budoucnu plánujeme založení obchodníka s cennými papíry, abychom mohli nadále rozšiřovat sortiment služeb,“ dodává Aleš Procházka, který v současnosti v holdingu zůstal na pozici CEO S&P Czech Finance.

Z týmu S&P Czech Finance přešlo pod SFG Holding pět z původních devíti lidí. Jsou plně začleněni do jeho struktury, tvoří ale samostatnou jednotku, která bude nadále operovat pod názvem S&P Czech Finance, člen holdingu SFG.

„Vyrovnali jsme některé závazky, aplikujeme naše interní procesy a pomalu začínáme rozjíždět obchodní stránku. Předpokládám, že už od začátku června budeme schopni klientům poskytovat veškeré služby tak, jak byli zvyklí,“ dodává Dědek.

SFG Holding se zaměřuje na odborné poradenství a financování jednotlivců i firem, realitní služby, projektové řízení a investice do developmentu, nemovitostí a startupů.


Čtěte více:

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

finanční poradenství

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Nová Partners Banka startuje. Má rodinný účet i atraktivní spoření

6. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 4 komentáře

Nová Partners Banka startuje. Má rodinný účet i atraktivní spoření

Zájemci mají na výběr ze tří balíčků. Účet si lze založit zatím jen přes poradce, od dubna také online přes aplikaci. Ve druhé polovině roku chce banka nabídnout i spotřebitelské úvěry... celý článek

Soutěž Realiťák roku zná vítěze. Titul získal už potřetí

1. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Soutěž Realiťák roku zná vítěze. Titul získal už potřetí

Vítězem šestého ročníku soutěže Realiťák roku, který každoročně oceňuje nejlepší realitní makléře v Česku, se letos stal Adam Šimoník z Olomouckého kraje. 

Pětina Čechů tají před partnerem mimořádné příjmy i výdaje

1. 2. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pětina Čechů tají před partnerem mimořádné příjmy i výdaje

Nadpoloviční většina Čechů považuje veškeré příjmy i výdaje domácnosti za společné, nicméně pětina lidí před svými partnery některé tají. Ukázal to Index prosperity a finančního zdraví,... celý článek

Partners Financial Services