Přiznání k dani z příjmů bez chyb

Eva Sovová | rubrika: Tip na knihu | 26. 2. 2008 | 2 komentáře
Přiznání k dani z příjmů bez chyb
Formulář daně z příjmů každoročně potrápí miliony občanů. Vyhnout se případným chybám nedokáže každý, dokonce ani daňoví poradci. Na knižních pultech jsme objevili příručku s praktickými návody, jak na to a bez chyb.

Daň z příjmu fyzických osob, je jedním z nejvíce využívaných daňových formulářů. Vyplnit tiskopis a odevzdat ho finančnímu úřadu stíhají v lednu a v únoru zpravidla jen ti nejpilnější a nejšikovnější. Většina poplatníků tradičně ponechává daňové přiznání až na březen. Při vyplňování kolonek a správném výpočtu daně z příjmů fyzických osob přitom chybí řadě lidí jistota a někdy tápou dokonce i daňoví poradci.

Název: Přiznání k dani z příjmů fyzických osob za rok 2007
Autor: Martin Děrgel
Počet stránek:180
Cena: 225 Kč (doporučená cena)
Měsíc/rok vydání: 01/2008
Užitečným průvodcem, jak správně a bez chyb vyplnit formulář daně z příjmu, může být knižní novinka Přiznání k dani z příjmu fyzických osob za rok 2007 autora Martina Děrgela vycházející v nakladatelství ASPI.

V úvodu publikace upozorňuje na to, co a jak se zdaňuje a z čeho se daň z příjmu neplatí. Informuje také o změnách v legislativě, které mají na vyplnění přiznání letos dopad.

Autor neobtěžuje přemírou teorie, řeší hlavně reálné problémy. Přináší celou řadu praktických příkladů a odpovědí na konkrétní situace, jak chyby neudělat a zvládnout daňové přiznání bez problémů. Umožňuje vyznat se v samotném tiskopisu daňového přiznání, pochopit souvislosti a uspořit čas s jeho vyplněním.

Dva příklady obsahují také návod, jak správně vyplnit přehledy pro Českou správu sociálního zabezpečení a zdravotní pojišťovnu.

Zaměstnanci zde najdou, kdy a v jakých případech se daňovému přiznání nevyhnou. Lidé, kteří si přivydělávají i za hranicemi Česka, budou informováni, kdy se z nich stávají daňoví rezidenti a jak a kde se v takovém případě daně platí. Autor se snaží poradit i v těžkých situacích, kdy podnikatel zemře a jeho příbuzný se stane dědicem firmy. Řadu užitečných informací připravil Děrgel rovněž pro studenty, kteří si přivydělávají například publikováním článků nebo podnikáním. Praktické příklady přináší publikace také pro manželské páry, které letos uplatňují naposledy společné zdanění manželů. Kniha řeší i příjmy z pronájmu či kapitálového majetku.

Každý případ rozpracovává autor do detailů. V konkrétních situacích, které by mohly u poplatníka nastat, vždy dává návod, jak postupovat. Součástí novinky je i řada vyplněných daňových přiznání. Každý vzorový příklad provází komentář, který krok za krokem navádí, jak zasadit údaje do správných kolonek.

Jde o názornou publikaci, kterou ocení všichni, kdo letos musí daňové podání sami sestavit a podat.

Už jste podali daňové přiznání za minulý rok? Měli jste s vyplňování formuláře nějaké problémy?

 

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Společné zdanění manželů: letos naposledy

13. 2. 2008 | Jan Pekař | 6 komentářů

Společné zdanění manželů: letos naposledy

Potřetí a naposledy je letos možné uplatnit společné zdanění manželů. Mohou je využít pouze manželé, kteří vyživují alespoň jedno nezaopatřené dítě a žijí spolu s dětmi ve společné... celý článek

OSVČ: Jak na přehled za rok 2007 zdravotní pojišťovně

12. 2. 2008 | Eva Sovová

OSVČ: Jak na přehled za rok 2007 zdravotní pojišťovně

Přehled o příjmech a výdajích musí zdravotním pojišťovnám odevzdat všichni živnostníci. Tedy i ti, kteří ukončili živnost loni nebo před podáním Přehledu. Kdo změnil pojišťovnu, odevzdává... celý článek

Jak na daň z příjmu za rok 2007

11. 2. 2008 | redakce Peníze.CZ | 5 komentářů

Jak na daň z příjmu za rok 2007

Přiznání k dani z příjmu musí podat každý, jehož roční příjmy neosvobozené do daně přesáhly 15 tisíc korun. Buď to za něj může udělat jeho zaměstnavatel, nebo poplatník musí vyplnit... celý článek

OSVČ: Jak a kdy odevzdat Přehled o příjmech a výdajích

8. 2. 2008 | Eva Sovová | 5 komentářů

OSVČ: Jak a kdy odevzdat Přehled o příjmech a výdajích

Přehled o příjmech a výdajích musí vyplnit a odevzdat České správě sociálního zabezpečení i ti, kdo si vloni nevydělali na živnostenský list ani korunu. Kdo Přehled neodevzdá včas nebo... celý článek

Partners Financial Services