Komerční banka varuje před podvodnými e-maily

jih | rubrika: Aktuality | 11. 9. 2019 10:25 aktualizováno 11. 9. 2019 11:27

Komerční banka varuje před podvodnými e-maily, které nyní nacházejí někteří její klienti ve svých e-mailových schránkách. Zpráva se snaží z klientů přes přesměrování na falešnou přihlašovací stránku získat přístupy k účtům.

„Na odkazy v e-mailu neklikejte a nezadávejte vaše přihlašovací údaje! Komerční banka tento typ informací po klientech nikdy nevyžaduje,“ varuje banka.

„Doporučujeme vám neotevírat žádné emaily z neznámého zdroje, neklikat na neznámé odkazy v nich uvedené a nevyplňovat přihlašovací údaje včetně vkládání vašeho certifikátu pro internetové bankovnictví,“ pokračuje KB.

Klientům, kteří na podvodný e-mail reagovali, banka radí neprodleně kontaktovat klientskou linku internetového bankovnictví na čísle 955 551 552 nebo napsat e-mail na mojebanka@kb.cz.

Ukázka podvodného e-mailu

Ukázka podvodného e-mailu. Zdroj: KB

Jde o klasickou ukázku takzvaného phishingu, což je velmi rozšířený druh podvodů. Naposledy před ním varovala v pondělí Fio banka. Na Facebooku je nyní reklama, která funguje stejně jako e-maily, před kterými varuje KB. I reklama láká na falešnou přihlašovací stránku. Těm, kteří na ní své přihlašovací údaje zadali, volají podvodníci jménem Fio banky a chtějí po nich potvrzovací kódy pro platby z SMS.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

banky, komerční banka, phishing

A tohle už jste četli?

Okamžité platby v eurech spouští už třetí banka. Transakci nabízí zdarma

7. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Okamžité platby v eurech spouští už třetí banka. Transakci nabízí zdarma

Fio banka se jako třetí banka na českém trhu zapojuje do systému okamžitých plateb v eurech. Jejich odesílání i přijímání je zdarma, s výjimkou odchozí platby do zemí mimo Evropskou... celý článek

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

2. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

Píše vám přítel na Facebooku, že jste vyhráli? Pozor na to. ČSOB varuje před novým trikem kybernetických podvodníků, kteří využívají kontakty na sociálních sítí.

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

Partners Financial Services