Air Bank přidává pojištění karet a osobních věcí

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 9. 2. 2024
Air Bank přidává pojištění karet a osobních věcí

Zdroj: Air Bank

Air Bank začíná nabízet pojištění osobních věcí a platebních prostředků. Služba, na které spolupracuje s Maxima pojišťovnou, je dostupná v bankovní aplikaci My Air.

Za 50 korun měsíčně si lze pojistit zneužití odcizené nebo ztracené platební karty, odcizení a ztrátu osobních i pracovních věcí jako jako jsou mobil, brýle (včetně slunečních), tablet a notebook, odcizení peněz, odcizení i ztrátu klíčů od domu i auta a ztrátu a odcizení dokladů doma i v zahraničí.

Za 100 korun měsíčně pak lze pojistit osobní věci všech členů domácnosti.

Pojištění platí po celém světě bez omezení.

„Při zneužití platebních prostředků a odcizení osobních věcí nabízíme jedny z nejvyšších limitů na trhu. V případě zneužití odcizené nebo ztracené karty pojišťovna vrátí až 100 000 korun,“ říká mluvčí Air Bank Jana Pokorná. To platí pro platby potvrzené PINem, který mohl někdo spatřit například při placení v obchodě, ale i platby na internetu ověřené metodou 3D Secure.

„U plateb, které nevyžadují potvrzení PINem nebo ověření metodou 3D Secure, pojištění kryje částky do výše 50 eur. Tedy částky, za kterou by odpovídal klient a nebyla by bankou kompenzovaná. Opětovné pořízení odcizené elektroniky mladší pěti let pojišťovna proplatí až do výše 50 000 korun,“ upřesňuje mluvčí.

Hledáte cestovní pojištění na míru? Poradíme!

Najděte cestovní pojištění podle svých představ, ať na pracovní cestu nebo dovolenou. Sjednáte i v den odjezdu sobě i ostatním.

„V případě ztráty dokladů navíc pojišťovna klientům kromě nákladů na jejich znovuvystavení zaplatí ještě 1000 korun jako náhradu za čas strávený vyřizováním na úřadech,“ dodává Pokorná.

Air Bank už dříve nabídla cestovní pojištění od Axa Assistance. Zprostředkuje také pojištění auta přes srovnávač Rixo, který stejně jako Air Bank patří do skupiny PPF.

Možnost pojištění za poplatek – nebo i zdarma v rámci prémiových účtů – nabízejí také některé další banky.

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+16
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

14. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

Trh pojištění v Česku loni stoupl meziročně o 7,1 %, celkový předpis smluvního pojistného dosáhl 168,49 miliardy korun. Vyplývá to z předběžných údajů za rok 2023, které podle své metodiky... celý článek

Dvě pětiny domácností nemají pojištění proti krádeži

15. 8. 2023 | redakce Peníze.CZ

Dvě pětiny domácností nemají pojištění proti krádeži

Pouze 57 procent domácností v Česku má sjednáno pojištění proti vykradení rodinného domu či bytu. Ukázal to průzkum společnosti ČPP Servis, dceřiné společnosti České podnikatelské pojišťovny,... celý článek

Jakou hodnotu má váš dům? Můžete přijít o miliony

3. 5. 2023 | Hynek Just | 2 komentáře

Jakou hodnotu má váš dům? Můžete přijít o miliony

Ceny nemovitostí prudce rostou, jejich pojištění ale většinou neměníme. S každým růstem inflace, zdražením stavebních materiálů či pozemků přitom klesá suma, kterou dostanete od pojišťovny,... celý článek

Ergo pojišťovna se přejmenovala, zviditelní nového vlastníka

31. 10. 2022 | Petr Kučera

Ergo pojišťovna se přejmenovala, zviditelní nového vlastníka

Ergo pojišťovna se 28. října přejmenovala na SV pojišťovnu. S novým názvem chce veřejně zviditelnit změnu vlastníka, která byla dokončena před rokem.

Záplava není povodeň. Jak nepřijít o peníze z pojišťovny

13. 7. 2022 | dTest | 2 komentáře

Záplava není povodeň. Jak nepřijít o peníze z pojišťovny

Co si pohlídat, když si chcete správně pojistit nemovitost nebo domácnost proti velké vodě? Tady jsou rady od spotřebitelského sdružení dTest.

Partners Financial Services