Ergo pojišťovna se přejmenovala, zviditelní nového vlastníka

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 31. 10. 2022

Ergo pojišťovna se 28. října přejmenovala na SV pojišťovnu. S novým názvem chce veřejně zviditelnit změnu vlastníka, která byla dokončena před rokem.

Novým a jediným vlastníkem akciové společnosti Ergo pojišťovna se k 4. listopadu 2021 stala německá finanční skupina S.V. Holding AG se sídlem v Drážďanech.

SV pojišťovna logo
Zdroj: SV pojišťovna

Nové logo.

„S touto změnou spojená spolupráce s německými spořitelnami Sparkassen nám umožní nejen vzájemně rozšířit svou nabídku, ale také posílit distribuční síť a zapojení moderních technologií do našeho klientského servisu,“ říká Jana Jenšová, předsedkyně představenstva SV pojišťovny.

Česká akciová společnost SV pojišťovna spravuje portfolio přibližně 800 tisíc klientů a ročně vykazuje okolo 600 milionů korun předepsaného pojistného. Dlouhodobě se zaměřuje na specializované produkty, jako je pojištění prodloužené záruky, zdravotní pojištění pro cizince, cestovní pojištění a pojištění odpovědnosti. Ve svém portfoliu spravuje i úrazové, majetkové a životní pojištění.

Hrajte na jistotu

Pod bus
Zdroj: Shutterstock

Dobré pojištění může být k nezaplacení. Rádi vám pomůžeme vybrat.

Produkty SV pojišťovny nabízejí samostatní obchodní zástupci a makléři, Vojenská zdravotní pojišťovna ČR, obchody Planeo Elektro, dceřiná společnost SV Pro-finance (dříve Ergo Pro) a další obchodní partneři.

Pro klienty a obchodní partnery se – kromě názvu společnosti – v praxi nic nemění. Veškeré smluvní obsahy a podmínky pro klienty a obchodní partnery zůstávají zcela beze změny, zdůrazňuje pojišťovna.

S.V. Holding AG je také 100% vlastníkem společností Sparkassen-Versicherung Sachsen Lebensversicherung AG a Sparkassen-Versicherung Sachsen Allgemeine Versicherung AG. Akcionáři a zakladateli S.V. Holding jsou saské spořitelny a jihoněmecké pojišťovny Bayern-Versicherung AG se sídlem v Mnichově a SV SparkassenVersicherung se sídlem ve Stuttgartu.

Dosavadní Ergo pojišťovna v Česku vznikla v roce 1994 jako Victoria pojišťovna. Do loňského roku ji vlastnily rakouské společnosti Ergo Austria International s podílem 75,9 % a Ergo Versicherung s podílem 24,1 %.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Češi se ochudili o miliardy. Neměli životní pojištění

19. 4. 2024 | Radim Zelený | 3 komentáře

Češi se ochudili o miliardy. Neměli životní pojištění

Úrazy, onemocnění, invalidita či úmrtí – pojistné události, za které loni Češi od pojišťoven dostali bezmála deset miliard korun. Mohlo to ale být mnohem víc. O miliardy Češi přišli,... celý článek

Trauma jako pracovní úraz? Soud řekl, kdy je nárok na odškodnění

10. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Trauma jako pracovní úraz? Soud řekl, kdy je nárok na odškodnění

Jste v práci svědkem nějaké nečekané dramatické události – začne hořet, kolega spadne z výšky nebo se ocitnete u dopravní nehody. Po čase se u vás projeví posttraumatický syndrom. Jde... celý článek

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

2. 4. 2024 | Petr Kučera

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

Od začátku dubna se rozšířil okruh vozidel, za které je nutné platit povinné ručení. Nově se může týkat i elektrických koloběžek, segwayů, zahradních traktůrků, motorových golfových... celý článek

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

2. 4. 2024 | Pavla Adamcová

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

Zatímco silné koloběžky a seqwaye mají mít od dubna povinné ručení, u elektrokol se naopak pravidla v Česku zmírní. Problém s výkonnějšími elektrokoly však může nastat za hranicemi.... celý článek

Vylepšete si havarijní pojištění. Co je GAP a allrisk

25. 3. 2024 | Martina Mádlová | 3 komentáře

Vylepšete si havarijní pojištění. Co je GAP a allrisk

Chcete si pořídit nový automobil a zajistit mu maximální ochranu? Běžné havarijní pojištění pro vás není úplně výhodné? Zamyslete se nad pojištěním GAP a allrisk. Oba typy pojištění... celý článek

Partners Financial Services