Investiční projekty s využitím Kyperských společností

PR článek | rubrika: PR Článek | 14. 6. 2010
Poslední dobou se kyperské společnosti dostávají do popředí zájmu zahraničních investorů. Kypr zavedl 10% sazbu daně z příjmu právnických osob, zrušil možnost zakládání tzv. „offšhorových společností“, společností nezdaňujících příjmy ze zdrojů plynoucích od jinud než z Kypru a zavedl celou řadu dalších opatření, a to z toho důvodu, aby přestal být vnímán jako daňový ráj.

Chování multinacionálních korporací je významně ovlivňováno snahou o snížení jejich daňového zatížení. Při vytváření mezinárodních struktur bývá podstatné daňové hledisko, zisky jsou přesouvány do zemí s nižším daňovým zatížením. Národní finanční správy především v Evropě a v USA vystupují proti jakýmkoliv snahám o přesunutí zisků do zemí s nízkým daňovým zatížením a snaží se jim zabránit, tak že společně postupují proti daňové konkurenci v jednotlivých státech. Jednotlivé státy v rámci tzv. balíčku potlačující daňovou konkurenci ( anti-avoidance rules) přijímají do své národní legislativy různá opatření která zabraňují přelévání zisku do zemí s nízkým daňovým zatížením jako například přiřazování příjmů daňovým poplatníkům se sídlem v zemi s vyšším daňovým zatížením, regulace transferových cen, zákazy daňové uznatelnosti nákladů, srážení srážkové daně v případě plateb směřující do zemí s nízkým daňovým zatížením, uzavírání smluv o výměně informací ……….

V případě že jsou příjmy přesouvány z České republiky do země s nižším daňovým zatížením, je potřeba velmi podrobně a opatrně zkoumat zda nejsou porušovány daňové zákony. Na našem semináři, který proběhne dne 17. června, Vám vysvětlíme obecná pravidla a zásady kterými se řídí daňová legislativa v ČR. Na konkrétních případech Vám vysvětlíme co je a co není v mezích daňových zákonů.

Přestože Kyperská vláda zrušila některé daňové výhody, je Kypr stále ve srovnání s ostatními zeměmi evropské unie zemí s velmi přívětivým daňovým režimem pro podnikatelské záměry. Dle mého názoru, je Kypr výhodnější než některé dříve využívané země jako Holandsko, Lucembursko nebo Švýcarsko. V čem konkrétně je kyperské daňové prostředí přívětivější a jak této skutečnosti lze využít se dozvíte na námi pořádaném semináři.

Datum: čtvrtek 17. Června 2010

Čas: 9:00 – 14:00

Místo konání: Hotel President, Náměstí Curieových, Praha 1

Pro bližší informace či registraci prosím kontaktuje Lenku Slovákovou na telefonním čísle +420 296 578 318 anebo na email: slovakova@fucik.cz

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nejčastější chyby v daňovém přiznání. Neděláte je taky?

19. 3. 2024 | Petr Kučera

Nejčastější chyby v daňovém přiznání. Neděláte je taky?

Jaké chyby v přiznání k dani z příjmů fyzických osob jsou nejčastější? Připravili jsme přehled podle zkušeností pracovníků finančních úřadů a ohlasů čtenářů.

Pozor na falešný přeplatek, varuje finanční správa

14. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ | 3 komentáře

Pozor na falešný přeplatek, varuje finanční správa

Finanční správa upozorňuje na podvodné telefonáty, takzvaný vishing, které se v těchto dnech ve velkém šíří po celé České republice. 

Kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Na žádost o e-mail zbývají dva dny

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Na žádost o e-mail zbývají dva dny

Už jen do 15. března můžete požádat o zaslání platebních údajů e-mailem místo složenky. Na samotné zaplacení daně z nemovitých věcí je pak čas do konce května.

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

11. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

Poskytovatelé dlouhodobého investičního produktu nemají povinnost oddělovat příspěvky zaměstnance a zaměstnavatele. To může přinést komplikace při ročním potvrzení pro daňové účely.... celý článek

Daňové přiznání musí podat nejen podnikatelé. Limit se zvedl

5. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ, Petr Kučera

Daňové přiznání musí podat nejen podnikatelé. Limit se zvedl

Kdo musí podat daňové přiznání? Z jakých příjmů se platí daň? Kdy musí vyplnit přiznání i zaměstnanec a kdy se mu to vyplatí, přestože to není jeho povinnost? Tady je přehled.

Partners Financial Services