Cenu Finparády získala první česká multibankovní aplikace Richee Banky CREDITAS

PR článek | rubrika: PR Článek | 11. 2. 2019 | 1 komentář
Portál Finparáda.cz oznámil výsledky soutěže Finanční produkt roku v 11 běžných a 2 extra kategoriích. Cenu Finparády za nejzajímavější počin na trhu roku 2018 má Banka CREDITAS s aplikací Richee.
Cenu Finparády získala první česká multibankovní aplikace Richee Banky CREDITAS

Finparáda.cz zveřejnila výsledky 8. ročníku soutěže Finparáda.cz – Finanční produkt roku 2018. Výhodou soutěže je, že umístění finančních produktů je možné sledovat on-line během celého roku v žebříčcích Finparády.cz, jejichž celoroční vývoj předurčuje výsledné pořadí za daný rok. Mimo 11 produktových kategorií jsou vyhlašovány i dvě speciální kategorie, a to Cena Finparády.cz a Cena veřejnosti.

Cena Finparády 2018 pro Banku CREDITAS za aplikaci Richee

Cílem Ceny Finparády je poukázat na výjimečné výsledky, inovátorské postupy nebo zajímavé počiny na bankovním a finančním trhu za daný rok.

Autor: Scott & Rose

Za rok 2018 Cenu Finparády získala Banka CREDITAS za první českou multibankovní aplikaci a stejnojmenný běžný účet Richee, ke kterému získá klient i platební kartu. Inovativním prvkem na celém řešení je především to, že klient vůbec nemusí mít účet u Banky CREDITAS, a přesto může prostřednictvím Richeeho obsluhovat své účty vedené v jiných bankách a mít tak ucelený přehled o svých financích v mobilu.

Unikátní multibankovní aplikace a běžný účet

Richee je multibankovní aplikace určená pro mobilní telefony s operačními systémy iOS a Android. Nabízí přehled o celkovém zůstatku i zůstatcích na napojených účtech, umožní zadávání plateb ve většině napojených bank, automaticky kategorizuje transakce a generuje statistiky příjmů a výdajů. Má i funkci virtuálního účtu, kam si klient může doplnit vlastní data o transakcích v bankách, které zatím nemají zpřístupněný open banking.

Účet Richee lze založit pouze prostřednictvím výše uvedené aplikace. Nejběžněji využívané služby jsou zdarma. K účtu je zdarma také bezkontaktní platební karta MasterCard Standard. Kartu je možné aktivovat v aplikaci, lze zde také zvolit či změnit PIN, spravovat limity karty, platit s ní na internetu, případně kartu zablokovat.

Hlavní funkcí aplikace Richee je schopnost připojit účty z více bank a poskytnout jejich data přímo v této aplikaci. Uživatel nemusí mít účet u Banky CREDITAS. V současnosti lze připojit Banku CREDITAS, Českou spořitelnu, Fio banku, Equa bank a Air Bank. Nabídka připojení dalších bank je postupně rozšiřována.

Zadání a autorizace platby z napojených účtů

V aplikaci Richee je možné zadávat platby jak z účtů Banky CREDITAS, tak z účtů ostatních bank. Autorizace platby pak probíhá metodou dané banky (např. SMS zprávou).

Úročení účtu je nadstandardní

Běžný účet, který založíte na pár kliknutí, je úročen sazbou 1,5 % p.a. Získáte k němu i výhodnou platební kartu.

Statistiky příjmů a výdajů

Přehled o příjmech a výdajích vzniká automaticky. Informuje o tom, kam finance směrují, či jak s nimi lépe nakládat.

Aplikace Richee: Statistiky příjmů a výdajů.
Přiřazení kategorie k transakci
Autor: Banka CREDITAS

Platby jsou automaticky kategorizovány

Díky automatické kategorizaci transakcí jsou správně zařazeny výdaje a příjmy. Po vstupu do aplikace má uživatel ihned přehled o stavu financí na všech jeho účtech.

Novinka z prosince – propojení s chytrými hodinkami

Napojení chytrých hodinek na aplikaci Richee navazuje na další novinky, které Richee v průběhu podzimu přinesl. Patří mezi ně například 3D Touch a Force Touch, vstup do demo verze appky, kam se není třeba přihlašovat. Užitečná je i nová možnost, přidat si účtenku k transakci či fulltextové vyhledávání.

Jak je zajištěna bezpečnost účtu?

Přístup k účtům je umožněn napojením přes API rozhraní dané banky a autorizovaným přihlášením, nikoli tzv. scrappingem, tedy strojovým čtením dat z klientova účtu po poskytnutí přihlašovacích údajů cizí aplikaci, což byla doposud jediná dostupná cesta přístupu k účtům u podobných konkurenčních aplikací.

Richee – mobilní aplikace pro správu více bankovních účtů

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

16. 4. 2024 | Petr Kučera

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

Zavázali jste se, že na peníze po určitou dobu nesáhnete. Jenže je nečekaně potřebujete dřív. Aspoň část. Jde to? A jakou sankci vám banka naúčtuje? Podmínky v jednotlivých bankách... celý článek

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Partners Financial Services