První rok Trinity Bank: Zdvojnásobila vklady i počet klientů

jih | rubrika: Aktuality | 12. 12. 2019

Trinity Bank má víc než 18 500 klientů, objem vkladů vzrostl na 13,88 miliardy korun. Bilanční suma banky dosahuje víc než 15 miliard korun.Oznámila to u příležitosti ročního výročí transformace záložny Moravský peněžní ústav na banku.

Počet klientů i vkladů se meziročně skoro zdvojnásobil, například vklady v záložně před rokem dosahovaly 6,96 miliardy korun. 

Trinity dál patří mezi malé banky. Zaměřuje se na dobrou nabídku spoření, momentálně láká na spořicí účet s úrokem ve výši 1,58 procenta.

Rozhovor se zakladatelem

Radomír Lapčík vybudoval Moravský peněžní ústav – jednu z největších záložen v zemi, která se začátkem letošního roku změnila na Trinity Bank. V červnovém rozhovoru vysvětluje, proč může nová banka fungovat i bez karet, proč ji chce rozšířit do Švýcarska nebo Německa a proč zůstane v investicích konzervativní. Třeba bitcoin je podle Lapčíka výkřik, před kterým chce klienty chránit.

Sázíme na dobré spoření. Karty jsou detail, říká šéf nové banky

„Na finančním trhu máme mnohaleté zkušenosti. Původní Moravský Peněžní Ústav jsme zakládali v roce 1996 a během několika let se nám podařilo obsadit pozici největšího spořitelního družstva v České republice. Na těchto základech jsme vybudovali Trinity Bank a naší filozofií je i nadále plnit náročné požadavky našich klientů, budovat vzájemnou důvěru a kontinuálně zvyšovat jejich spokojenost,“ říká Radomír Lapčík, předseda dozorčí rady a zakladatel Trinity Bank.

V následujících dvou letech banka například plánuje rozšířit síť poboček v Česku (dnes je má v Brně, Praze a ve Zlíně), pokračovat pak chce ve zkvalitňování služeb privátního bankovnictví a v rozvoji financování v oblasti malých a středních podniků a korporátního bankovnictví. Dnes máme banka v úvěrech rozpůjčováno šest miliard korun.

Už nás sledujete? 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook a dozvíte se včas další aktuality a praktické rady! 

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

banky, Trinity bank

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Spořitelna snižuje úrok na spořicím účtu. Někomu ale ne

13. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna snižuje úrok na spořicím účtu. Někomu ale ne

Česká spořitelna snížila úrokové sazby na spořicím účtu – až na výjimky o 0,75 procentního bodu. Zároveň ještě zkomplikuje strukturu úročení.

Nejlepší spořicí účty v březnu. První porovnání s novou bankou

8. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Nejlepší spořicí účty v březnu. První porovnání s novou bankou

Banky postupně snižují úročení na termínovaných vkladech, některé i na spořicích účtech. Kam se teď podívat, když si chcete vyšší úroky udržet co nejdéle?

Úrok na spořicím účtu sníží i Moneta

23. 2. 2024 | Petr Kučera | 5 komentářů

Úrok na spořicím účtu sníží i Moneta

Na snížení základní úrokové sazby Českou národní bankou reaguje také Moneta Money Bank. Od začátku března sníží maximální sazbu jejího spořicího účtu na 5,1 % ročně místo dosavadních... celý článek

Úroky na spoření klesají. Které banky teď dají nejvíc?

20. 2. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Úroky na spoření klesají. Které banky teď dají nejvíc?

Nové porovnání spořicích účtů a termínovaných vkladů.

ČNB snižuje úrokové sazby. Výrazněji než minule

8. 2. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

ČNB snižuje úrokové sazby. Výrazněji než minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu počínaje 9. únorem. 

Partners Financial Services