Nejlepší privátní bankou v regionu je UniCredit, získala cenu

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 19. 11. 2019

Skupina UniCredit je podle časopisu Global Finance nejlepší privátní bankou ve střední a východní Evropě pro rok 2020. Zároveň se stala nejlepší privátní bankou v České republice.

„Ocenění získaly banky, které umí nejlépe vyhovět konkrétním potřebám klientů s vysokými aktivy. Snaží se jejich jmění zachovat, rozšířit a předat dál,“ uvedli organizátoři.

Časopis, který má sídlo v New Yorku a pobočky v Londýně a Miláně, hodnotil řadu objektivních a subjektivních faktorů. Kromě údajů ze samotných bank to byly nezávislé průzkumy, zkušenosti klientů či názory expertů.

Hlavní cenu pro nejlepší privátní banku na světě získala J.P. Morgan Private Bank. Kromě toho udělil časopis i ceny pro vítěze specializovaných kategorií: Například celosvětově nejlepší privátní bankou pro mileniály se stala Standard Chartered, pro podnikatele (Entrepreneurs) BMO Private Bank, pro majitele firem (Business Owners) UBS, nejvíce inovativní je DBS Private Banking.

Na úrovni regionů pak v západní Evropě bodovala BNP Paribas. Ve střední a východní vyhrála už zmíněná UniCredit, která zvítězila i v jednotlivých státech: Česku, Rakousku (jako Schoellerbank) a Rumunsku. Na Slovensku si ocenění odnesla Erste Private Banking, v Polsku Bank Pekao Private Banking a v Německu Berenberg.

UniCredit byla vyhlášena také nejlepší privátní bankou pro podnikatele v rámci střední a východní Evropy. Pro majitele firem je podle soutěže ve stejném regionu nejlepší Sberbank, pro správu rodinného majetku (Family Office Services) pak Credit Suisse.

Celosvětově nejlepší privátní bankou pro čisté jmění do jednoho milionu dolarů je Santander, od jednoho do 25 milionů pak UBP a pro jmění nad 25 milionu dolarů Citi Private Bank – alespoň podle ocenění časopisu Global Finance.

Kompletní přehled výsledků najdete na webu soutěže.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

ČNB chce sebrat povolení Podnikatelské družstevní záložně

15. 3. 2024 | Petr Kučera

ČNB chce sebrat povolení Podnikatelské družstevní záložně

Česká národní banka dnes zahájila správní řízení s Podnikatelskou družstevní záložnou směřující k odnětí povolení působit jako družstevní záložna.

Trinity Bank se přestěhovala do nové centrály, chystá karty

13. 3. 2024 | Petr Kučera

Trinity Bank se přestěhovala do nové centrály, chystá karty

Trinity Bank má od března novou centrálu. Oficiální sídlo a pražskou pobočku přestěhovala do historické budovy na rohu ulic Na Příkopě a Celetná – v těsné blízkosti Prašné brány, České... celý článek

ČSOB se potýká s výpadky elektronického bankovnictví

22. 1. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČSOB se potýká s výpadky elektronického bankovnictví

ČSOB má od pátku problémy s internetovým i mobilním bankovnictvím. V pátek dopoledne, dnes dopoledne a znovu i dnes odpoledne nebyly dostupné ani její internetové stránky. V pátek hlásila... celý článek

Air Bank bude dál vydávat karty Mastercard

22. 1. 2024 | Petr Kučera

Air Bank bude dál vydávat karty Mastercard

Společnosti Mastercard a Air Bank prodloužily dohodu o spolupráci v oblasti zprostředkování plateb do konce roku 2028, tedy o dalších nejméně pět let.

Revoluce v placení se blíží, hlásí banka. Zacvakáte bez terminálu

5. 12. 2023 | Petr Kučera | 1 komentář

Revoluce v placení se blíží, hlásí banka. Zacvakáte bez terminálu

Nové řešení, které má podstatně rozšířit možnost bezhotovostního placení v Česku, přinese Air Bank pod značkou Cvak. Obchodníkům umožní přijímat platby i bez klasického platebního terminálu. celý článek

Partners Financial Services