Kryptoměny představují zajímavou investiční příležitost. Jak s nimi obchodovat?

Finexpo | rubrika: BrandInsight | 5. 1. 2021
Svět kryptoměn postupně dospívá. Kryptoměny se tak stávají stále běžnější součástí investičního portfolia jak drobných investorů, tak velkých firem. Chcete se k nim přidat? Poradíme, jak a kde s kryptoměnami obchodovat.
Kryptoměny představují zajímavou investiční příležitost. Jak s nimi obchodovat?

Zdroj: Pexels.com

V čem jsou kryptoměny specifické?

Obchodování s kryptoměnami není prakticky nijak regulované. Ve svém portfoliu vám jej tedy nenabídne žádná banka či renomovaná investiční společnost, jako tomu je v případně investování do akcií, nákupu dluhopisů a dalších investic do cenných papírů.

Svět kryptoměn je tak (alespoň prozatím) přístupný pouze „po vlastní ose“. Nemusíte mít ale strach. Doby, kdy nákup a prodej kryptoměn probíhal individuálně přes internetová fóra sociální sítě, jsou dávno pryč. Pokud na takovou nabídku někde narazíte, důrazně doporučujeme od ní dát ruce pryč, riziko podvodu je příliš vysoké.

Kde tedy kryptoměny obchodovat?

Bezpečnější je obchodování prostřednictvím důvěryhodných služeb jako je kryptoměnová směnárna Coinmate. Ta je v mnoha ohledech dvojnásob vhodná pro české obchodníky s kryptoměnami. Jako jedna z mála globálních kryptoměnových burz totiž nabízí vklad prostředků v českých korunách, má kompletně české uživatelské prostřední a unikátní je i možnost komunikovat s operátory podpory česky.

Kryptoměnové směnárny a burzy přinesly do obchodování s kryptoměnami tolik potřebné zjednodušení a zabezpečení. Navíc například oproti zprostředkovatelům nákupu a prodeje akcií účtují tyto služby zpravidla poměrně nízké poplatky a obchodování kryptoměn je tak snáze přístupné i těm nejdrobnějším investorům.

Jaké výhody má obchodování kryptoměn?

Díky prakticky nulovým regulacím je trh s kryptoměnami jednoduše přístupný téměř každému. Založení účtu na kryptoměnové burze je otázkou několika minut. Poté se vám otevírá svět stovek až tisíců různých kryptoměn, které můžete obchodovat v reálném čase.

Jak je obecně známo, v dlouhodobém horizontu hodnota mnoha kryptoměn významně roste. Investici tak můžete při troše štěstí velmi rychle zhodnotit o desítky až stovky procent.

Počítejte ale i s těmito riziky

Trh kryptoměn je typický nejen dynamickým růstem hodnoty bitcoinu a dalších „coinů“, ale i náhlými propady cen. Propady mohou být až o desítky procent během několika hodin či minut. Stejně tak jako můžete své portfolio rychle zhodnotit, můžete o svou investici také bleskurychle přijít.

Je tedy nezbytné rozumět tomu, jak celý trh funguje, k čemu jednotlivé kryptoměny slouží (ideálně zda mají reálné využití, neplatí to totiž zdaleka o všech) a zda je zde pro aktuální i budoucí růst hodnoty racionální odůvodnění. Do kryptoměn byste navíc neměli nikdy investovat více, než kolik si můžete bez následků dovolit ztratit. Investice vždy rozložte v čase na menší částky, nikdy neinvestujte celý zamýšlený obnos v jednom krátkém časovém úseku.

Peníze BrandInsight

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Půlení bitcoinu je za námi. Klesnou odměny za ethereum? Týden v kryptu

20. 4. 2024 | Tomáš Krause

Půlení bitcoinu je za námi. Klesnou odměny za ethereum? Týden v kryptu

Halving bitcoinu máme za sebou, Hongkong schválil ETFka a naše vláda pravidla krypta. Ethereum diskutuje o snížení odměn a Cardano se bratříčkuje s Huawei. Je tu další Týden v kryptu. celý článek

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

16. 4. 2024 | PR text

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

V letošním roce dostanou těžaři za každý nalezený blok méně bitcoinů. Největší americká banka J.P. Morgan vidí v tomto odvětví riziko, ale zároveň rozpoznává potenciál ve snížení ceny... celý článek

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

13. 4. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

Na burzách vysychají bitcoiny. Ripple chce svůj stablecoin a americká Komise pro cenné papíry má další oběť. V Salvadoru mají problém, v Zimbabwe novou měnu a vy právě tady nový Týden... celý článek

Falešný Satoshi bez peněz. USA prodávají bitcoiny. Týden v kryptu

6. 4. 2024 | Tomáš Krause

Falešný Satoshi bez peněz. USA prodávají bitcoiny. Týden v kryptu

Vláda USA přesunula nějaké zabavené bitcoiny na burzu, falešný Satoshi Nakamoto má obstavené účty, Argentina pod libertariánským prezidentem reguluje krypto, dál se hraje o etherové... celý článek

Bitcoinu se nenajíte. Trezor a jiné peněženky EU nezakáže. Týden v kryptu

30. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoinu se nenajíte. Trezor a jiné peněženky EU nezakáže. Týden v kryptu

Trezor vám Evropská unie nezakazuje, KuCoin a jeho zakladatelé v problémech, americká komise pro cenné papíry chce miliardy po Ripplu, Island kryptu nefandí, ale Kennedy ano. Je tu... celý článek

Partners Financial Services