Pošta o víkendu neotevře. Balíky nevydají ani partneři

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 16. 3. 2022
Pošta o víkendu neotevře. Balíky nevydají ani partneři

Zdroj: Česká pošta

Česká pošta neotevře pobočky, které běžně zajišťují víkendový provoz. Důvodem je provozní údržba datových center, která začne v sobotu 19. března v osm hodin ráno a má trvat do nedělní 22. hodiny.

Odstávka se týká jak poboček České pošty, tak sítě Balíkovna Partner. V sobotu a neděli nebudou vydávat zásilky ani je přijímat.

V termínu plánované odstávky nebudou dostupné ani webové stránky spravované Českou poštou (www.ceskaposta.cz, www.postaonline.cz, www.postovnimuzeum.cz, www.datoveschranky.info). Systém datových schránek zůstane během odstávky v provozu.

V sobotu a neděli budou mimo provoz všechny mobilní aplikace, například Sledování zásilek, Informace o poštách, PodaniOnline a podobně. Nebude ani možné kontaktovat call centrum České pošty.

„V pondělí 21. března budou pobočky a pošty Partner už otevřené podle standardních hodin pro veřejnost. Také Balíkovny Partner už budou poskytovat služby spojené s Českou poštou,“ dodává mluvčí státního podniku Matyáš Vitík.


Řádí tu falešný pošťák. Podívejte se, jak vypadá

Fotogalerie: Česká pošta varuje, že přibývá podvodníků vydávajících se za tento státní podnik. Domů si zatím netroufnou, operují po e-mailu nebo SMS. Ukážeme vám, jak takové podvody vypadají. 

Zdroj ukázek podvodných e-mailů a SMS: Česká pošta

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Místo skřítka chameleon? O plánech ČSOB nejen s Poštovní spořitelnou

8. 3. 2022 | Olga Skalková | 14 komentářů

Místo skřítka chameleon? O plánech ČSOB nejen s Poštovní spořitelnou

ČSOB chce část poboček převést na expozitury, které nebudou otevřeny pět dní v týdnu a nebudou mít vlastní vedení. V rozhovoru s Janem Sadilem, který má v představenstvu ČSOB na starosti... celý článek

Pošta zdražuje SIPO. Připlatí si plátci i příjemci

31. 1. 2022 | Olga Skalková | 116 komentářů

Pošta zdražuje SIPO. Připlatí si plátci i příjemci

Státní podnik Česká pošta od začátku února zdražuje některé platby související se službou SIPO. Od března pak zvýší základní cenu i pro příjemce plateb.

Balík si vyzvednete i na nádraží nebo benzince. Bez čekání

7. 11. 2021 | Jana Divinová | 1 komentář

Balík si vyzvednete i na nádraží nebo benzince. Bez čekání

Nová síť samoobslužných boxů chce být otevřená pro všechny e-shopy a dopravce, kteří projeví zájem. Využije ji i Česká pošta.

Pošta ručí za špatné rady zaměstnanců. Musí zaplatit škodu

22. 4. 2021 | Petr Kučera | 21 komentářů

Pošta ručí za špatné rady zaměstnanců. Musí zaplatit škodu

Česká pošta ztratila vzácný prsten, reklamaci neuznala. Zákazníka se zastal až Český telekomunikační úřad: Podnik odpovídá i za špatné rady svých zaměstnanců nebo za to, že při sjednání... celý článek

Partners Financial Services