Místo SMS stačí prst. Platby kartou vylepšila i KB

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 20. 7. 2020 | 3 komentáře
Místo SMS stačí prst. Platby kartou vylepšila i KB

Zdroj: KB

Rychlejší, jednodušší a bezpečnější platby kartou při internetových nákupech už mohou využít i klienti Komerční banky. Místo přepisování SMS stačí potvrdit platbu otiskem prstu, scanem obličeje nebo stálým kódem.

„Silné ověření klienta“, které mimo jiné vyžaduje evropská směrnice PSD2, probíhá prostřednictvím aplikace KB Klíč. Tu Komerční banka nabízí už od října 2018, donedávna fungovala hlavně pro přihlášení do internetového bankovnictví a ověřování v něm zadaných příkazů.

Aplikaci KB Klíč v současné době aktivně využívá víc než 650 tisíc klientů. Dostupná je pro chytré telefony s operačním systémem Androidem 4.1 a vyšším nebo iOS od verze 9.

„KB Klíč nově umožňuje bezpečně, jednoduše a rychle potvrzovat platby kartou na internetu. Po zadání platby kartou přijde klientovi na mobilní telefon upozornění z aplikace KB Klíč. V aplikaci stačí potvrdit otiskem prstu nebo scanem obličeje (Face ID), případně zvoleným kódem, a platba je potvrzena. Detail potvrzované platby je vidět přímo v aplikaci,“ říká Monika Truchliková, která má v bance na starosti platební metody.

Vyberte si nemovitost

Výběr nemovitosti.
Zdroj: Shutterstock.com

Hledáte dům nebo byt snů a nemůžete nalézt ten pravý? Nebo potřebujete najít pronájem? Vyzkoušejte náš katalog nemovitostí, při jehož tvorbě jsme se spojili s předním českým portálem Bezrealitky.

Reality Peníze.cz

Aplikace KB Klíč na mobilním telefonu klienta funguje i v případě, že telefon není připojen k internetu. „Pokud bude klient v určitém e-shopu přihlášen nebo zde nakupuje opakovaně, nebude muset své platby časem potvrzovat vůbec,“ dodává Truchliková. Klienti, kteří KB Klíč nevyužívají, mohou dál ověřovat online platby prostřednictvím SMS.

Potvrzování online plateb kartou prostřednictvím aplikace spustily jako první mBank a Moneta loni na podzim. Postupně se k nim přidaly Air Bank, Equa bank, Creditas, Raiffeisenbank, Fio či Expobank, na novinku je připravena i nová aplikace UniCredit Bank.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

Fio banka hlásí komplikace s duplicitním zaúčtováním některých transakcí provedených kartami Visa. „O potížích víme a situaci se společností Visa intenzivně řešíme,“ ujišťuje banka... celý článek

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

27. 2. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

Síť bankomatů Euronet v Česku strhává lidem poplatek za službu, kterou si ve skutečnosti neobjednali – nebo ji nakonec ani nedostali. Některým velkým bankám se takové klamání jejich... celý článek

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

9. 2. 2024 | Petr Kučera

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

Česká spořitelna v noci z pátku 9. února na sobotu 10. února dočasně odstaví systém George. V mobilu ani na webu nebude dostupný od páteční 23. hodiny do sobotní osmé hodiny ranní.

Partners Financial Services